sprężyny do Cari |
Autor |
Wiadomość |
jacekr2 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2006, 15:27 sprężyny do Cari
|
|
|
witam
chciałbym wymienić sprężyny z tyłu u siebie w samochodzie i mam takie pytanie, czy jest mozliwośc założenia jakis mocniejszych (bo czesto jeszcze w 5 osób) aby auto tak szybko nie siadało?? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2006, 18:14
|
|
|
albo sportowe progresywne ktore im bardziej obciazony samochod tym robia sie twardsze albo wlozyc gumy pomiedzy zwoje (mialem tak kiedys w ladzie). |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 30-05-2006, 19:14
|
|
|
Wkładanie gum to IMO nic tu nie da. Pic na wodę fotomontaż Poprawia tylko samopoczucie właściciela. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2006, 19:31
|
|
|
i o to chodzi |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 30-05-2006, 21:25
|
|
|
kurdce a chcialem je zalozyc - felgi z ET35 i oponami 195/60/15 w cari nie sa zbyt dobrym wyjsciem - haczy o mocowanie zderzaka w nadkolu, to co wymyslic innego zeby tyl nie dobijal oprocz sportowych sprezyn?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Sie 2005 Posty: 1620 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 30-05-2006, 22:45
|
|
|
JCH napisał/a: | Wkładanie gum to IMO nic tu nie da. Pic na wodę fotomontaż Poprawia tylko samopoczucie właściciela. |
hmmm.... jak juz wielokrotnie pisalem mialem zalozone w Cari gumy na sprezynach z tylu i roznica byla zasadnicza.
Koszt takich gum jest niewielki (ok. 4zl/szt x 4 szt - po dwie na strone) wiec moze jednak warto sprawdzic. |
|
 |
jacekr2 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-05-2006, 08:02
|
|
|
spoko dziekuje bardzo za informację i pewnie spróbuje z tymi gumami.
a może macie jakis namiar na kogos kto sprzedaje takie gumy?? |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 31-05-2006, 09:12
|
|
|
Tutaj masz listę oferentów |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
jacekr2 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-05-2006, 20:34
|
|
|
dzięki już zabieram sie za zakupy |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 31-05-2006, 20:42
|
|
|
jacekr2 napisał/a: | dzięki już zabieram sie za zakupy |
Podałem link .... potem miałem dopisać, że jak chcesz poprawić sobie samopoczucie to kup
Te parę groszy to nie pieniądz, ja tak właśnie zrobiłem. Moje samopoczucie poprawiło się. Do czasu gdy zakładałem te gumy. Jak zobaczyłem jak to ma pracować to czar prysł.
Zrobisz jak zechcesz, ciekaw jestem jednak Twoich opinii po założeniu gum. |
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 31-05-2006, 21:17
|
|
|
tez sie skusilem na pewno opisze efekty |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
jacekr2 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2006, 21:51
|
|
|
JCH napisał/a: | Moje samopoczucie poprawiło się. Do czasu gdy zakładałem te gumy. Jak zobaczyłem jak to ma pracować to czar prysł.
Zrobisz jak zechcesz, ciekaw jestem jednak Twoich opinii po założeniu gum. |
co rozumiesz przez to jak to ma pracować?? bo jeszcze ich nie załozyłem ani nie kupiłem. pozdr |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 01-06-2006, 22:44
|
|
|
jacekr2 napisał/a: | co rozumiesz przez to jak to ma pracować |
Nawijasz taką gumę na sprężynę a w zasadzie do jej wnętrza. Układa się ona wzdłuż zwojów. I wg mnie to nie ma szansz pracować tak, aby utwardzić sprężyny. Dopiero w krańcowym zakresie zadziała w ten sposób, że zwoje sprężyny się nie dotkną, tylko zapracuje guma pomiędzy nimi. Ale tylko w momencie "dobicia na maxa".
Sorry za taką "łopatologię" ale nie wiem jak to inaczej opisać. Jak będziesz zakładał to sam zobaczysz. |
 |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 02-06-2006, 14:05
|
|
|
NO i tym samym sprezyna nie pracuje w takim zakresie jak ma pracowac. Kiedys juz tez testowalem te gumy. Niestety dla mnie to raczej podchodzi pod druciarstwo. |
|
|
|
 |
jacekr2 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2006, 22:31
|
|
|
witam ponownie
zamontowalem gumy na sprężynach w środę, a że miałem pracowity weekend to zrobiłem 3000 km i moge sie juz podzielić pewnymi uwagami:
- gumy są spoko i fajnie sie na nich jeżdzi ale tylko jeśli jest więcej ni z 2 osoby
- przy małym załadunku odczowalna jest każda dziura w jezdni (których u nas niestety nie brakuje) co jest troche dokuczliwe bo zwiększa hałas w samochodzie
- przy 5 osobach i bagarzu samochód zachowuje sie jakby miał nowe amortyzatory z tyłu i nie "buja" sie tak bardzo na nierównościach
ogólnie rzecz biorąc polecan je wszyskim którzy sporo i dużo jeżdżą z kilkoma osobami, a pozostalym raczej odradzam. |
|
|
|
 |
|