Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki koszty po zakupie 1g
Autor Wiadomość
jaceksc
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2007, 21:46   Jaki koszty po zakupie 1g

Witam
chciałbym sie dowiedzieć z jakimi kosztami należy sie liczyć po zakupie autka
czyli serwis w stylu wymiany filtrów olei, płynów.
jak z rozrządem ?
przymierzam się do tej generacji eclipsa i próbuje czarno na białym wyliczyć czy mnie stać.
pozdrawiam i prosze o pomoc

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2007, 22:06   

wiec tak :

1. rozrzad od 800 do 1000 zł ;)
2. filtr oleju ok 30 zł + olej to juz zalezy od ciebie jaki zalejesz (ja zalewam mobil 1 połsyntetyk 10w40)
3. filtr powietrza orginalny ok 40 zł filterek k&n 135zł ;)

do tego dojda niespodzianki po zakupie auta a jakie to juz zalezy od samochodu jaki ci sie uda kupic;)

jaceksc
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2007, 22:20   

no właśnie rozrząd połozył mnie na kolana, to jest kompletny tak ?
autko które chce ogladać kosztuje 5 tys niezarejestrowane
a tu trzeba na dzien dobry tysia na rozrząd.

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2007, 22:35   

komplet :) )) jak nie zarejstrowane to plus 1300zł na zarejstrowanie ;) razem 5000 + 1000 + 1300 = 7300 czyli kupujesz auto od klubowicza w dobrym stanie ze zmienionym rozrzadem hehehe

Ja dalem za swojego 6500 po wymianie rozrzadu ale za to piaste musialem zrobic hehhe

cy_cek
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2007, 22:38   

aurii napisał/a:
1. rozrzad od 800 do 1000 zł

to jest koszt samych części. Dolicz do tego robociznę. Ale masz pewność na wiele tysięcy kilometrów. Zerwanie się paska w 4g63DOHC wiąże się z poważnymi kosztami

dyzio007
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 00:56   

rozrzad bez chydrallicznego koszt 300 zl + 160 wymiana.

jaceksc
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 11:23   

koszty kosztami bo wiadomo, że przy każdym aucie cos w końcu trzeba bedzie zrobić.
interesuje mnie jeszcze jedna rzecz a mianowicie czy w moim pieknym miescie Szczecinie
znajde jakiegoś dobrego speca najlepiej ze sporym doswiadczeniem w temacie klipsa ?
dzięki za wszystkie odpowiedzi

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 12:16   

jaceksc napisał/a:
interesuje mnie jeszcze jedna rzecz a mianowicie czy w moim pieknym miescie Szczecinie
znajde jakiegoś dobrego speca najlepiej ze sporym doswiadczeniem w temacie klipsa ?

może nie w szczecinie ale w gryfinie podobno jest jakiś magik :) bynajmniej tak mawiają koleżanki i koledzy którzy jeżdżą eclipsami naszym regionie :)

kscman
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2007, 22:39   

cy_cek napisał/a:
aurii napisał/a:
1. rozrzad od 800 do 1000 zł

to jest koszt samych części. Dolicz do tego robociznę. Ale masz pewność na wiele tysięcy kilometrów. Zerwanie się paska w 4g63DOHC wiąże się z poważnymi kosztami

bez przesady mi pękł i za czesci z kompletnym rozrządem zapłacilem 1300zł,
wiec nie az tak zle :)

Odpowiedz do tematu