Ogrzewanie paki pod hardtopem nowe L200. |
Autor |
Wiadomość |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 01-10-2007, 12:05 Ogrzewanie paki pod hardtopem nowe L200.
|
|
|
Potrzebuję porady, ponieważ w związku z typem przewożonego ładunku (narzędzia), muszę na pace podczas dojazdu do klienta trzymać temepraturę powyżej 0 stopni (żeby mi narzędzia do rąk nie przymarzały).
Czy ktoś mi może poradzić jak zrobić takie dogrzewanie? Może ktoś z was miał podobny problem i już go rozwiązał?
pozdrowienia |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-10-2007, 12:32
|
|
|
Moze odpowiedni schowek, jaks skrzynka szczelnie zamykana. Jedyne co mi przychodzi do glowy to Webasto. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
spyrant [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2007, 17:37
|
|
|
Nie wiem, na ile to realne, ale może gdyby uszczelnić taśmą samoprzylepną szczelnę między paką i hardtopem a kabiną i otworzyć szyby tylną w furce i przednią w hardtopie, to może powyżej zera da się utrzymać.
Prowizorka, za to niezbyt kosztowna.
p. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 03-11-2007, 17:40
|
|
|
Gene napisał/a: | Jedyne co mi przychodzi do glowy to Webasto | Tylko Webasto lub cos na tej samej zasadzie działające. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2007, 19:02
|
|
|
Cytat: | Tylko Webasto lub cos na tej samej zasadzie działające. |
Bo tylko tak nie zamarznie gdy pojdziesz coś zjeść. |
|
|
|
 |
Boryz [Usunięty]
|
Wysłany: 04-11-2007, 13:48
|
|
|
Poszukaj coś z nagrzewnic elektrycznych DEFA - powinny być o wiele tańsze od Webasto ,a jednocześnie prostsze w montażu. Ja akurat przymierzam się do takiego urządzenia do L200 ale do kabiny - więc myślę że na pakę też się nada. |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 04-11-2007, 17:50
|
|
|
Cytat: | przymierzam się do takiego urządzenia do L200 ale do kabiny |
A po co do kabiny?
I nie boisz się o akumulator? |
|
|
|
 |
Boryz [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2007, 07:24
|
|
|
Nie ma strachu o rozładowanie akumulatora - poczytaj sobie o tych nagrzewnicach - to naprawdę sprytne urządzenie. A co do ciepła w kabinie - to przydaje się przy porannym "rozruchu" samochodu - moje auta najcześciej stoją gdzieś na zewnątrz - i dobrze jest wsiąść przy -15 na dworze do cieplutkiego z odmrożonymi szybami auta. |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 05-11-2007, 08:59
|
|
|
dzięki, rzeczywiście elektryczan nagrzewnica bedzie chyba najlepsza.
Pozdro |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
|