|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] Jakie żarówki (H4)? |
Autor |
Wiadomość |
jacobs [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2008, 00:16 [ALL] Jakie żarówki (H4)?
|
|
|
Witam!
Przymierzam sie do zakupu żarówek i mam pytanie: Jakie sa stosunkowo tanie a dobre (Glownie chodzi o zywotnosc i jasnosc). Temat byl juz walkowany ale padaly typy raczej dobrych zarowek i stosunkowo drogich (jak dla mnie). Ne zalezy mi na jakis super hiper blue vision night breakerach itp. Potrzebuje dobrych zarowek i w miare niedrogich. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 23-03-2008, 00:19
|
|
|
jacobs napisał/a: | tanie a dobre |
jedno koliduje z drugim
albo tanie
albo dobre
to nie era czy tez proszek do prania, ze dostajesz 2 w 1.
dobry zestaw zarowek kosztuje w okolicach 50 zl .jezeli to dla Ciebie duzo i chcesz cos tanszego, to nie wiem co mam Ci powiedziec ... |
|
|
|
 |
jacobs [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2008, 00:28
|
|
|
Widzialem w sklepie komplet zarowek TUNGSRAM MEGALIGHT za 18 zł, a slyszalem ponoc ze te zarowki w tej cenie to nawet warto kupic. Na pewno nie sa to jakies xenon look z marketu tylko sprawdzona firma (GE). Wiec dlatego pytam...Moze ktos kupil podobne i moze cos na ten temat powiedziec |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-03-2008, 01:19
|
|
|
Polecam przeczytać TEN temat.
ja wybrałem philips vision plus, cos tam 50% więcej. I jestem zadowlony, od poprzednich (nie wiadomo jakich) świecą napewno kilka (2-3 metry) dalej, i światło z niego jest białe, przynajmniej na tyle ile może być z żarówek nie-xenonowych. A samochód wygląda ładniej, bo z świateł nie wychodzi brzydkie/brudne żółte światło, tylko białe.
aha, udało mi się je uplować na allegro za coś koło 38 zł |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21955 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 23-03-2008, 11:46
|
|
|
http://moto.allegro.pl/it...tar_50_h_4.html
Polecam. Dobra cena, żywotność i ładne białe światło. jacobs napisał/a: | TUNGSRAM |
jacobs napisał/a: | sprawdzona firma (GE) | Tungsram to żarówki produkcji czeskiej. |
|
|
|
 |
jacobs [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2008, 12:37
|
|
|
Hugo napisał/a: | http://moto.allegro.pl/item318383054_osram_silverstar_50_h_4.html
Polecam. Dobra cena, żywotność i ładne białe światło. |
Wlasnie o cos takiego mi chodzilo. Dzieki za podpowiedz
Hugo napisał/a: | Tungsram to żarówki produkcji czeskiej. |
Nie czeskiej tylko węgierskiej jesli juz. Od 1989 roku wlascicielem TUNGSRAMA jest GE, pozostal tylko znak towarowy. Ale to nie jest istotne |
|
|
|
 |
|
|