Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:29
Carisma z Krakowa, może ktoś ją zna
Autor Wiadomość
simpson 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJ4 4g92 '97r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-11-2007, 10:35   Carisma z Krakowa, może ktoś ją zna

Witam,
Jestem już szczęśliwym posiadaczem Colta CJ1. Zastanawiam się nad kupnem drugiego, większego samochodu. Narazie skłaniam się ku Carismie (magia trzech diamentów) ale pod uwagę brany jest również Civic.

Znalazłem taką ofertę z Krakowa:

Carisma z Krakowa
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3704092
Czy ktoś może zna ten samochód, lub na podstawie opisu i fotek potrafi wskazać do czego można by się tu przyczepić?

Kandydat do kupna i tak pewnie wyląduje najpierw na przeglądzie u Pana Leszka ale przedtem prosiłbym o wskazówki co szczególnie zwrócić uwagę podczas oględzin?

TomyLee4
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2007, 13:59   

Nie za drogo jak na ten rocznik, bez klimy i alusów? Ja taką kupiłem w czerwcu też zarejestrowaną, 1,8 , przebieg 134 tys km za 8500 zł.

[ Dodano: 02-11-2007, 13:59 ]
no i rok młodszą

GeedieZ
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2007, 13:00   

Tu masz super Carismę - tańsza, lepiej wyposażoną i młodszą. Oczywiście sprawdzić trzeba no i jest nie z samego Krakowa ale moim zdaniem warto się przejechać. Albo poproś aby sprzedający przyjechał:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=264342361

kristof 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6+LPG '99(lift)
Wysłany: 03-11-2007, 13:06   

te ale czy czasem ona nie miała robionego tyłka - brak jakichkolwiek oznaczeń, a z tego co kojarze powinna ich trochę tam być :) tzn ona prawie w ogóle nie ma oznaczeń .. dziwne ale to może tylko mi się to nie podoba

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 03-11-2007, 13:22   

jak dla mnie wygląda umiarkowanie okazjonalnie. Niby na fotkach prezentuje się OK ale jakos brak mi pewnych detali a to już wzbudza we mnie pewne podejrzenia. I do tego nigdzie nie pisze że bezwypadkowy. Poza tym ktoś przywiózł dla siebie kilka dni temu i nagle mu sytuacja wyskoczyła że musi sprzedać.... co za zbiegi okoliczności.

Pozdrawiam

[ Dodano: 03-11-2007, 13:24 ]
na początek poproś żeby CI właściciel dosłał zdjęcie komory silnika w przyzwoitej jakości i zadaj pytanie czy nie była uderzona?

Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

zwolin 
Forumowicz
baaardzo zły miś ;-)

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 04-11-2007, 21:13   

Na bank coś z przodem. Zobacz jak jest róznica w stanie lamp i kierunków. Wygląda na poskładaną z tego co było pod ręką. Nie wierzę, żeby ktoś wymieniał ot tak sobie lampy a potem jeszcze sprzedawał samochód poniżej rynkowej ceny.

Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku

simpson 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJ4 4g92 '97r
Wysłany: 05-11-2007, 11:44   

zwolin napisał/a:
Na bank coś z przodem. Zobacz jak jest róznica w stanie lamp i kierunków. Wygląda na poskładaną z tego co było pod ręką. Nie wierzę, żeby ktoś wymieniał ot tak sobie lampy a potem jeszcze sprzedawał samochód poniżej rynkowej ceny.

Mowa o samochodzie zaproponowanym przez GeedieZ ?
Jeśli tak to prosze o opi9nie na temat auta z pierwszego postu, z góry dzięki!

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 05-11-2007, 12:01   

ta z pierwszego postu w sumie wygląda OK na zdjęciach. Wszystko wydaje się być tak jak trzeba. Myślę, że reszta wyjdzie przy oględzinach na żywo.
Jedyne na co zwróciłem uwagę (ale to może być wina zdjęcia) to przycisk od klimatyzacji, jakoś patrze i nie bardzo go chyba widzę w miejscu w którym być powinien (chyba ze klimatyzacji brak). I druga sprawa materiał na fotelu kierowcy jest jakoś tak na dole dziwnie zwisający, ale to też może być wina ujęcia i np podniesienia do maksymalnej wysokości siedziska).
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

zwolin 
Forumowicz
baaardzo zły miś ;-)

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 05-11-2007, 20:58   

simpson napisał/a:
Mowa o samochodzie zaproponowanym przez GeedieZ ?

TAK
Cytat:
Jeśli tak to prosze o opi9nie na temat auta z pierwszego postu, z góry dzięki!

Mały i typowo handlarski przebieg jak na 12 lat.
Niemiłosiernie wytarta kierownica.
Fotel kierowcy jw.
Dziwny odblask na prawych przednich drzwiach.
Lakier albo ładnie spolerowany, albo sporo młodszy od auta.

Na mój gust, to trzeba sprawdzić po pierwsze czy nie walona (wiadomo, rysy zadrapania itp, itd to przez 12 lat jakieś się pojawić musza). Po drugi zawieszenie (200kkm to na ogół początek problemów z amortyzatorami). Po trzecie silnik (jesli przebieg jest autentyczny i nie jeździł tym jakiś idiota to jeszcze pewnie drugie tyle przejedzie).

Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi