Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] Jak otworzyc Ca0??????????
Autor Wiadomość
marekoza 
Mitsumaniak
marekoza

Auto: Mitsubishi Colt 1.3 12V Ca0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-10-2007, 12:36   [ALL] Jak otworzyc Ca0??????????

Głupia sprawa ale zatrzasnąłem dzisiaj swojego miska:) na domiar zlego w stacyjce wisza sobie kluczyki z moim ladnym brelokiem :) Macie jakis pomysl jak moge o otworzyc bo jestem 100 km od domu a tam jest drugi kluczyk :(

P.S. Nie smiac sie prosze mam ciezki dzien :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez harpagan 15-10-2007, 13:34, w całości zmieniany 1 raz  

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 12:50   

cegla i powinno sie otworzyc :D

marekoza 
Mitsumaniak
marekoza

Wysłany: 15-10-2007, 13:05   

ta :) tez juz o tym myslalem... ale serce mi sie kraje kiedy stoje z kamieniem przy misku :)

konrad1704 
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
Wysłany: 15-10-2007, 13:27   

moze taniej by bylo wezwac jakiegos specjaliste (slusarza) do otwracia? swego czasu sciagnalem z interku pliki .pdf jak otworzyc cotla ale jest to tylko jeden rysunek i nieiwele z tego wynika:)

Olejniczak
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 14:15   

Najprosciej, kawał twardego chudego plastiku i kawał druta. podważyć szybę z umiarem aby przeszedł drut w stronę zamka. silnie pchnąć. 15-30 min roboty:)

marekoza 
Mitsumaniak
marekoza

Wysłany: 15-10-2007, 14:59   

no i wlasnie sie udalo.... akurat niedaleko przejezdzal koles w cao i to calkiem ladnym z tym ze 1.8. mial troszke czasu i zdjelismy boczek... obczailem za co pociagnac co pchnac i z pomoca przyszedl kawalek drutu... słowem... masz na oku ca0? pisz do mnie mozemy go "podprowadzic" :mrgreen:

P.S. kto by pomyslal ze takich rzeczy bede musial sie uczyc :)

Monia 
Mitsumaniak
Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 15-10-2007, 18:11   

hihi mialam tak samo jak TY ... ale "koledzy" wzieli odchylili drzwi, drut i psryk i już byłam w Misku :D hmm swoją droga to łatwo się do niego włamac bez naruszenia szyb,zamków itp :/

=> 01055/KMM <=

lewik89
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 18:57   

Monia napisał/a:
hihi mialam tak samo jak TY ... ale "koledzy" wzieli odchylili drzwi, drut i psryk i już byłam w Misku :D hmm swoją droga to łatwo się do niego włamac bez naruszenia szyb,zamków itp :/
jak do większości samochodów :) przed tym się nie uchronisz :) łatiwj uniemożliwić kradzież , blokada skrzyni biegów, przerywnik zapłonu <zwłaszcza to drugie, tanie a bardzo skuteczne>

Monia 
Mitsumaniak
Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 15-10-2007, 20:13   

Na jakiej zasadzie działa przerywnik zapłonu i jak go wmontowac? :D

=> 01055/KMM <=

lewik89
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 20:46   

moja matka ma w swojej maździe. pojechała do zakładu i jej za kilkadziesiąt pln'ów zrobili. poprostu przed odpaleniem silnika musisz nacisnąć mały ukryty guziczek , bo bez tego samochód poprostu nie odpali. :)

davido19pce
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 21:52   

no piszczcie tu takie tematy a nie dlugo zaden z was nie bedzie mial colta

pawel129
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 23:30   

Monia napisał/a:
Na jakiej zasadzie działa przerywnik zapłonu i jak go wmontowac?

przecież na tej samej zasadzie działa immobiliser :wink: Tylko że tam jest zastosowany "elektroniczny przycisk" w postaci breloczka i czytnika :wink:

marekoza 
Mitsumaniak
marekoza

Wysłany: 17-10-2007, 15:16   

no ale immobiliser znajdziesz latwo a jakbym mial ukrasc auto i szukac po calym gdzie ktos sobie przerywnik zamontowal (bo tylko wlasciciel to wie) to chyba bym sobie odpuscil... dobry patent jest z przelacznikiem halogenow ktorych nie ma... mialem tak w bmw e30 wsiadasz - wlaczasz halogeny - i odpalasz :) jak nie wlaczysz halogenow nie ma mowy zeby dostal prad na aparat :)

pawel129
[Usunięty]

Wysłany: 17-10-2007, 21:05   

mój brejdak w eclipsie miał jeszcze lepiej - oprócz tego magicznego i ukrytego pod kierownicą pstryczka-elektryczka był taki motyw, że aby zadziałał trzeba było zewrzeć jego końcówki (tego pstryczka) :mrgreen: pstryczek był jakoś fizycznie uszkodzony i trzeba było tak nim manipulować - ot takie dodatkowe "zabezpieczenie" :wink:

davido19pce
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2007, 07:46   

hehe to zabezpieczone to takie bardziej zaawansowane

Odpowiedz do tematu