Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
Warto?? |
Autor |
Wiadomość |
passik [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2007, 23:26 Warto??
|
|
|
Witam serdecznie maniaków mitsu. oceńcie z tego co widać jak mocno mógł oberwać. i czy warto sie nim zaopiekować?

auto przywiezione z Niemiec. rocznik 98. 1.8 GDI. 140 tys przejechane. cena ok 10 tys.
srodek idealny, auto zadbane, tylko spotkał sie z barierką. nie moge nim pojechac na razie i go sprawdzic. mam jedynie fotki. aha. kolega sprowadzil. tak sie zastanawiam jak mogło dostac zawieszenie.
jeszcze kilka fotek
      |
Ostatnio zmieniony przez passik 03-11-2007, 08:45, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
mareqm
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI ,2003 AT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 10 Paź 2007 Posty: 94 Skąd: okolice W-wy
|
Wysłany: 03-11-2007, 05:41
|
|
|
Napisz coś więcej.Rocznik ,przebieg,cena.Każde auto można naprawić ale nie każde się opłaca.
Pozdrawiam. |
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 03-11-2007, 14:20
|
|
|
10 tys? to cena z kosmosu jak za ten stan. Za 15tys masz GDI z automatem i to nie walone. Za tego to pewnie z 6tys trzeba by za graty, wymianę i malowanie dać. To się nie opłaca. Gdyby jeszcze za 6-8 tys była to może by się opłacało pod warunkiem że używkami będziesz naprawiał. Jak dla mnie bleee... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
passik [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2007, 16:03
|
|
|
wyjasniam - za 12,5tys częsci odpicowane , wymienione ( blachy)i polakierowane. chodzi mi o to czy nie jest za bardzo rozbity? nie moge na razie pojechac i zobaczyc a kolega mowi ze wszystko oki. Maniaczki macie lepsze oczy od moich wiec powiedzcie czy z fotek wynika jakas katastrofa?? |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 03-11-2007, 16:41
|
|
|
passik napisał/a: | chodzi mi o to czy nie jest za bardzo rozbity |
najlepiej trzeba by rzucic na niego okiem na zywca. Za malo zdjec pokazujacych np. kola. Blachy jak blachy sie wyklepie albo wymieni. W tym przypadku najwazniejszy jest stan zawieszenia (m.in. osie itp.) czy nie zostaly ruszone gdzies(jedna felga jest skrzywiona czyli jednak jakies tam miejsce styku bylo prawdopodobnie)...Bo wierze ze silnik jest na swoim miejscu nie w nienaruszonym stanie Przed kupnem pojedz i posprawdzaj wszelkie zbierznosci czy nic nie bije nie sciaga itp. Chocbym chcial to z tych zdjec nie jestem w stanie ci nic innego powiedziec oprocz tego ze ta Cario byla bita
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 04-11-2007, 21:18
|
|
|
Daj sobie spokój. Za duzo roboty. To samochód dla handlarza, wiadomo szpachla i kit i będzie git. Żeby zrobić go dla siebie, tak żeby kilka lat pojeździć i żeby ruda go nie zżarła, to trzeba naprawdę ciężkie pieniądze w to wsadzić. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 04-11-2007, 21:46
|
|
|
zwolin napisał/a: | Daj sobie spokój. Za duzo roboty. To samochód dla handlarza, wiadomo szpachla i kit i będzie git. Żeby zrobić go dla siebie, tak żeby kilka lat pojeździć i żeby ruda go nie zżarła, to trzeba naprawdę ciężkie pieniądze w to wsadzić. |
z tym ze kolega wczesniej napisal ze autko jest juz calkowicie zrobione za te 12kola
pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 04-11-2007, 21:53
|
|
|
Robson86 napisał/a: | jest juz calkowicie zrobione za te 12kola |
Tym bardziej trzymałbym się od niego z daleka.
Jeśli kolega bardzo się upiera, to laserowy pomiar płyty podłogowej rozwieje wątpliwości co do tego, czy mocno dostał. Biorąc pod uwage "talenta" naszych blacharzy i lakierników to może być różnie. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 04-11-2007, 22:05
|
|
|
zwolin napisał/a: | Tym bardziej trzymałbym się od niego z daleka. |
tez bym nie kupil samochodu po jakimkolwiek nawet stluczce bo w polsce kazdy wypadkowy samochod byl po delikatnej stluczce lub obtarciu
dlatego stanowczo mowie NIE
pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
passik [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2007, 18:29
|
|
|
dzieki za rady. poczekam jak gosciu zrobi - nie bedzie klepal a uzywki kupi i polakieruje. Pojade i przetestuje w serwisie. a autko potrzebuje od zaraz, a na tym mitsu mi bardzo zalezy. zobaczymy. pozdro:) |
|
|
|
 |
|