Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
głosniki w 1g
Autor Wiadomość
Takumi
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2007, 17:30   głosniki w 1g

Jak dostac sie do tylnych głosników w eclipse 1g?Planuje wymienic.Dzis jedynie zdjałem taka osłone na głosnik i po 10min trudu udało sie ale ku mojemu zaskoczeniu głosnika nie da sie wyjadz od frontu poniewaz jest to cały element.Czyzby należało zdjac cały tylni bok?W jaki sposób to zrobic zeby nic nie połamac?Te plastiki sa naprawde delikatne.

Bigmoo
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2007, 17:44   

nie ja ostatnio wymieniałem i wystarczyło zdjąc cały boczek a następnie odkręcic głośnik

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2007, 18:38   

Dla pelnego konfortu wyjmij tylna kanape i poloz oparcia, te plastikowe boczki sa przymocowane na dwa wkrety i chyba 6 takich plastikowych zastrzaskow, te zatszaski to dardzo przemyslane konstrukcje, wystarczy ten srodkowy bolec wcisnac do srodka, on wpadnie jakies 4 milimetry i zrobi pstryk, nie probuj ich wydlubywac bo napewno polamiesz. Zdjecie bczkow zajmie Ci okolo 15 minut,zalozenie tyle samo.
Powodzenia!!

Bigmoo
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2007, 18:41   

dokładnie tak zgadzam się z przedmówca. jak już zabierasz się za robienie audio to proponuje ci jeszcze wkleic matami wnętrza boczków i elemety karoseri pod nimi

oblak 
Nowy Forumowicz

Auto: eclipse 1g
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-10-2007, 08:31   

Witam, ja jeszcze nie dostałem się do tylnich głośników, stąd moje pytanie jaki jest ich wymiar ??

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 19-10-2007, 12:35   

Membranowo to 16-tki ale mają otwory na śruby bardzo szeroko, wiec bedziesz mial troche grzebania zeby 16-tki wlozyc ale to jedyny sensowny tam rozmiar. Kupujac glosniki zwroc uwage na kolnierz ten z otworami na sruby, najlatwiej bedzie gdy bedzie to zwykla prosta blacha.

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2007, 10:15   

mitutoyo, jest dokładnie tak jak piszesz i radzę Ci Takumi, zastosować się do porady kolegi Bigmoo. To naprawdę pomaga.

HouseM 
Mitsumaniak
Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-10-2007, 11:04   

NIE TO NIE SĄ 16tki. 1G ma z tyłu 18stki.

zycho
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2007, 11:50   

u mnie z tyłu są eliptyczne - 6x9 cali - pasują idealnie:)

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2007, 13:02   

HouseM, to są 16-tki ;) może miarka ci się ułamała na początku :mrgreen:

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2007, 14:02   

Zycho 6x9 pasują ale jak je przykrecis do plasiku,mam chodzi o oryginalne otwory pod plastikami. Z tylu sa na sto procent 16-tki mierzac rozmiar membrany tylko rozstaw jest wiekszy.

zycho
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2007, 03:27   

w wersji amerykańskiej i u mnie w Laserze są fabrycznie zamontowane eliptyczne 6x9...

Odpowiedz do tematu