|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] Dziurawy zbiornik spryskiwaczy |
Autor |
Wiadomość |
pietro [Usunięty]
|
Wysłany: 27-02-2008, 12:55 [CJ1A 1.3] Dziurawy zbiornik spryskiwaczy
|
|
|
Witam!
Miesiąc temu kupiłem COLTA.Po paru dniach użytkowania okazało się, że mam dziurawy zbiornik spryskiwacza.Płyn wylatuje z szybkością jednej kropli na sekunde.Zastanawiam się co robić?Czy kupić nowy(200zł na allegro) czy spróbować go załatać.Poniewż jest to moje pierwsze auto, nie mam doświadczenia w majsterkowaniu przy aucie.Czy poradzę sobie sam z wymianą zbiornika i czym najlepiej zakleić tą nieszczelność?
I jeszcze jedno pytanie.Brakuje mi jednej części listwy dachowej ta krótka.Szukałem na allegro i nie znalazłem.Gdzie moge to dostać?
Edit by gregorbu:
Przeedytowałem tytuł postu, by jasno wskazywał, że chodzi o zbiornik spryskiwaczy, a nie zbiornik paliwa. |
Ostatnio zmieniony przez 27-02-2008, 22:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Marino
Mitsumaniak żółte niepozorne

Auto: Colt CJ0 1.3 twenty
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Mar 2007 Posty: 320 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: 27-02-2008, 13:49
|
|
|
zbiornik łataj to nie jest duża dziurka z tego co piszesz, może jakiś dwuskładnikowy klej pomoże. Wybebesz to wszystko, dokładnie oczyść i zaklej. do do tej listwy to sam takiej szukam od blisko roku i bez większego sukcesu jak do tej pory. To jakaś standardowa usterka z tymi listwami, jak nie przykleisz na stałe to odpadną... |
_________________ Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
rysiu
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CJ0 '97 1,6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-02-2008, 15:03
|
|
|
Cytat: | Szukałem na allegro i nie znalazłem.Gdzie moge to dostać? |
Najlepiej czatować na allegro na rozbitki i wtedy od razu dzwonić, jak sie ma szczęscie to sie zdąży przed innymi choć ja nawet kiedy dzwonie w dniu ukazania sie aukcji slysze ze juz jest za pozno
Cytat: | To jakaś standardowa usterka z tymi listwami, jak nie przykleisz na stałe to odpadną... |
Albo ktoś komu akurat brakuje skompetuje sobie przy pomocy twoich |
_________________ Coco Jambo i do przodu! |
|
|
|
 |
Dzidas [Usunięty]
|
Wysłany: 27-02-2008, 21:41
|
|
|
co do zbiorniczka to łataj ja na początku lutego miałem niemiłą przygodę moim Miśkiem i mam dość zdrowo popękany zbiorniczek i dałem go do spawania plastiku tak że jeśli jest to mała dziurka to szkoda kasy |
|
|
|
 |
|
|