|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Szumi radio gdy włączone światła mijania (xenon h |
Autor |
Wiadomość |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-09-2007, 13:51 [Cari 1.6] Szumi radio gdy włączone światła mijania (xenon h
|
|
|
Zauważyłem, że szumi mi radio gdy jestem po za miastem i mam włączone światła.
Z tym, że światła mam teraz przerobione na xenony (bixenon), który ma dodatkowe zasilanie z akumulatora. Problemu nie ma w mieście.
Co może być nie tak, że przez xenon szumi radio i jak temu zaradzić? |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 24-09-2007, 14:17
|
|
|
Za miastem masz słabszy sygnał FM więc szumy z przetwornic wysokiego napięcia mogą sie na niego nakładać. Ja bym pozakładał filtry na zasilaniu przetwornic, wyekranował bym je, dodatkowo sprawdził kabel antenowy czy dobry ma ekran, czy radio ma na zasilaniu filtr i jeszcze ewentualnie ekranowane kable do głośników... To całkiem jak z CB że niektórym sieje po głośnikach albo w CB słyszysz cewki itp. generalnie ciężka sprawa bo może wystarczy filtr a może inna porządna przetwornica. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 26-09-2007, 18:54
|
|
|
wczoraj kupilem taki zestaw dla kumpla w UK ktory chce sobie wstawic do A6 i tam sa jakies specjalne kable z przekaznikami niwelujacymi zaklucenia lub blad na FIS'ie, moze powinienes cos takiego dokupic? |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-09-2007, 20:01
|
|
|
kumpel ma dokladnie ten sam zestaw i u niego w civicu jest ok.
gdzie kupic taki "ekran" ile to kosztuje i ogolnie ocb? |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
|
|