Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
DI-D - awaria??
Autor Wiadomość
vostel
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2007, 09:21   DI-D - awaria??

Po skręcie w drogę podporządkowaną Carisma przestała wkręcać się na obroty. Strzałka obrotomierza strasznie powolnie dokręcała się do 2 tysięcy. Po kilku minutach wszystko wróciło do normy i od 400km wszystko jest w jak najlepszym porządku. Co to mogło być??

deadly
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2007, 09:34   

teoretycznie wszystko... praktycznie także począwszy od powietrza w paliwie, po przez niewydolnośc pompy paliwa i uszkodzonych wtryskiwaczy, walnietej turbiny do ciemnej strony mocy. Może trzeba błedy sprawdzić bo może coś Ci sie kończy w aucie i za 1000km bedziesz stał z maską podniesiona.
pozdro

krzysiek_base
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2007, 10:44   

mialem ten sam problen niskie obroty tak samo mi ruszal z 1 2 3 tak samo bede teraz
wzmienial olej w silniku sprawdze smarowanie zobacze co bedzie

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2007, 13:28   

vostel napisał/a:
Strzałka obrotomierza strasznie powolnie dokręcała się do 2 tysięcy. Po kilku minutach wszystko wróciło do normy i od 400km wszystko jest w jak najlepszym porządku.

na 90% wina turbiny imo, silnik przeszedl w tryb awaryjny bo cos bylo nie tak,
zaloze sie ze te kilka minut o ktorych piszesz to bylo poprostu zgaszenie samochodu i zapalenie go ponownie? mam racje?

vostel
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2007, 16:39   

dokładnie
zgaszenie i ponowne odpalenie pomogło

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2007, 17:18   

wogole nie znam sie na renault ale w audi mialem podobny problem jak mi sie zsuna przewod i do turbo dostawalo sie lewe powietrze, przejrzyj moze pod tym katem.

slawek st 
Forumowicz

Auto: carisma DI-D+/2003r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-04-2007, 00:05   

Tak z ciekawości, deadly, napisałeś
Cytat:
po przez niewydolnośc pompy paliwa
gdzie jest ta pompa i jak sprawdzić czy jest sprawna.

kaem74
[Usunięty]

Wysłany: 27-05-2007, 20:47   Brak mocy po skręcie

Miałem dokładnie taki sam objaw jak vostel, po skręcie w drogę podporządkowaną w prawo silnik nie reagował na pedał przyśpieszenia. Po wyłączeniu i właczeniu wróciło do normy. Silnik 102 KM tak samo jak u vostela. Może to chwilowe niedomaganie a może awaria, trzeba obserwować, narazie wystąpiło tylko raz. Jesli ktoś przećwiczył taką usterkę to proszę o info. pozdrawiam

vostel
[Usunięty]

Wysłany: 27-05-2007, 21:48   

od tamtego czasu nic się nie dzieje
jeździ jak trzeba

kaem74
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 21:28   

No i u mnie się wyjaśniło. Utrata mocy była spowodowana tym, że popękała mi obudowa katalizatora, wkład się poluzował i systematycznie w czasie pracy wytarł sie do tego stopnia, że zostało ok.30% i tak sie ułożył w obudowie, że blokował wylot spalin. Myślę, że kolega Vostel ma ten sam problem, warto sprawdzić. U mnie też utrata mocy wystąpiła tylko jeden raz, po skręcie, a przyczynę znalazłem przypadkowo przy innej pracy.

pozdrawiam
Krzysztof

Odpowiedz do tematu