Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: zbyszekm2
27-03-2008, 07:09
pajero nie wchodzi na obroty i kopci na niebiesko
Autor Wiadomość
markusy
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2007, 20:54   pajero nie wchodzi na obroty i kopci na niebiesko

WITAM JESTEM CAŁKIEM NOWYM I MAM PROBLEM Z SAMOCHODZIKIEM OPISZE TO MOZE KTOŚ POMOŻE. PAJERO 3.2DID ZIMNY ODPALA ELEGANCKO POCHODZI PIĘC MINUT I NIE WCHODZI NA OBROTY KRĘCI SIE TYLKO DO 1500 I ZACZYNA KOPCIC NA NIEBIESKO PROSZE O DORADE CO JEST PRZEBIEG 50000TYŚ MOZE TO CZUJNIK POŁOŻENIA WAŁU? DORADZCIE KOLEDZY :shock: [/b]

Turek
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2007, 21:10   

Wydaje mi się że ten Twój przebieg jest co najmniej o 100 tysia obcięty, jak nie lepiej. 5 lat 50 000 to już samo to zalatuje delikatnie. Objawy takowe miałem w koparko-ładowarce z 2004 roku. Przebieg 4500 mh. Przyczyną były końcówki wtryskiwaczy. Jak się później okazało, poprzedni właściciel zalewał jakaś dziwną "ropkę-orężadkę" i to odbiło się czkawka. Objawy identyczne. Ale to tylko moje zdanie. Może być coś zupełnie innego. Daj znać jak się "naprawi"

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-08-2007, 22:59   

A ja stawiam na pompę. Brak sterowania kątem wtrysku.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 30-08-2007, 07:29   

Wyraznie jest wspomniane o niebieskim dymie. Wtryskiwacze chyba daja czarny dym.

allias
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2007, 08:33   

Olej daje czarny dym. Niebieski to cos z paliwem. Moze zacznij od prostego przeczyszczenia ukladu paliwowego.

Duzo ci pali? Moze masz problem z ukladem dolotowym i mieszanka wychodzi nie tak jak trzeba. Jak podasz mu wiecej obrtow i paliwa a nie dostaje powietrza to bedzie palil jak smok i ewentualnie kopcil jak twoj.

Jak masz gdzie sprawdz wydolnosc wtryskow...

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 30-08-2007, 08:54   

Cytat:
Olej daje czarny dym. Niebieski to cos z paliwem.

Niebieski dym to jak mi sie pamieta wlasnie sprawa spalania oleju a czarny to zle spalanie ropy.

miczon 
Mitsumaniak

Auto: L 200 '08
Wysłany: 30-08-2007, 10:52   

markusy napisał/a:
PAJERO 3.2DID ZIMNY ODPALA ELEGANCKO POCHODZI PIĘC MINUT I NIE WCHODZI NA OBROTY KRĘCI SIE TYLKO DO 1500 I ZACZYNA KOPCIC NA NIEBIESKO

Dlaczego nie zaświecił Ci się Check Engine? Skoro auto nie wchodzi na obroty, to któryś czujnik powinien to wyłapać :? Dziwne.... Przecież to młode autko... Może coś z kompem i sterowanie wtrysków warjuje, albo (nie daj Boże) turbina (kolor spalin by się zgadzał).

markusy
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2007, 20:59   

WITAM WAS KOLEDZY MAM ODPOWIEDZ NA MOJĄ ZAGADKE ODWIEDZIŁEM KILKA SERWISÓW I NIC Z TEGO KOLEGA WPADŁ NA POMYSŁ ABY ZOBACZYĆ CO TAM W ZBIORNIKU PALIWA I PO ZDJECIU POKRYWKI WSZYSTKO JASNE RURKA SSĄCA WBITA W TAKOWY FILTEREK <ZWANY SMOCZKIEM> PEWNIE PO JEŻDZIE W TERENIE .
UF JAK DOBRZE SIE SKOŃCZYŁO ,ALE BYŁEM JUZ W KROPCE MYŚLAŁEM ZE DUZY WYDATEK MNIE CZEKA POZDROWIENIA TERAZ CHODZI DALEJ JAK ....

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 05-10-2007, 07:59   

He he no to jest wlasnie naprawianie auta przez internet. Tylko po co te wielkie litery? Az tak sie cieszysz?

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 05-10-2007, 23:47   

Może kolega nowy w sieci :) i nie wie, że duże litery to "głośne" , a wręcz "krzykliwe" wyrażanie swojej opinii.
Mnie swego czasu tez ktoś musiał uświadomić, bo niewiedziałem o co biega ;)

Odpowiedz do tematu