Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kierunkowskaz
Autor Wiadomość
kuszol
[Usunięty]

Wysłany: 19-05-2007, 17:04   kierunkowskaz

Zauwazylem dzisiaj ze brakuje klosza (?) na prawym przednim kierunkowskazie w moim protonie 415 (nie wiem czy to sie nazywa klosz, tak czy inaczej nie ma tej szybki). Nie wiem czy ktos mu pomogl sie uwolnic czy tez samoistnie sie to stalo, ale fakty sa takie ze tego nie ma :wink: Dlatego mam pyanie do znawców, czy jest to ten sam kierunkowskaz ktory jest w colcie i cyz mozna w jakis sposob dokleic samo to szklo, bez wymiany calego migacza. Jak widac w temacie samochodow jestem laikiem, licze jednak ze na tym forum znajda sie fachowcy zdolni mi pomoc. http://www.autosoft.cz/autohp/obr/a13_06_1.jpg tak wyglada przod protona 415 (zaznaczam ze nie jest moj, zdjecie znalazlem na google)

Tom2szek
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2007, 14:20   

niebedzie Ci pasować ani "klosz" ani sam kierunkowskaz z colta do protona. roznia sie troszke dlugoscia i łukiem tym co wchodzi w błotnik. niewiem zbytnio czym to mozna zastapic.. moze poprostu kup nowy kierunek.

kuszol
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2007, 14:22   

kurcze te kierunkowskazy z coltow lat 92-95(96?) wygladaja identycznie. przynajmniej na obrazku :D bede musial zobaczyc taki na zywo, bo nie chce mi sie wierzyc ze sa inne:)

Tom2szek
[Usunięty]

Wysłany: 07-06-2007, 01:31   

- Proton

- Mitsubishi Colt

kuszol
[Usunięty]

Wysłany: 07-06-2007, 15:01   

i w ktorym miejscu one sie roznia?

Tom2szek
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2007, 08:18   

napisalem juz wyzej, ze colt ma mniejszy kierunek, a i takim jeszcze minimalnym szczegolikiem takim jak to sreberko pod szybką, w colcie jest pionowe a w protonie jest zaokrąglone. Chciałem Ci pomoc żebyś unikną takiego problemu jak ja miałem ale skoro wolisz sam sie przekonać no to cóż :)

ZeusProton
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2007, 18:22   Tom2szek możesz się mylić

U mnie w pronto są kierunki bardziej przypominające właśnie te co pokazujesz od colta (możliwe że właśnie od colta) i jak przeglądałem na aukcjach zdjęcia, wytrawne oko:D wychwyci pewną subtelną różnicę mianowicie są 2 rodzaje kierunków montowanych w prontonach (to zależy od kształtu łuku na błotniku- nie wiem w jakich modelach i w jakich rocznikach są jakie montowane) jednakże w jednych kierunki są dłuższe i głębiej są spasowane w błotnik. I to jest ważne żeby to rozróżnić bo dla przykładu w mojej niuni poprzedni właściciel źle spasował i mam szczelinę pomiędzy błotnikiem-lampą-a zderzakiem. Z racji tego że nie ma dostępnej literatury fachowej o naszych mitasubishi'ach:) trzeba się niestety dobrze przyjrzeć. pozdro

Odpowiedz do tematu