|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Walki balansowe |
Autor |
Wiadomość |
oktawian [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2007, 00:00 Walki balansowe
|
|
|
witam chce przeprowadzić kilka zmian w moim silniczku prosił bym o kilka porad
wie ktoś jak usunac bezkolizyjnie walki balansowe w silniku 4G63T zamierzam zabarac sie za silnik troszkę poważnie j kolektor wydechowy kolektor ssacy i tam kilka innych modernizacji szukam kogos do spulki bo byśmy mogli jakies części ladnie ze stanów pozamawiać albo z australii jest ktos chety i ktos wie o z tymi walkai pozdrawiam wszytkich i czeka na jakieś propozycje |
|
|
|
 |
gondoljerzy [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2007, 18:22
|
|
|
Ja mam usunięte wałki w swoim E15, ale nie ze sportowego zacięcia tylko ze szczupłości portfela. Wywaliło mi kiedyś panewkę od prawego wałka, tego napędzanego poprzez pompę oleju. Naprawa wymagała by wymontowania bloku, rozwiertu wybitego gniazda panewki i dorobienia panewki. Dla mnie była to za droga zabawa i usunąłem wałki. Wałek od strony pompy został ucięty i zaślepiono mu otwór olejowy. Wałek lewy został wyjęty, panewki wybite i wprasowane odwrotnie żeby zaślepić kanały olejowe. Otwór po wałku zaklejony kawałkiem blachy aluminiowej i silikonem.
Efektów w lepszym wkręcaniu się silnika nie zauważyłem. Efekty w gorszej kulturze pracy i owszem, silnik wyraźnie głośniejszy powyżej 3000obr/min.
Swoją drogą Mitsubishi strzeliło byka idąc na łatwiznę i smarując panewkę prawego wałka niefiltrowanym olejem prosto z pompy oleju. |
|
|
|
 |
|
|