[Cari 1.8 GDI] Zmiana tłumika na 'agresywny' |
Autor |
Wiadomość |
sony [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2007, 12:05 [Cari 1.8 GDI] Zmiana tłumika na 'agresywny'
|
|
|
witam
na wstepie zaznacze ze entuzjastow oryginalnych czesci prosze o niewpisywanie zlosliwych komentarzy. chce zalozyc tlumik poniewaz w mojej w cari z 97r juz nie ma miejsca gdzie rdza nie wystepuje, po prostu dziura na dziurze. chodzi mi o taki tlumik ktory nie koniecznie bedzie glosny lecz bedzie wydawal ciekawy pomruk (cos jakby polaczenie v6 z filtrem stozkowym). gdi ma ten potensjcjal, chcialbym go wykorzystac dobrym tlumikiem.
mile widziane linki z allegro.
dziekuje i pozdrawiam |
|
|
|
 |
joukipauki [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2007, 12:42
|
|
|
witam!!
ja zalozylem tlumik WALKERA a zamiasta tlumika srodkowego wstawilem strumienice;) i grrraaa gitarrra! koncowki nie zmienialem |
|
|
|
 |
wazu
Mitsumaniak
Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Cze 2007 Posty: 309 Skąd: z Polski
|
Wysłany: 30-09-2007, 13:01
|
|
|
Ja właśnie jestem po działaniach "w drugą stronę", tzn. zamieniłem tuningowy "Ulter" na oryginalny tłumik do GDI. Moja żonka, (ja zresztą też), po prostu nie trawiła tego dźwięku wydawanego przez auto. No i stała się cisza w kabinie. Może z wiekiem mi to już nie pasuje, ale dziwię się ludziom takim jak Ty, że sami sobie uprzykrzają życie takimi głośnymi "wynalazkami" w dodatku kosztownymi. Jak chcesz to mogę swój Ulter oddać Ci za symboliczne 100 zł Oczywiście nie jest nowy (ma 3 lata), na allegro jest opór nowych takich "wynalazków" (ale na pewno już to sprawdzałeś ).
. |
_________________ CIEKAWOSTKA
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 30-09-2007, 13:23
|
|
|
u siebie tez zmienilem ze sportowego na cichy, aczkolwiek nie do konca, to takie polaczenie miedzy seria, a tym co bylo,
nawet fajnie bylo jak tak warczal - do momentu jak wracalem dzien po sylwestrze do domu i myslalem ze mi leb peknie
o 14:30 2.I.2007 nastala cisza i uwazam to za swietna decyzje
jak chcesz cos glosnego to musisz jechac gdzies do tlumikarza i zobaczyc co ci zaproponuje, jak kupisz np taki ultera to on na pewno trzyma normy decybelowe, a te no name - sa bardzo glosne |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
sony [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2007, 18:10
|
|
|
jak juz napisalem nie chodzi mi o to zeby byl glosny tylko wydawal brzmienie jak na allegro Ci naciagacze nazywaja 'pomrukiem'.
Wazu a ten ulter to jakie pelni zadania? |
|
|
|
 |
wazu
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-09-2007, 18:48
|
|
|
sony napisał/a: | jak juz napisalem nie chodzi mi o to zeby byl glosny tylko wydawal brzmienie jak na allegro Ci naciagacze nazywaja 'pomrukiem'.
Wazu a ten ulter to jakie pelni zadania? |
Taki tłumik to wybór, albo cisza, gdy go nie ma, albo trochę hałasu na ulicy i w kabinie niestety też, gdy jest zamontowany. Oczywiście ten charakterystyczny "pomruk" to spokojna praca silnika na wolnych obrotach, bo przy dodaniu gazu, ten pomruk zamienia się niestety w dość dokuczliwy hałas, który mnie akurat nie podniecał (chociaż mojego 23 letniego syna jak najbardziej tak). Jak chcesz, żeby wszyscy na ulicy zwracali na ciebie uwagę przy ruszaniu na światłach, to zamontuj takie cudo. Powiem szczerze, że jazda w mieście nie jest jeszcze taka zła (krótkie odcinki między światłami, to robi wrażenie), ale jazda na trasie np. 300 km daje w kość
Co do pytania o słowo "ulter", jest to nazwa firmy, która produkuje te tłumiki , zresztą jedna z najlepszych na rynku.
Sprawdź ten link http://moto.allegro.pl/it...m_242_07_2.html |
 |
|
|
|
 |
sony [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2007, 09:42
|
|
|
wazu wyslalem wiadomosc na prv. chyba go wsadze tego ultera, jak bedzie za glosny to pomyslima dalej na razie musze na szybko cos wsadzic bo juz nie wytrzymuje... |
|
|
|
 |
wazu
Mitsumaniak
|
Wysłany: 01-10-2007, 10:57
|
|
|
sony napisał/a: | wazu wyslalem wiadomosc na prv. chyba go wsadze tego ultera, jak bedzie za glosny to pomyslima dalej na razie musze na szybko cos wsadzic bo juz nie wytrzymuje... |
No jeszcze nie dotarła do mnie wiadomość na PW. Spróbuj jeszcze raz, może gdzieś ugrzęzła |
 |
|
|
|
 |
Master
Mitsumaniak Mitsubishi Carisma

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 120 Skąd: Busko-Zdrój
|
Wysłany: 02-10-2007, 22:09
|
|
|
4 lata jezdzile samochodem w ktorym zamontowalem na wlasne zyczenie tlumik sportowy nie bylo to mitsubishi ale fakt krotkie odcinki to tak jak jest zimny to nawet malo go slychac ale na trasie to lepiej miec dobre radio pod reka byl to wydech KM nie dedykowany a do carismy to i tak nie ma co szukacspecjannie do niej zrobionego wydechu zreszta moja Carisma ma seryjny wydech zakonczony 2 koncowkami narazie brzydkimi i tak fajnie sportowo pierdzi |
_________________ Jadę sobie dziurą, aż tu nagle asfalt |
|
|
|
 |
sony [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2007, 20:12
|
|
|
dostalem dzisiaj tlumik. wsadzam jutro. podziele sie wrazeniami
dzieki wazu. |
|
|
|
 |
wazu
Mitsumaniak
|
Wysłany: 03-10-2007, 20:34
|
|
|
sony napisał/a: |
dzieki wazu. |
Nie ma za co Niech Ci służy jak najlepiej, oby Twoje wrażenia z używania tego "wynalazku" były lepsze niż moje |
 |
|
|
|
 |
sony [Usunięty]
|
Wysłany: 04-10-2007, 19:12
|
|
|
wsadzilem. wrazenia? tak jak z dziurawym, na wolnych obrotach tylko ciszej. niektorym to sie podoba, dla mnie za glosno. wiem, wiem wazu ze ostrzegales... chodzilo mi bardziej o 'ryczenie' no ale coz, znow za duzo naczytalem sie co pisza sciemniacze na allegro. na razie tak zostanie...
aha wazu czy nie masz tego 'dyfuzora dzwieku'? na dole widze gwinty wiec powinno cos tam takiego byc umocowane.
pozdr |
|
|
|
 |
|