Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C52A 1.5] problem z zapłonem
Autor Wiadomość
narsil
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 10:58   [C52A 1.5] problem z zapłonem

witam wszystkich serdecznie jestem tu nowy :lol:
moja narzeczona ma colta 1989 r 1,5 glx i !! od jakiegoś czasu jezdzimy z nim po mechanikach i nitk nie umie go naprawić :cry: :cry:
problem polega na tym : na zimnym silniku skaczą obroty pomimo ich ustawienia są dobrze jakies kilka dni i znów szaleją !! natomiast w czasie jazdy gdy dojdzie wskazówka temperatury do połowy skali jak zgasi sie silnik juz nie odpali trzeba otworzyć maskę i czekac jakies 30 minut zanim ostygnie ! rozusznik kręci daje iskrę i zalewa świece a nie łapie :cry: wymieniłem juz świece kable wysokiego napięcia kopułkę !

proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez josie 30-05-2007, 23:37, w całości zmieniany 1 raz  

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-05-2007, 14:43   

narsil, to jeszcze musisz sprawdzic czujnik temperatury rozomie ze to jest /4g15 na wtrysku8 zaworowy/ znajduje sie na korpusie silnika od strony kabiny koszt w zaleznosci od marki ok 30-60 zl. Dodatkowo trzeba wymienic kondensatory w kompie ECU /koszt ok 5zl/. Ponad to wypadalo by zrobic czyszczenie przepustnicy i regulacje wolnych obrotow wg kolo Krzyzaka http://www.mitsubishifan.webpark.pl/ :badgrin: :badgrin:

narsil
[Usunięty]

Wysłany: 28-05-2007, 10:26   

witam ponownie !
tak jak mi napisałeś wymieniłem czujnik temperatyry miał rególowane obroty czyszczonko przepustnicy , niestety nie wymieniłem tylko kondensatora :(
i nic nie pomogło dalej to samo :cry: :cry: :cry:

a przyszło mi do głowy żeby wymienić cewkę ?? co ty na to ?? ma to jakiś wpływ ??

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Wysłany: 28-05-2007, 14:12   

narsil, cewka to troche drozsza sprawa ale zawsze mozna ja zastapic cewka z duzego fiata
zrob pozadek z ECU tzn wymien kondensatory elektrolityczne na wejsciu... :badgrin: :badgrin:
opis wymiany kondensatorow jest na stronie kolo Krzyzaka /link w poprzednim poscie/

mariuszurbas
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2007, 23:12   

czesc.od niedawna jestem posiadaczem 4g15 tylko ze mam 12 zaworow.mialem podobny problem jak go zgasilem to musialem odczekac az ostygnie.wymienilem czujke temp.i nic.okazalo sie ze padl jakis uklad w sterowniku.

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Wysłany: 18-10-2007, 09:33   

mariuszurbas, zazwyczaj wymiana kondensatorow w ecu czyni cuda -tzn. jak kondziory sa wylane lub wysuszone ecu glupieje -- koszt kondensatorow to tak do 10 zl -- warto dobrac kondziole o jak najlepszych parametrach tzn by temp.robocza byla jak najwyzsza sama wymiana przy odrobinie wyposarzenia /lutownica odsysacz/ jest latwa

Odpowiedz do tematu