|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Obroty... |
Autor |
Wiadomość |
Misiek [Usunięty]
|
Wysłany: 25-05-2007, 13:42 Obroty...
|
|
|
Temat wielokrotnie przerabiany, ale zauważyłem coś dziwnego... Odpalam zimny silnik obroty są na poziomie 1000 wiec spoko, jak się nagrzeje często falują (nigdy nie gaśnie ale są tak niskie, że aż zaczyna wszystko trzeszczeć) Okazuje się, że kiedy wyłączę światła obroty wracają do normy, zarówno przy pracy silnika na postoju jak i przy normalnej jeździe.Często muszę dać więcej gazu żeby nie ruszyć z szarpnięciem.Przepustnicę już kiedyś czyściłem,akumulator jest sprawny,bez świateł jeździć nie mogę co z tym zrobić, może gdzieś prąd ucieka na masę ? Może jednak akumulator ? |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 25-05-2007, 13:54
|
|
|
Na zimnym silniku obroty powinny być wyższe niż 1000. Opadają po kilku minutach (w zależności od temperatury powietrza). Ponadto do sprawdzenia silniczek krokowy. Po włączeniu świateł, całkiem naturalnym zjawiskiem jest, że obroty spadają, ale silniczek krokowy powinien je natychmiast podbić |
|
|
|
 |
Misiek [Usunięty]
|
Wysłany: 25-05-2007, 14:07
|
|
|
Obroty na zimny są lekko ponad 1000, warto czyścic silniczek ? czy kupować od razu nowy ? Jest w miarę łatwy dostęp do niego ? Może zrestartować komputer przy włączonych światłach ? |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 25-05-2007, 14:19
|
|
|
Możesz najpierw zresetować komputer i ustawić wolne obroty. Porządne czyszczenie silniczne krokowego też wskazane. |
|
|
|
 |
Misiek [Usunięty]
|
Wysłany: 25-05-2007, 14:23
|
|
|
dzięki pozdrawiam |
|
|
|
 |
pawlo [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 11:31
|
|
|
siemka mam pytanko w kturym miejscu znajduje sie silniczek krokowy w mitsubishi carisma 1,8 gdi |
|
|
|
 |
Fikus [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 13:20
|
|
|
Razem z przepustnicą. |
|