Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Od kiedy w Cari montowano ABS s standardzie?
Autor Wiadomość
xMichal 
Nowy Forumowicz
xMichał

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GLX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-05-2008, 12:49   Od kiedy w Cari montowano ABS s standardzie?

Czy możliwe jest abym w wersji 1,8 GLX z 1997 nie miał ABSu? No bo w każdym razie nie działa więc nie wiem czy go nie było czy jest do naprawienia ? Z góry dzięki

deadly
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2008, 13:11   

no to nie wiesz czy jest abs czy nie ma a pompa po lewej stronie silnika jest bo jak jest to abs jest.
co do tego kiedy był montowany seryjnie hymmm kiedys 1.8GDI z 1998roku patrzyłem i absu nie miała :( myśle ze 1999 to przełom.
pozdro

xMichal 
Nowy Forumowicz
xMichał

Wysłany: 20-05-2008, 13:13   

Ja nie jestem mechanikiem samochodowym ale zwykłym kierowcą więc nie wiem gdzie szukać nawet tej pompy o której mówisz... po lewej z przodu za reflektorem??

cezarmadness
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2008, 13:13   

Możliwe bo w mojej cari GDI z 1998r LX niema zamontowanego ABS-u.
Jeżeli chcesz być pewien to zajrzyj pod maskę .Po lewej stronie za reflektorem powinna się
znajdować mała blaszana skrzyneczka z wychodzącymi z niej stalowymi przewodami.Jak
jej nie masz to z ABS nici.(przed bezpiecznikami klimy)

xMichal 
Nowy Forumowicz
xMichał

Wysłany: 20-05-2008, 13:17   

No to chyba faktycznie nie ma ... bo tam jest wolne miejsce jak by czegoś brakowało :P Dzięki wielkie...

deadly
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2008, 13:33   

xMichal napisał/a:
Ja nie jestem mechanikiem samochodowym ale zwykłym kierowcą więc nie wiem gdzie szukać nawet tej pompy o której mówisz... po lewej z przodu za reflektorem??

Przeoraszam xMichale wziąlem za pewnik coś co pewne nie jest. Ja tez żadko pod maskę zaglądam, bo cześciej otwieram drzwi niz maske.
pozdro

harizma
[Usunięty]

Wysłany: 21-05-2008, 19:39   

jesli o abs to moja cari 1995 rok ma tak wiec mysle ze rok tu nie ma nic do zeczy za to nie mam podgrzewanych lusterek :?

janusz362 
Forumowicz
janusz

Auto: CARISMA 1.8GLS
Wysłany: 22-05-2008, 08:12   

jasne ze rocznik jest nieistotny,ja mam 96 i brakuje tylko kontroli trakcji atak ful wypas
pozdr

JackD
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2008, 12:00   

ABS w samochodach sprzedawanych w Polsce był montowany już od wersji podstawowej.
Pozdr.

xMichal 
Nowy Forumowicz
xMichał

Wysłany: 24-05-2008, 18:26   

cezarmadness napisał/a:
Jeżeli chcesz być pewien to zajrzyj pod maskę .Po lewej stronie za reflektorem powinna się
znajdować mała blaszana skrzyneczka z wychodzącymi z niej stalowymi przewodami.Jak
jej nie masz to z ABS nici

Czyli jednak nici z ABSu ale dzięki za pomoc teraz już będę wiedział :D

JackD napisał/a:
ABS w samochodach sprzedawanych w Polsce był montowany już od wersji podstawowej.

to wynika z tego że na Polskę abs to standard a na niemcy nie ? no cóż szkoda :/ ale bez absu też da się żyć ;)

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 24-05-2008, 19:25   

Według mnie w takim aucie jak Carisma ABs powinein byc montowany. Z tego co pamiętam gdy ja szukałem Carismy to wszystkie przeze mnie oglądane egzemplarze miały ABS, tylko w jednym autku nie działał poprawnie. Trybiki praego koła były wytarte.
Łatwiej sprawdzić fakt czy kontrolka od ABS - u wogóle jest :wink:

Odpowiedz do tematu