|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
jaki rozrąd doCarismy 1.9 TD |
Autor |
Wiadomość |
jarbau [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2007, 12:50 jaki rozrąd doCarismy 1.9 TD
|
|
|
Witam wszystkich mitsumaniaków.
Przyszedł właśnie czas na wymianę rozrządu w mojej Carismie 1.9 TD 97' i w zwiazku z tym mam do Was pytanie.
Jak najrozsądniej kupić rozrząd -w komplecie - czy składać z osobnych podzespołów podzespołów?(pasek-1szt , napinacz-1szt , rolka-1szt)
Jakiej mniej-więcej ceny mam sie spodziewać żeby nieprzepłacić!
Jakiego producenta mozna spokojnie polecić?
A może ktoś może polecić gdzie kupić owe części. |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 14-10-2007, 13:43
|
|
|
Ja kupowałem w swoim zaprzyjaznionym sklepie motoryzacyjnym. Pasek mam Contitech (może też być "Gates") a rolki nie pamiętam ale chyba "SKF". Cena za komplet to 430 PLN (rok temu) czyli : pasek, napinacz, rolka pośrednia i rolka zębata ta na samym dole. |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
ARTURCARI98TD [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2007, 16:34
|
|
|
kolego wymieniajac rozrzad zastanow sie lepiej gdzie go bedziesz wymienial bo jak mi wymieniali po znajomosci to tak mi wymienili ze ludzkie pojecie przechodzi (dodam tylko ze oni nie pracowali w serwisie) a propo kupujac orginalne czesci zrobisz na nich wiecej km! |
|
|
|
 |
jarbau [Usunięty]
|
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 15-10-2007, 18:44
|
|
|
ten drugi zestaw jest poglądowy bo jak piszą w opisie aukcji możesz sam sobie złożyć więc ta cena raczej nie będzie końcową. Co do ilości rolek to są 3 z tym że nie musisz wszystkich wymieniać. Zaleca się oczywiście wymieniać cały komplet czyli wszystko co pracuje na pasku (ja tak zrobiłem wolę nie ryzykować za 100 zł remontu głowicy gdy coś wysiądzie) ale dobry mechanik może sprawdzić które łożyska są do wymiany a które jeszcze pochodzą. Tylko żeby to zrobić musi rozebrać rozrząd a jeśli chcesz kupować na Allegro to raczej odpada bo nie zdążą Ci przysłać (chyba że mechanik i Ty będziesz czekał z rozgrzebanym rozrządem na paczkę). |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
|
|