|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Pokrętło do przyciemniania podświetlenia |
Autor |
Wiadomość |
smooth [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2007, 20:44 [CA1A 1.3] Pokrętło do przyciemniania podświetlenia
|
|
|
Mam prośbę do użytkowników Colta CAO, po kupnie na miejscu od pokrętła do przyciemniania podświetlenia była dziura i nie znalazłem w niej żadnej kostki, są jedynie dwa luźno wiszące kable. Przy okazji wymiany zegarów na wersję z obrotomierzem, zamówiłem też to pokrętło.
I tutaj pytanie: Czy ktoś mógłby zrobić zdjęcie tej wtyczce, żebym przynajmniej wiedział jakich kabli mam szukać? Ewentualnie prosiłbym o prowizoryczną rozpiskę wraz z kolorami. Dodam, że podświetlenie działa bez zarzutu. Domyślam się że jest masa, napięcie podświetlenia żarówki w pokrętle, oraz dwa przewody sterujące, proszę o sprostowanie, jeśli się mylę.
Z góry dziękuję, za pomoc, pozdrawiam |
|
|
|
 |
pawel129 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2007, 23:48
|
|
|
Mam aktualnei te bebechy na wierzchu to zrobie rano fotki i Ci zapodam;-)
[ Dodano: 15-10-2007, 23:49 ]
smooth napisał/a: | Dodam, że podświetlenie działa bez zarzutu. |
Hm... u mnie bez tego pokrętła całe podświetlenie gaśnie |
|
|
|
 |
smooth [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2007, 12:05
|
|
|
Cytat: | Hm... u mnie bez tego pokrętła całe podświetlenie gaśnie |
pawel129, dokładnie, w maździe też miałem taką sytuację, dlatego chce widzieć jak to powinno wyglądać, żebym wiedział których przewodów muszę szukać. Prawdopodobnie poprzedni właściciel uszkodził pokrętło i przerobił podświetlenie bez ściemniania (zwarł kabelki).
Będę bardzo wdzięczny za te zdjęcia. |
|
|
|
 |
pawel129 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
smooth [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2007, 21:02
|
|
|
wielkie dzieki, masz 'pomógł' za same zdjęcia, trochę mnie to dziwi, bo myślałem że będą cztery kabelki, ale to nawet lepiej, będzie mniej szukania...
[ Dodano: 19-10-2007, 16:47 ]
ale jeszcze jedna prośba: mógłby ktoś pomierzyć napięcia na poszczególnych przewodach? Z tego co widziałem u mnie jest jednak trochę namieszane w elektryce i będę musiał założyć ręcznie to pokrętło,
Z tego co się domyślam jeden przewód to +12v, drugi to masa a trzeci to napięcia wyjściowe, jego wartość zależy od ustawienia pokrętła, Dlatego jeśli ktoś mógłby pomóc, prosiłbym o pomiar na ustawieniu pokrętła na mniej więcej połowie. |
|
|
|
 |
|
|