Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8] Śruba do spuszczania oleju.
Autor Wiadomość
Maniek1969 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI Comfort 2004 r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-09-2007, 21:21   [Cari 1.8] Śruba do spuszczania oleju.

Witam.Mam pytanie-na jaki klucz jest śruba w misce olejowej do spuszczania oleju w cari 1.8 GDI po 2000 roku.Czy jest to klucz płaski czy np. imbus ?

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 28-09-2007, 12:35   

Chyba płaski ale w sumie to koleś od spuszczania oleju wie jak wlezie pod spód - ja tego nie robię bo olej to mi zawsze gratis na sklepie gdzie go kupiłem zmieniają. :-)

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 28-09-2007, 13:19   

W GDI 98r. jest nazwijmy to płaska 17 ale ja stosuję nasadkę :wink: , rzeby zlać olej trzeba zdjąć dolną osłonę a tu jest potrzebana 10 i trzeba także wyjąć kilka spinek.

Fikus
[Usunięty]

Wysłany: 28-09-2007, 14:59   

Nakrętka do spustu oleju to 17, sugeruję oczkową, żeby nie obrobić śruby jak będzie stawiać opór.
W GDI po lifcie nie zdejmowałem żadnej osłony. Może u mnie jej brakuje, albo poprostu w tym modelu jej nie ma. Mam tam osłone, ale ona nic nie zasłania. Filtr i dostęp do miski olejowej jest dobry, nawet na lewarku bez kanału.

Pozdro
Fikus

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 01-10-2007, 07:21   

Jak nic nie zdejmowałeś to znaczy że masz pourywane :cry: ,
W GDI sa trzy dolne płyty: lewa prawa i środkowa i zasłaniają wszystko od zdeżaka przedniego do samych wahaczy, tylko na śróbę do spuszczania oleju jest otwór ale służy on tylko do tego aby można tam było wsadzić nasadkę, także bez zdjęcia osłony nie dostaniesz się filtra oleju.
Niestety ja w swojej środkową osłonę zostawiłem w tamta zime na zamarźniętej skarpie śnieżnej ale dopasuję coś innego bo silniczek się nie brudzi jak są osłony :lol:

Odpowiedz do tematu