|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
Czy warto kupić tę Carismę ?? Proszę o rady |
Autor |
Wiadomość |
rozmus [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2007, 16:17 Czy warto kupić tę Carismę ?? Proszę o rady
|
|
|
Witam wszystkich mitsubishi-maniaków
Szukam samochodziku do 15tys. zł znalazłem na allegro ten o to egzemplarz:
http://allegro.pl/show_item.php?item=252193962
niestety nigdy nie miałem automatu i nie wiem jak to się sprawuje. Wiele osób odradza mi zakup tylko dlatego , że nie ma manualnej skrzynia biegów
Napiszcie co sądzicie na ten temat, może ktoś oglądał to autko
Warto by było kupić czy nie??
P.S. mile widziane byłyby wasze rady na co zwrócić uwagę przy kupnie tego modelu ??
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 06-10-2007, 17:46
|
|
|
Wpisz w wyszukiwarce na forum carisma automat i poczytaj - jest masa postów o tym. Ktoś kto ci odradza ten automat to się po prostu nie zna. Ta skrzynia jest rewelacyjna w porównaniu do niemieckich automatów wręcz genialna.
Przejedź się i zobacz jak jeździ. Takie same skrzynie były także w niektórych Galantach. Ja jestem z niej baaardzo zadowolony. Oczywiście trzeba sprawdzić czy były planowo wykonywane wymiany oleju i filtru w niej. Czy płynnie i szybko zmienia biegi, czy hamuje silnikiem z góry czy kickdown dobrze robi, czy jak ciśniesz szybko gaz prawie do kickdown auto ciągnie obroty niemal do odcinki zanim zmieni bieg itp. itd.
O reszcie auta nie piszę bo wystarczy poczytać forum w dziale Carismy.
Co do tego autka z aukcji to troszkę nie podoba mi się inny odcień zaślepki poduchy pasażera choć były takie kwiatki że na focie inaczej to wygląda niż w rzeczywistości więc trzeba to sprawdzić naocznie i czy aby czasem nie było dzwona. Moim zdaniem warto tam szybko pojechać i pooglądać dokładnie autko i przejechać się itp. itd. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
rozmus [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2007, 17:47
|
|
|
Oglądałem ten samochodzik jak najbardziej był wart kupienia miał trochę więcej do zrobienia u lakiernika niż ten przedni bok ale reszta była jak nówka . Właścicielka wyjątkowo dbała o autko, wnętrze prawie jak nowe, a silniczek chodził jak marzenie niestety nie kupiłem go bo chciałem obejrzeć jeszcze jedną Carismę i to był błąd bo w tym czasie autko zostało sprzedane. Niestety jak trafia się okazja to nie ma na co czekać ja właśnie dostałem nauczkę ale nie poddaje się i szukam swojej Carismy
P.S. dzięki za poradę
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 09-10-2007, 18:13
|
|
|
A to norma że na początki kilka niezłych okazji ucieka - potem człowiek jest już bardziej zdecydowany i jak utrafi to co go interesuje i jest to w przyzwoitym stanie to już wtedy bez wahania bierze |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|
|