[1G 90-94] Podświetlenie stacyjki |
Autor |
Wiadomość |
Filipek [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2007, 22:00 [1G 90-94] Podświetlenie stacyjki
|
|
|
siema mam pytanko odnosnie stacyjki bo chcialem zrobic podswietlenie na niebiesko ale nie moge sie dostac do tego magicznego Kręgu w stacyjce, jak to zdjąc?bo nie chce sobie kierownicy urwac |
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Prabuty/Gdynia
|
Wysłany: 30-10-2007, 23:35
|
|
|
na zdjęciu moze troche slabo to widac ale żeby dojś do podświetlenia stacyjki trzeba zdjać plastikowe oslony ktore przykrywaja sroby 2 i 4.
Natomiast 1 i 3 sa z tylu i nie sa niczym przykryte jak juz zdejmniesz tą częsć tapicerki to
odkreć oslone stacyjki trzyma sie na 4 srobki 1 i 2 potrzebuja dlugiego srobokręta a następne dwie sa z tylu oslona stacyjki sklada sie z dwoch częsci żeby wyjasc gorna musz tylko opuscic kierownice i normalnie wyjac bo nic wiecej jej nie bedzie trzymac jak juz zdejmniesz dolną częsc ( bedziesz musial zdjać taki kawalek gumy ktory jest kolo stacyjki)
to masz juz dostęp do żarowki (jest na dole)
może nie bardzo to jasno wytlumaczylem ale jak bedziesz cos potrzebowal to jutro zrobie zdjecia co i jak
pozdro i powodzenia |
|
 |
Filipek [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2007, 00:01
|
|
|
ok :)dzięki za pomoc!!! jutro bede wkładał środkowy pulpit bo tez podswietlałem na niebiesko to zajmie sie stacyjka:)jak cos to napisze czy dałem rade:)a propos potrzebuje własnie tego środkowego panelu gdzie sie znajduje dmuchawa...sam szkielet bez guzików i pokretel bo moj poprzedni właściciel pokleił ja jakims klejem i wstretnie wyglada i przy okazji trza mi plastiku na prawe drzwi od szyby i środkowy guzik przy liczniku od przeciwmgielnych ale ten normalny a nie wystajacy pomaranczowy kikut:)masz moze cos takiego na zbyciu?albo ktos moze ma? |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2007, 00:15
|
|
|
Filipku, ile Ci zeszlo sztuk LED na podswietlenie calego pulpitu? Kurde moze i ja cos takiego bym kiedys zrobil? |
|
|
|
 |
Filipek [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2007, 10:38
|
|
|
w środkowym panelu masz dwie diody na przyciski od dmuchawy(dałęm 5mm średnicy),dwie od przycisku klimy(5mm),dwie od podgrzewania szyby(3mm wieszka nie wejdzie),jedna od wycieraczki tylnej(5mm).od awaryjnych zostawiłem orginalna:)w tunelu masz 2 diody od zapalinczi i popielniczki 2x5mm,pod nogami 2x10mm, w schowku 1x10mm,w podsufitce zostawiłem białe,stacyjka 5mm a za licznik bede sie zabierał niebawem to napisze ile sztuk:) jutro moze jakies fotki podzuce:) |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2007, 20:17
|
|
|
W zegarach jest bodaj 5 sztuk. Jak skonczysz pulpit to cykniesz fotke? Bo ciekaw jestem. |
|
|
|
 |
Filipek [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2007, 23:31
|
|
|
jutro cykne ci środkowy panel:)tylko poczekaj do wieczora |
|