|
Kilka podstawowych pytan od nowego uzytkownika Carismy |
| Autor |
Wiadomość |
kubas
Mitsumaniak kubas
Auto: Lancer 2.0 DI-D '09r. INTENSE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lis 2007 Posty: 226 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 15-11-2007, 21:56 Kilka podstawowych pytan od nowego uzytkownika Carismy
|
|
|
Witam.Kupilem kilka dni temu Carisme DI-D 2002r z niemiec.Autko w miare zadbane. Mam kilka pytan do uzytkowników.Niektore odpowiedzi znalazlem, ale nie sa dla mnie zbyt wiazace.
1. Jaki olej polecacie do DI-D, jaki zaleca fabryka?
2. Czy jest w nim kontrolka paliwa?(Wskazowka kilka razy zeszla mi na 0 ale nic sie nie zapalalo)
3. Mam w nim cos w rodzaju komputera, ktory wyswietla mi spalanie w danej chwili.Niestety nie wiem jak przałączyc aby pokazywal inne funkcje, tzn. ile zobie na paliwie ktore zostalu w baku itp. Czy moze ktos doradzic czy to taka wersja ubozsza czy jest jakis klawisz ktorego nie dostrzegle do przelaczania funkcji.
4. pod predkosciomierzem moge wybrac dwa dystansy: A i B moze ktos objasnic o co tu chodzi?
5. Mam do niego alusy 15'' z oponami letnimi 195/60 - czy moge na te felgi wlozyc zimowki 185/60/15 ??
Narazie zadnych pytan wiecj nie mam.Bede wdzieczny za odpowiedzi na moje pytanka.Z gory dziekuje i pozdrawiam |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 22:02
|
|
|
ad1 taki jaki obecnie jest zalany, ew. najlepiej najrzadszy ze wzgledu na turbine
ad2 tak
ad3 nie wiem
ad4 mozesz sobie ustawic dwa dystanse A i B ktore beda zliczaly niezaleznie od siebie
ad5 http://www.opony.com.pl/m...enniki_opon.asp |
|
|
|
 |
kubas
Mitsumaniak kubas
Auto: Lancer 2.0 DI-D '09r. INTENSE
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lis 2007 Posty: 226 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 15-11-2007, 22:25 Dzieki.
|
|
|
| Co do pytania number 4 - wyswietlacz komputera o ktorym mowa znajduje sie na srodku deski rozdzielczej - na wysokosci - pomiedzy siedzeniami. A co do oleju chodzi mi o konkretna markę. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mareqm
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI ,2003 AT
Pomógł: 9 razy Dołączył: 10 Paź 2007 Posty: 94 Skąd: okolice W-wy
|
|
|
|
 |
phot
Forumowicz Tomek

Auto: carisma 1.9 did i skodzitsu;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 187 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 16-11-2007, 12:53
|
|
|
Wszystko tak jak napisal arturro a co do punktu trzeciego to sprawa wyglada tak:
Jezeli masz fabryczne radio to jest na nim taki przycisk jak DISP bialy bodajze i to za jego pomoca zmieniasz wskazania komputera powyzej.. Ja u siebie zmienilem radyjko na ciekawsze wiec zostawilem sobie srednie spalanie na wyswietlaczu.. Same wskazania mozna resetowac przyciskiem po lewej stronie pod wyswietlaczem komputera.
PS: osobiscie uwazam ze sterowanie komputerem z poziomu radja jest chyba dosc srednim pomyslem:D;)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|