|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] Rozrząd 1,8 4G93 ja ustawić???? |
Autor |
Wiadomość |
Tasak [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2007, 19:19 [Cari 1.8] Rozrząd 1,8 4G93 ja ustawić????
|
|
|
Jak w temacie????
Mam Carismę 1,8 4G93 wymieniłem pasek, ale mam pytanie przed odpaleniem.
Czy koło wałka rozrządu i koło na wale korbowym ustawia się tak jak na instrukcji (żeby punkty kontrolne się zgadzały) i zakłada pasek i jest wszystko w porządku. Czy trzeba coś przesunąć. Bo to co było przed zdjęciem paska nie pokrywało się w żaden sposób ( a jednak silnik pracował) i czy to mogło być przyczyną nierównej pracy silnika. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 08-10-2007, 19:27
|
|
|
jak ustawisz koła na punktach i na to nałożysz pasek, to po kontrolnym obrocie silnikiem punkty powinny znowu sie pokrywać
pamiętaj, że możesz użyć punktów paska bo jak gdzieś sie pomylisz chociaż o ząbek, to po kontrolnym obrocie już nie będzie nic chciało pasować. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 08-10-2007, 19:42
|
|
|
W Autodacie do 4G93 DOHC zalecają by po zdjęciu starego paska w żadnym razie nie kręcić wałkami czy wałem tylko założyć nowy pasek od razu a przed demontażem wykręcić świeczki by się łatwiej dało kręcić wałem i ustawić znaczniki przed zdjęciem paska. Profilaktycznie też bym nie za bardzo kręcił tym interesem w SOHC... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|
|