Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] Układ dolotowy w 1G (powtórka z rozrywki)
Autor Wiadomość
Filipek
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2007, 17:18   [1G 90-94] Układ dolotowy w 1G (powtórka z rozrywki)

Witam klubowiczów:)mam takie pytanko bo musze wymienic filterek powietrza i miałem kupic wkładke K&N ale dowiedziąłem sie ze sa stozkowe filtry które idealnie pasuja pod zaczepy przepływomierza i nic nie trzeba przerabiac...chciałem cos z rodziny K&N czy moze mi ktos dac jakies namiary?a i przy okazji rureczke załoze:)co sadzicie o tej dedykowanej? http://www.mtuning.pl/skl...products_id=224 i jeszcze nie wiem jak z izolacja zeby nie łykał ciepłego powietrza....czy ktos moze ma juz ukł.dolotowy zaimplikowany? :mrgreen: :mrgreen: jesli tak to napiszcie jakie sa wasze odczucia?z góry dziękuje za odpowiedzi 8)

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2007, 17:25   

Filipek, wejdx sobie na MEKP i w tym temacie http://www.eclipse.net.pl...der=asc&start=0 dowiesz się o Twoim problemie. :wink:

Sz@kal 
Forumowicz
Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Wysłany: 10-11-2007, 18:45   

Takie sprzęcicho to se możesz w buty wsadzić :D A co z przepływką która nam kontroluje dopływ powietrza? W przypadku N/A jedyną modyfikacą w tej dziedzinie może być moim zdaniem jedynie wkład K&N :)

Filipek
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2007, 00:02   

wkładka to chyba byłoby najlepsze rozwiazanie ale przeciez wszystko jest do zrobienia....ktos mi mówił ze sa stozki które idealnie pasuja pod zaczepy przepływomierza ale trza by poszukac...gdzies na necie znalazłem zdjecie z zamontowanym stozkiem który idealnie tam pasował....jak znajde to podzuce....najgorzej bedzie odgrodzic szczelnie filtr od komory silnika...a co do zimnego powietrza to mozna zrobic wlot powietrza na masce i skierowac go prościutko na filtr i powinno byc git:) :lol: :lol: potem walnie sie dobra rureczke i bedzie elegansior:)...dobrze ze jestem optymista:)

[ Dodano: 11-11-2007, 00:15 ]
i znalazłem:)
http://img337.imageshack....o1000693dt8.jpg

[ Dodano: 11-11-2007, 15:07 ]
tam jest mowa o jakies przejsciówce zeby stozek przyczepic do przepływomierza..co to jest za przejsciówka i gdzie moge ja kupic?? :shock:

HouseM 
Mitsumaniak
Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-11-2007, 00:15   

to nie przejściówka tylko dedykowany stożek do ecli. jest montowany przez podkładkę a w zasadzie nasadkę blaszaną ,która dociska filtr do obudowy przepływki.
Jak zrobisz dziure w masce zeby skierować od góry powietrze do filtra to przy pierwszym deszczu będziesz wydłubywał resztki stożka z przepustnicy i z nad zaworów ssących.
Pewnie nie widziałeś jak silnik wywraca wilgotny stożek na lewa stronę ... Ja widziałem :D

Filipek
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2007, 22:40   

to moze pociagnac dodatkową rurke którą mozna by zamontowac w okolicach świateł dalekosieznych albo wogóle je zlikwidowac dac siatki i w jednym pociagnac rurke do filtra...i wtedy filterek miałby duzo zimnego powietrza:)dobrze kminie? :wink:

Odpowiedz do tematu