|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czy zawsze są pieścienie centrujace do alusów? |
Autor |
Wiadomość |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 17:26 Czy zawsze są pieścienie centrujace do alusów?
|
|
|
Zauwazyłem, że juz od wyjazdu z salonu dealera w moim lancerze (1.6, 2004r) oryginalne alufelgi fabryczne nie miały pieścieni centrujacych.
Teraz mnie to zastanawia czy tak ma być, czy to jest opcja, czy mi po prostu nie dali Jak jest w waszych autach? |
|
|
|
 |
szfystack [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2007, 20:38
|
|
|
pierścień centrujący używany jest wtedy i tylko wtedy, gdy jest jakaćś różnica między otworem centrującym felgi, a średnicą piasty.
Jesli posiadasz flegi z salonu, i są one dedykowane dla mitsubishi to zapewne mają ona otwór centrujący 67,1 mm, czyli taki sam jak średnica piasty. W tym momencie nie ma nawet możliwości aby założyć pierścień centrujący. nie ma go po prostu gdzie włożyć:)
Jeśli natomiast chciałbyś założyć te same felgi do nissana(średnica piasty 59,1mm), to już brak takiego pierścienia powodował by bicie koła.Same nakrętki nie są w stanie wycentrować koła do tego stopnia. |
|
|
|
 |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 892 Skąd: Zawiercie/Zabrze
|
Wysłany: 21-10-2007, 23:26
|