[II 2.0 DID] Uszczelka przedniej szyby w Glonojadzie |
Autor |
Wiadomość |
Tomski
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 did Instyle
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-04-2011, 10:24 [II 2.0 DID] Uszczelka przedniej szyby w Glonojadzie
|
|
|
Po raz trzeci odchodzi uszczelka na łączeniu szyby z dachem Gdzies na długości 20 cm,dokładnie nad lusterkiem i czujnikiem deszczu.Za drugim razem wylądowałem w serwisie Plichty w Gdyni z tym że uszczelke tą uprzednio wcisnąłem.Zdziwili się że cos takiego ma miejsce sprawdzili podobno docisnęli i stwierdzili ze nie powinno się to więcej zdarzyć ale jeżeli tak to mam nic nie poprawiać i podjechać do nich.Było to pod koniec lutego.Wczoraj znowu odeszła z tym że na całej prawie długości szyby.Zaczyna mnie to już powoli wkurzać.W srodku samochodu jest taki efekt podczas jazdy jakby sie otworzyło szyberdach fajnie wieje po ponownym wciśnięciu nie.Jestem ciekawy co tym razem zrobią w serwisie.A bede mógł to dopiero sprawdzić za dobry tydzień bo nie ma mnie w kraju.Czy wy tez mieliscie już takie przypadki w swoich Outkach zarówno po jak i przed liftingiem.I czy można ją przykleić do szyby jakims klejem? |
_________________ Pozdrawiam
TOMSKI
 |
|
|
|
 |
michu300
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DiD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Maj 2010 Posty: 334 Skąd: okolice 3city
|
Wysłany: 27-04-2011, 12:56
|
|
|
Bez jaj, uszczelka nie powinna odłazić. U mnie w każdym razie nie odłazi. W ASO niestety tak mają, że im się nie chce, ale proponuję samemu nic nie kleić. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 28-04-2011, 09:59
|
|
|
Tomski napisał/a: | Czy wy tez mieliscie już takie przypadki w swoich Outkach zarówno po jak i przed liftingiem | miałem wymienianą niedawno szybę z powodu kamyczka i po założeniu też w czasie jazdy zsuwała się uszczelka. Po dokładnym obejrzeniu okazało się, że szyba jest ok. 3-4mm wyżej niż była oryginalna. Po wycięciu i ponownym przyklejeniu szyby nieco niżej problemy z uszczelką zniknęły. i popieram poprzednika - pod żadnym pozorem nic nie klej samodzielnie. Później się dowiesz, że naprawiałeś uszczelkę poza siecią ASO i to dlatego odchodzi. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Tomski
Forumowicz

|
Wysłany: 28-04-2011, 19:03
|
|
|
Chłopaki ja nie mam sam zamiaru tego robić.Niech się tym martwi serwis w końcu po co jest gwarancja.Tylko denerwuje mnie że , takie rzeczy sie dzieją w nowm samochodzie za nie małe pieniądze,tak czy nie? |
TOMSKI
 |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 28-04-2011, 19:24
|
|
|
Tomski napisał/a: | Tylko denerwuje mnie że , takie rzeczy sie dzieją w nowm samochodzie za nie małe pieniądze,tak czy nie? | taką usterkę określiłbym jako mocno denerwującą, ale mimo wszystko nie groźną. Są ciekawsze zjawiska, a sposób reakcji ASO niestety taki sam . |
|
|
|
 |
Tomski
Forumowicz

|
Wysłany: 28-04-2011, 19:41
|
|
|
Upierdliwa sprawa i weż sie wybierz gdzies na autobhane,przeciez nie będe się zatrzymywał żeby ją wcisnąć.Kupa smiechu. |
TOMSKI
 |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 29-04-2011, 10:53
|
|
|
Tomski napisał/a: | przeciez nie będe się zatrzymywał żeby ją wcisnąć.Kupa smiechu. | jak jej nie dociśniesz to możesz ją po prostu zgubić, a wtedy na reklamację nie masz szans. |
|
|
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Auto: Outlander II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 06-05-2011, 08:23
|
|
|
@rezon z tego co piszesz wynika że gdyby Ci odpadła np. lampa podczas jazdy nie masz szans na reklamację trochę dziwnie to brzmi nie uważasz. Dajmy na to ze masz kołpaki i nagle 2 Ci odpadają nie masz szans na reklamację ? Nie wiem jak działą ASO miśków ale to bynajmniej dziwnie brzmi. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 06-05-2011, 13:04
|
|
|
borsak1 napisał/a: | Dajmy na to ze masz kołpaki i nagle 2 Ci odpadają nie masz szans na reklamację ? Nie wiem jak działą ASO miśków ale to bynajmniej dziwnie brzmi. | Biorąc pod uwagę swoje przeboje i opisy innych to w większości ASO na brak dwóch kołpaków, które np. odpadły Ci w czasie jazdy autostradą i zostały zmielone przez jadące TIR'y usłyszałbyś - na pewno ktoś Panu ukradł. Podobnie z uszczelką czy lampą, przecież w samochodzie tak renomowanej firmy uszczelka sama się nie wysuwa , na pewno garażuje Pan pod blokiem, albo stawia samochód na parkingu przed hipermarketem w czasie zakupów. No i udowodnij, że było inaczej. Generalnie o ASO Mitsubishi i MMC mam już wyrobione zdanie i z kilkoma wyjątkami jest wystarczające - aby skutecznie mnie zniechęcić do potencjalnego kolejnego zakupu Mitsubishi. Pierwszy samochód sprzedaje sprzedawca, ale kolejne sprzedaje serwis. W moim przypadku zapracowano na opinię solidnie. Większość ASO Miśków jest OK - ale tylko na przeglądach, a i to nie zawsze. Poczytaj sobie wątki http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=84 - kopalnia wiedzy. Niewielu jest takich, co to potrafią zrobić coś za darmo klientowi, który dostarcza części - w sytuacji, która jest wątpliwa. Po co bronić za wszelką cenę swojej racji? Klient jest happy chwali ASO na forum, ASO straciło np. 1h pracy swojego pracownika, któremu przecież i tak płaci wynagrodzenie. Alternatywą było - to Pana wina, rzeczoznawca, Sąd z nie wiadomo jakim rozstrzygnięciem - no i reklama np. na forum, wśród znajomych, itd. A o czym rozmawiają chłopy wieczorem przy piwie? O sporcie, kobietach, pracy i samochodach (kolejność dowolna). Moje opowieści o Outlanderze i sali sądowej wywołują zazwyczaj duże zainteresowanie |
|
|
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Auto: Outlander II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 09-05-2011, 14:49
|
|
|
No nie wiem wiem za to ze mam zamiar zagoscic w aso tylko raz na pierwszym przeglądzie. Gdy patrzę w książkę serwisową i widzę że przegląd jest co 15K to się zastanawiam po co olej zmienię co 30K sam na kanale u znajomego jeszcze browara owalę. I wychodze z założenia że jeśli w przeciągu roku nic się nie zesra to auto ma już jeździć i koniec. To nie jakieś Chevrollet za 25 tysięcy (nie ujmując tym którzy mają Chevroletty). |
|
|
|
 |
Tomski
Forumowicz

|
Wysłany: 12-05-2011, 10:42
|
|
|
Wczoraj byłem w serwisie,zamontowali nową uszczelkę.Wkleili ją,oczywiście nie odpłatnie.Mam nadzieje że będzie z tym teraz spokój. |
TOMSKI
 |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 12-05-2011, 10:46
|
|
|
Tomski napisał/a: | zamontowali nową uszczelkę.Wkleili ją,oczywiście nie odpłatnie.Mam nadzieje że będzie z tym teraz spokój. | pewnie będziesz miał spokój. Ori uszczelka nie jest wklejona tylko włożona - wybrali najprostszy sposób naprawy. |
|
|
|
 |
Tomski
Forumowicz

|
Wysłany: 12-05-2011, 11:01
|
|
|
Rezon tak a to z tego względu że orginalnie to powinna zostać wyjęta szyba i ponownie wklejona z wciśniętą uszczelką i chyba lepiej że tak zrobili bo nie chciałbym przyjeżdżać za jakiś czas do poprawki z szybą ,miałem nadzieje że coś wpiszą w książke ale nie,z jednej strony szkoda. |
TOMSKI
 |
|
|
|
 |
|