|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak zapobiec parowaniu szyb |
Autor |
Wiadomość |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 4107 Skąd: Grudziądz
|
Wysłany: 25-02-2006, 10:31 Jak zapobiec parowaniu szyb
|
|
|
W Motorze chyba byly testowane produkty ktore zapobiegaja parowaniu szyb...
KUpilem z K2 produkt FOX i cholernie Wam go polecam..
Co trzeba zrobic przed... Bardzo, ale to bardzo dobrze odtluscic i umyc wewnetrzna szybe... Napsikac FOXA i po paru minutach dobrze wytrzec..
Sprawdzilem na przedniej szybie tak na odpierdziel i jest super (choc widac, gdzie szyby dobrze nie wyczyscilem) - boczne szyby zaparowana a przednie jak ta lala bez uzywania nawiewow..
Zdecydowanie polecam jak ktos ma taki problem (ja przy 4 osobach w aucie musialem miec stale wlaczony nawiew - wiem-filtr ten przeciwpylkowy wymienic, ale jakos nie moge sie zebrac:))
Koszt FOXA to jakies 6-7zł
Pozdro
Firek |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-02-2006, 10:59
|
|
|
A ja kiedys gdzies w domu znalazlem Formula1 cos tam cos tam.
Wypsikalem nim szyby w polonezie.
Kilka dni pozniej przeczytalem w aś czy czyms podobnym, ze przez ten plyn facet juz mial dwa wypadki. W pewnym momencie szyby staja sie nagle biale i nic nie widac.
Ja jak narazie z plynu bylem zadowolony bo szyby nieparowaly (a wiadomo jak to jest z przewietrzaniem w poldku). Ktoregos pieknego poranka jadac sobie ul.poleczki przestalem widziec przez przednia szybe. Zatrzymalem sie wytarlem szybe szmata, po chwili bialy osiad znowu sie pojawil. W domu wymylem, odlutscilem za pomoca standardowych srodkow czyszczacych.
Ten plyn Formula 1 cos tam to mozna bylo stosowac tez na zewnatrz szyby i dzieki niemu podczas deszczu nie trzeba bylo uzywac wycieraczek...ot takie cudo..lol |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
|
|