Od kiedy w Cari montowano ABS s standardzie? |
Autor |
Wiadomość |
xMichal
Nowy Forumowicz xMichał
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GLX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-05-2008, 12:49 Od kiedy w Cari montowano ABS s standardzie?
|
|
|
Czy możliwe jest abym w wersji 1,8 GLX z 1997 nie miał ABSu? No bo w każdym razie nie działa więc nie wiem czy go nie było czy jest do naprawienia ? Z góry dzięki |
|
|
|
 |
deadly [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2008, 13:11
|
|
|
no to nie wiesz czy jest abs czy nie ma a pompa po lewej stronie silnika jest bo jak jest to abs jest.
co do tego kiedy był montowany seryjnie hymmm kiedys 1.8GDI z 1998roku patrzyłem i absu nie miała myśle ze 1999 to przełom.
pozdro |
|
|
|
 |
xMichal
Nowy Forumowicz xMichał
|
Wysłany: 20-05-2008, 13:13
|
|
|
Ja nie jestem mechanikiem samochodowym ale zwykłym kierowcą więc nie wiem gdzie szukać nawet tej pompy o której mówisz... po lewej z przodu za reflektorem?? |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GLX 1997r |
|
|
|
 |
cezarmadness [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2008, 13:13
|
|
|
Możliwe bo w mojej cari GDI z 1998r LX niema zamontowanego ABS-u.
Jeżeli chcesz być pewien to zajrzyj pod maskę .Po lewej stronie za reflektorem powinna się
znajdować mała blaszana skrzyneczka z wychodzącymi z niej stalowymi przewodami.Jak
jej nie masz to z ABS nici.(przed bezpiecznikami klimy) |
|
|
|
 |
xMichal
Nowy Forumowicz xMichał
|
Wysłany: 20-05-2008, 13:17
|
|
|
No to chyba faktycznie nie ma ... bo tam jest wolne miejsce jak by czegoś brakowało Dzięki wielkie... |
|
|
|
 |
deadly [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2008, 13:33
|
|
|
xMichal napisał/a: | Ja nie jestem mechanikiem samochodowym ale zwykłym kierowcą więc nie wiem gdzie szukać nawet tej pompy o której mówisz... po lewej z przodu za reflektorem?? |
Przeoraszam xMichale wziąlem za pewnik coś co pewne nie jest. Ja tez żadko pod maskę zaglądam, bo cześciej otwieram drzwi niz maske.
pozdro |
|
|
|
 |
harizma [Usunięty]
|
Wysłany: 21-05-2008, 19:39
|
|
|
jesli o abs to moja cari 1995 rok ma tak wiec mysle ze rok tu nie ma nic do zeczy za to nie mam podgrzewanych lusterek |
|
|
|
 |
janusz362
Forumowicz janusz

Auto: CARISMA 1.8GLS
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Sty 2008 Posty: 107 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 22-05-2008, 08:12
|
|
|
jasne ze rocznik jest nieistotny,ja mam 96 i brakuje tylko kontroli trakcji atak ful wypas
pozdr |
_________________ olo |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2008, 12:00
|
|
|
ABS w samochodach sprzedawanych w Polsce był montowany już od wersji podstawowej.
Pozdr. |
|
|
|
 |
xMichal
Nowy Forumowicz xMichał
|
Wysłany: 24-05-2008, 18:26
|
|
|
cezarmadness napisał/a: | Jeżeli chcesz być pewien to zajrzyj pod maskę .Po lewej stronie za reflektorem powinna się
znajdować mała blaszana skrzyneczka z wychodzącymi z niej stalowymi przewodami.Jak
jej nie masz to z ABS nici |
Czyli jednak nici z ABSu ale dzięki za pomoc teraz już będę wiedział
JackD napisał/a: | ABS w samochodach sprzedawanych w Polsce był montowany już od wersji podstawowej. |
to wynika z tego że na Polskę abs to standard a na niemcy nie ? no cóż szkoda :/ ale bez absu też da się żyć |
|
|
|
 |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2008, 19:25
|
|
|
Według mnie w takim aucie jak Carisma ABs powinein byc montowany. Z tego co pamiętam gdy ja szukałem Carismy to wszystkie przeze mnie oglądane egzemplarze miały ABS, tylko w jednym autku nie działał poprawnie. Trybiki praego koła były wytarte.
Łatwiej sprawdzić fakt czy kontrolka od ABS - u wogóle jest |
|
|
|
 |
|