Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
zamontowanie glosnikow w drzwiach,, (wersja z schowkiem)
Autor Wiadomość
kscman
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2007, 21:33   zamontowanie glosnikow w drzwiach,, (wersja z schowkiem)

hello kompani, mam pytanko bawił sie ktoś w rzeznika i przerabial tapicerke pod glosniki w drzwiach?

zauwayzlem ze na koncu przy brzegu ta puleczka jest glebsza, wiec jak sie tam to utnie,
troche tapicerke potarga i ewentualnie blache , zeby dupka glosnika wlazła,
potem przy założeniu odpowiedniego dystansu do glosnika z mdf i obiciu troche tego to moze da sie to założyc??
co wy na takie cos??

zakładał ktos w drzwi od was glosniki ??

slonio88
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 16:05   re

Głośniki w drzwiach fajna sprawa, ale powiem Ci szczerze, ze nie wiem czy jest sens psuć tapicerkę. też o tym myślałem, ale wsadziłem pioniery z przodu, bassy i gwizdki z tyłu i naprawdę jest super. Wiec nie sadze, zeby był sens psuć naprawdę fajny boczek. Masz galla w elektryce ?

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 16:51   

a ja myśle nad zupełnym wywaleniem tych kieszeni po bokach w sumie i tak woże tam tylko gąpke żeby ewentualnie przetrzeć szybki .. z tego co pamiętam to w galach amg były właśnie tam głośniki z małym schowkiem właśnie obok...

slonio88
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 18:44   dokładnie

Derpin - dokładnie były, ale to była chyba seria limitowana o ile sie nie myle.[/quote]

kscman
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 19:43   

ja w wersji USa mialem glosniki w drzwiach w wczesniejszym galu

tak mam elektryke całą.

kupiłem sobie skrzynie fajna wzmaka,

glosniki w desce mnie dobijaja bo trzeszcza jak sie tylko na połowe da,
mowisz ze jak wloze lepsze to tak nie bedzie??

slonio88
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 22:57   

Tak wsadz cos lepszego sam Ci moge moje blaupunkty sprzedać za grosze :) Serio, świeże głośniki z Seicento chyba mam nawet do nich opakowanie.. :/ wiesz, serio wg. mnie szkoda boczków...

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2007, 12:36   

jak dla mnie topic zaraz nada sie do przeniesiania do działu car audio...

i nie ma co tu dyskutować o tym że wymiana seryjnych 10 montowanych w desce polepszy jakość dźwięku bo bedzie to znikoma różnica ten głośnik jest po prostu za mały i nie ma gdzie zagrać jakimkolwiek basem....

jeżeli już chcemy robić coś co ma w miare przyzwoicie zagrać to wyżynarka w ręke (ew inne ostre narzędzie :twisted: ) boczek na stół i jazda potem odpowiednie wygłuszenie drzwi i przedni system bedzie w miare :P po dołożeniu syczków powinno już być lepsiej a z małym subem w bagażniku powinno być już całkeim dobrze :) oczywiście jezeli całość jest sterowana przez coś hmm nazwijmy to lepszego niż najtańsze modele boshmana czy innych podobnych firm....

jestem zwolennikiem robienia czegoś raz a dobrze bez kompromisu niż potem mam coś poprawiać czy dokładać nawet jeżeli jest to okupieniem dopłacenia paru złotych więcej...

podyskutujmy w tym wątku lepiej o tym jak zamontować ten głośnik w drzwiach a nie co zrobić żeby tego nie robić ;pp

pozdrawiam

slonio88
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2007, 13:32   :)

Wiesz, to proste, ze jak wsadzisz głośniki w drzwi to bedzie lepiej, ale gdybys wymienił te w desce, tez poprawi sie jakosc. No i jeszcze radio :) Derpin wg mnie ma racje, ale ja osobiscie nie podejmowal bym sie demontażu i instalacji głośników w drzwi. Kwestia gustu i upodobania :] moje Głośniki grają naprawde przyzwoicie do tego radio JVC i gra gitara

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2007, 16:27   

właśnie jestem po akcji rozbiórki boczku drzwi (dzięki za rady Krzyżakowi inaczej nie odważył bym sie chyba szarpnąć tej tapicerki przy szybie), hmm miejsca troszku tam jest ale bez pierścienia sie nie obejdzie ;/ wejdą chyba max 13 nie wiem pomierzę jeszcze dokładnie, szarpanie tapicerki ?? szczerze to myślałem że ten boczek jest solidniejszy ;p hehe ostre nożyczki załatwią sprawe co prawda trzeba bedzie wtedy troche życicy i waty szklanej a następnie dłubania i obica całości czymś podobnym do oryginalnej ala skóry i bedzie giocor :D dokłade wymiary co do głębokości i wielkości głośnika podam wieczorem :) pozdrawiam :)

kscman
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2007, 20:53   

hmm spoko zgadzam sie
w bagazniku lezy swiezutka skrzynka magnata, obok niej 4 kanałowy wzmak tejhże firmy, radio mam pioneera ,
wiem ze jesli chodzi o jakosc to firma jest bardzo ważna wiec nie kupie boshmana :)

wlasnie jak zrobisz te drzwi to napisz cos , trudne to ?
pewnie w next week. z kumplem zasiąde i sciagne tapicerke zobaczymy jak blacha tam wyglada i wtedy bede myslal na 100% co dalej ,pierscienie z mdf to nie duzy wydatek wiec wczym problem:)??

slomio dzieki ale nie kupuje używanych głosnikow,
nie sa to duże kosztu aby te małe zmienic wiec lajt,

slonio88
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2007, 21:34   :)

Nie ma sprawy - generalnie nie ja ich nie chce nikomu wciskać, po prostu leża to mogę oddać za grosze :)
Pozdrawiam

kscman
[Usunięty]

Wysłany: 17-10-2007, 22:04   

powiem ze racje miales kupilem nowe BLAupunkty i efekt 3 razy lepszy jak na serii

slonio88
[Usunięty]

Wysłany: 17-10-2007, 22:09   :)

Cieszę sie - jak mozesz dodaj punkcik, ze pomogłem
Pozdrawiam :)
Ile chcialbyś za felgi z oponami ?:> Moze wymiana z dopłata z mojej strony ? ja mam stalowe 13

kscman
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2007, 15:40   

wiesz co apropo sprzedaży częsci poczekaj pare dni, moze tydzien,
wtedy bede wiedzial czy sprzedałem swojego bo jak nie sprzedam to wyjmuje silnik i do eclipsa wkładam, a reszte bede sprzedawał to bedziez 1szy na felgi z oponami :)

waldiemu zostawie spoiler:)

slonio88
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2007, 16:09   spoko

wiec czekam :)

Odpowiedz do tematu