|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Poradźcie początkującemu fanowi Eclipse |
Autor |
Wiadomość |
mr-perez [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2007, 22:46 Poradźcie początkującemu fanowi Eclipse
|
|
|
Cześć. Jestem tu nowy. Witam wszystkich serdecznie.
Zastanawiam się nad zakupem Eclipse 4G. Czy możecie mi pomóc w kwestii silnika? Rozumiem, że różnica między 2.4 a 3.8 jest kolosalna (jeśli chodzi o wrażenia z jazdy). Jeśli idzie o skrzynie to tylko manual. Ile to cudo pali i jakie są osiągi w przybliżeniu ( przyspieszenie do 100 i prędkość max ). Dla obydwu wersji jeśli można . Serdeczne dzięki za pomoc. Wszelkie podpowiedzi mile widziane. |
|
|
|
 |
Czerwien [Usunięty]
|
|
|
|
 |
allias [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2007, 08:58
|
|
|
Tam nie znalazlem za duzo o 4G , ale z wlsnego doswiadcznia bazujac na modelach 3G moge ci powiedziec ze 4G z silnikiem I4 2.4L powinien spalac w okolicach 8-11L w zaleznosci o warunkow jazdy. Jesli chodzi o 4G V6 z 3.8L to tu liczylbym na okolice 15L.
Tu znajdziesz wiecej info o 4G - co prawda po angielsku ale moze sie cos przyda:
http://consumerguideauto....i-eclipse-3.htm
Wiem tyle ze moc i zawieszenie modelu V6 jest dosc dobrze odnotowana. Ludzie sobie chwala V6 za` dynamike - nic dziwnego - 260KM i okolo 341 Nm jesli dobrze licze.
Sam osobiscie jezdze 2.4L w 3G ktory ma porownywalna moc i wiem ze to za malo. 4G jest duzo ciezszy od 3G wiec ta dynamika nie bedzie najlepsza. Jesli ciebie stac na samochod i paliwo - to zdecydowanie V6. Tylko prosze ni pytaj o gaz do tego samochodu - pozdrawiam i pochwal sie jak juz kupisz. |
|
|
|
 |
mr-perez [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2007, 12:01
|
|
|
allias napisał/a: | Tylko prosze ni pytaj o gaz do tego samochodu |
Nie no spokojnie , nawet nie pomyślałem o gazie do tego auta, nie jestem kamikadze.
Chyba się zdecyduję na motor 2.4. Spora różnica w kosztach użytkowania i w cenie zakupu. Te 8-11 litrów przy 2.4 spokojnie wytrzymam. Trudno, na razie nie będę najszybszy w mieście .
Dzięki za info.
Muszę pozbyć się tylko jeszcze 206 CC i Eclispe jest moje. Może jest ktoś chętny? |
|
|
|
 |
allias [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2007, 16:33
|
|
|
Mnie nie pytaj. Za bardzo kocham swoje 3G zeby sie przesiadac na francuza... |
|