[1G 90-94] Układ dolotowy w 1G (powtórka z rozrywki) |
Autor |
Wiadomość |
Filipek [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2007, 17:18 [1G 90-94] Układ dolotowy w 1G (powtórka z rozrywki)
|
|
|
Witam klubowiczów:)mam takie pytanko bo musze wymienic filterek powietrza i miałem kupic wkładke K&N ale dowiedziąłem sie ze sa stozkowe filtry które idealnie pasuja pod zaczepy przepływomierza i nic nie trzeba przerabiac...chciałem cos z rodziny K&N czy moze mi ktos dac jakies namiary?a i przy okazji rureczke załoze:)co sadzicie o tej dedykowanej? http://www.mtuning.pl/skl...products_id=224 i jeszcze nie wiem jak z izolacja zeby nie łykał ciepłego powietrza....czy ktos moze ma juz ukł.dolotowy zaimplikowany? jesli tak to napiszcie jakie sa wasze odczucia?z góry dziękuje za odpowiedzi |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Sz@kal
Forumowicz Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Maj 2006 Posty: 380 Skąd: Aleksandrów Łódzki
|
Wysłany: 10-11-2007, 18:45
|
|
|
Takie sprzęcicho to se możesz w buty wsadzić A co z przepływką która nam kontroluje dopływ powietrza? W przypadku N/A jedyną modyfikacą w tej dziedzinie może być moim zdaniem jedynie wkład K&N |
|
|
|
 |
Filipek [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2007, 00:02
|
|
|
wkładka to chyba byłoby najlepsze rozwiazanie ale przeciez wszystko jest do zrobienia....ktos mi mówił ze sa stozki które idealnie pasuja pod zaczepy przepływomierza ale trza by poszukac...gdzies na necie znalazłem zdjecie z zamontowanym stozkiem który idealnie tam pasował....jak znajde to podzuce....najgorzej bedzie odgrodzic szczelnie filtr od komory silnika...a co do zimnego powietrza to mozna zrobic wlot powietrza na masce i skierowac go prościutko na filtr i powinno byc git:) potem walnie sie dobra rureczke i bedzie elegansior:)...dobrze ze jestem optymista:)
[ Dodano: 11-11-2007, 00:15 ]
i znalazłem:)
http://img337.imageshack....o1000693dt8.jpg
[ Dodano: 11-11-2007, 15:07 ]
tam jest mowa o jakies przejsciówce zeby stozek przyczepic do przepływomierza..co to jest za przejsciówka i gdzie moge ja kupic?? |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 12-11-2007, 00:15
|
|
|
to nie przejściówka tylko dedykowany stożek do ecli. jest montowany przez podkładkę a w zasadzie nasadkę blaszaną ,która dociska filtr do obudowy przepływki.
Jak zrobisz dziure w masce zeby skierować od góry powietrze do filtra to przy pierwszym deszczu będziesz wydłubywał resztki stożka z przepustnicy i z nad zaworów ssących.
Pewnie nie widziałeś jak silnik wywraca wilgotny stożek na lewa stronę ... Ja widziałem |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
Filipek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2007, 22:40
|
|
|
to moze pociagnac dodatkową rurke którą mozna by zamontowac w okolicach świateł dalekosieznych albo wogóle je zlikwidowac dac siatki i w jednym pociagnac rurke do filtra...i wtedy filterek miałby duzo zimnego powietrza:)dobrze kminie? |
|
|
|
 |
|