[2G 95-99] Eclipse dziwnie pracuje |
Autor |
Wiadomość |
DevilNS [Usunięty]
|
Wysłany: 20-07-2007, 14:28 [2G 95-99] Eclipse dziwnie pracuje
|
|
|
jak w temacie od jakiegosc czasu, eclipse stal sie bardzo glosny, jak jest na wolnych obrotach to sa strszne drgania w srodku jak i calego auta, widac ze silnik nierowno pracuje, a jak sie jedzie to brak mu mocy dlawi sie itp. Myslelem ze wina kabli zaplonowych wymienilem wczoraj wieczorem odpalam fure i super wszystko chodzi, myslalem ze problem z glowy, a dzisiaj chce jechac i znowu to samo . Wie ktos co to moze byc ? |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 20-07-2007, 14:43
|
|
|
Podczas upałów autku też ciężko, zrozum go A tak poważnie świece, filtry (szczególnie powietrza i paliwa). Check się świeci ?? Ciężko coś powiedzieć ale podstway trzeba sprawdzić. Napisz coś więcej. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
DevilNS [Usunięty]
|
Wysłany: 21-07-2007, 13:01
|
|
|
wymienione niedawno :
-swiece
-filtry
-kable
moze wtryski ?
check engine sie nie swieci |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 21-07-2007, 13:44
|
|
|
Spróbuj zczytać błędy z ECU diodą. Na stronie Krzyżaka masz dokładnie opisane jak to zrobić. Adres do strony: http://mitsubishifan.webpark.pl/ |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
leon2 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 08:48
|
|
|
byc moze masz juz zatkany katalizator .gdy kat jest zapchany to autko jest mulace i sie dlawi.sprobuj wykrecic i zobacz jak wyglada. |
|
|
|
 |
DevilNS [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 12:52
|
|
|
a wiec tak po wymianie kabli problem nie znikl, jednak sprawdzilem na nowych kablach jak sie bedzie zachowywal po wyciagnieciu ich po kolei i po wyciagnieciu kabla z nr 3 nie widac roznicy w pracy silnika na reszce slabnie odrazu, wiec problem bedzie tkwil gdzies tam. Swiece sa ok bo zamienialem, moze wtrysk ? ma ktos jeszcze jakies pomysly ? |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 13:02
|
|
|
sprawdz kompresje |
|
|
|
 |
DevilNS [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 13:16
|
|
|
jak ja sprawdzic ? |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 13:53
|
|
|
sam raczej nie dasz rady widzac twoje problemy :> wiec udaj sie do dobrego zakladu
to ze silnik pracuje na 3 gary nie jest normalne |
|
|
|
 |
DevilNS [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2007, 10:12
|
|
|
kompresja jest ok wiec stawiam na wtrysk, chyba ze ma ktos jeszcze jakies pomysly ? |
|
|
|
 |
piotruś
Forumowicz ,DZIECI KWIATY.''
Auto: ford S-Max.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 243 Skąd: ZGIERZ
|
Wysłany: 25-08-2007, 13:29
|
|
|
Panowie czy na tym forum zdaża sie taka ikonka ,, pomógł'' bo jeszcze nie zauważyłem tego . .........a propo usterki to podejrzewam że jeśli świece były wymieniane to może odkręć raz jeszcze na tym 3-cim garze , bo może podczas zakładania stukłeś elektrudą świecy i się zagieła więc nie będzie chodził na niej silnik .ew.sprawdż rozrząd czy znaki na kołach się idealnie pokrywają może przeskoczył pasek nie zapomnij o włożeniu śrubokręta w otwór kontrolny do ustawiania rozrządu .oczywiście także balans może pasek poszedł . |
|
|
|
 |
DevilNS [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2007, 21:24
|
|
|
swiece zakladalem inna i bez zmian, rozrzad i pasek sprawdzone i jest ok, wiec dalej podejrzewam wtrysk, w przyszlym tyg dam auto do mechanika |
|
|
|
 |
oblak
Nowy Forumowicz
Auto: eclipse 1g
|
Wysłany: 27-09-2007, 10:18
|
|
|
sprawdź może dolot powietrza czy nia ma jakiejś dziury/ może filtr się poluzował(rozszczelnił). Nie wiem czy to pomoże ale ja w 1g miałem podobnie - nierówna praca i strasznie szarpał przy przyśpieszaniu. okazało się ze rozpiął mi sie filtr... :/ |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2007, 11:26
|
|
|
oblak, z tego co pamietam to DevilNS ma 420a... a tam nie ma przeplywomierza ... i wszelkiego typu uszkodzenia dolotu nie wplywaja zbyt znaczaco na prace silnika... poza zasysaniem syfu |
|
|
|
 |
oblak
Nowy Forumowicz
Auto: eclipse 1g
|
Wysłany: 27-09-2007, 12:00
|
|
|
hmmm , Sorki. Chciałem pomóc i podzieliłem się moimi doświadczeniami. Może mój post komuś pomoże |
|
|
|
 |
|