Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] Pokrętło do przyciemniania podświetlenia
Autor Wiadomość
smooth
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 20:44   [CA1A 1.3] Pokrętło do przyciemniania podświetlenia

Mam prośbę do użytkowników Colta CAO, po kupnie na miejscu od pokrętła do przyciemniania podświetlenia była dziura i nie znalazłem w niej żadnej kostki, są jedynie dwa luźno wiszące kable. Przy okazji wymiany zegarów na wersję z obrotomierzem, zamówiłem też to pokrętło.

I tutaj pytanie: Czy ktoś mógłby zrobić zdjęcie tej wtyczce, żebym przynajmniej wiedział jakich kabli mam szukać? Ewentualnie prosiłbym o prowizoryczną rozpiskę wraz z kolorami. Dodam, że podświetlenie działa bez zarzutu. Domyślam się że jest masa, napięcie podświetlenia żarówki w pokrętle, oraz dwa przewody sterujące, proszę o sprostowanie, jeśli się mylę.

Z góry dziękuję, za pomoc, pozdrawiam

pawel129
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 23:48   

Mam aktualnei te bebechy na wierzchu to zrobie rano fotki i Ci zapodam;-)

[ Dodano: 15-10-2007, 23:49 ]
smooth napisał/a:
Dodam, że podświetlenie działa bez zarzutu.

Hm... u mnie bez tego pokrętła całe podświetlenie gaśnie :shock:

smooth
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2007, 12:05   

Cytat:
Hm... u mnie bez tego pokrętła całe podświetlenie gaśnie :shock:

pawel129, dokładnie, w maździe też miałem taką sytuację, dlatego chce widzieć jak to powinno wyglądać, żebym wiedział których przewodów muszę szukać. Prawdopodobnie poprzedni właściciel uszkodził pokrętło i przerobił podświetlenie bez ściemniania (zwarł kabelki).

Będę bardzo wdzięczny za te zdjęcia.

pawel129
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2007, 19:58   

http://www.fotosik.pl/pok...c214a18bec.html
http://www.fotosik.pl/pok...72c16893db.html
http://www.fotosik.pl/pok...0fa9d7a690.html

Sory za jakość fot - wykonane komórką.
Kolory kabelków: od lewej: zielony z białym paskiem, czarny z żółtym paskiem, czarny z szarymi kropkami

smooth
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2007, 21:02   

wielkie dzieki, masz 'pomógł' za same zdjęcia, trochę mnie to dziwi, bo myślałem że będą cztery kabelki, ale to nawet lepiej, będzie mniej szukania...

[ Dodano: 19-10-2007, 16:47 ]
ale jeszcze jedna prośba: mógłby ktoś pomierzyć napięcia na poszczególnych przewodach? Z tego co widziałem u mnie jest jednak trochę namieszane w elektryce i będę musiał założyć ręcznie to pokrętło,

Z tego co się domyślam jeden przewód to +12v, drugi to masa a trzeci to napięcia wyjściowe, jego wartość zależy od ustawienia pokrętła, Dlatego jeśli ktoś mógłby pomóc, prosiłbym o pomiar na ustawieniu pokrętła na mniej więcej połowie.

Odpowiedz do tematu