Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:29
Czy warto kupić tę Carismę ?? Proszę o rady
Autor Wiadomość
rozmus
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2007, 16:17   Czy warto kupić tę Carismę ?? Proszę o rady

Witam wszystkich mitsubishi-maniaków ;)

Szukam samochodziku do 15tys. zł znalazłem na allegro ten o to egzemplarz:

http://allegro.pl/show_item.php?item=252193962

niestety nigdy nie miałem automatu i nie wiem jak to się sprawuje. Wiele osób odradza mi zakup tylko dlatego , że nie ma manualnej skrzynia biegów :(
Napiszcie co sądzicie na ten temat, może ktoś oglądał to autko :)
Warto by było kupić czy nie??

P.S. mile widziane byłyby wasze rady na co zwrócić uwagę przy kupnie tego modelu ??

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-10-2007, 17:46   

Wpisz w wyszukiwarce na forum carisma automat i poczytaj - jest masa postów o tym. Ktoś kto ci odradza ten automat to się po prostu nie zna. Ta skrzynia jest rewelacyjna w porównaniu do niemieckich automatów wręcz genialna.

Przejedź się i zobacz jak jeździ. Takie same skrzynie były także w niektórych Galantach. Ja jestem z niej baaardzo zadowolony. Oczywiście trzeba sprawdzić czy były planowo wykonywane wymiany oleju i filtru w niej. Czy płynnie i szybko zmienia biegi, czy hamuje silnikiem z góry czy kickdown dobrze robi, czy jak ciśniesz szybko gaz prawie do kickdown auto ciągnie obroty niemal do odcinki zanim zmieni bieg itp. itd.

O reszcie auta nie piszę bo wystarczy poczytać forum w dziale Carismy.

Co do tego autka z aukcji to troszkę nie podoba mi się inny odcień zaślepki poduchy pasażera choć były takie kwiatki że na focie inaczej to wygląda niż w rzeczywistości więc trzeba to sprawdzić naocznie i czy aby czasem nie było dzwona. Moim zdaniem warto tam szybko pojechać i pooglądać dokładnie autko i przejechać się itp. itd.

rozmus
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2007, 17:47   

Oglądałem ten samochodzik jak najbardziej był wart kupienia :) miał trochę więcej do zrobienia u lakiernika niż ten przedni bok ale reszta była jak nówka :) . Właścicielka wyjątkowo dbała o autko, wnętrze prawie jak nowe, a silniczek chodził jak marzenie niestety nie kupiłem go bo chciałem obejrzeć jeszcze jedną Carismę :( i to był błąd bo w tym czasie autko zostało sprzedane. Niestety jak trafia się okazja to nie ma na co czekać ja właśnie dostałem nauczkę ale nie poddaje się i szukam swojej Carismy ;)

P.S. dzięki za poradę

Pozdrawiam

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-10-2007, 18:13   

A to norma że na początki kilka niezłych okazji ucieka - potem człowiek jest już bardziej zdecydowany i jak utrafi to co go interesuje i jest to w przyzwoitym stanie to już wtedy bez wahania bierze :-) :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi