|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pani Pitera a stadion narodowy. |
Autor |
Wiadomość |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2007, 18:06 Pani Pitera a stadion narodowy.
|
|
|
Posłanka PO w roli głównej-Kabaret
Włączam telewizor. Mówi posłanka Julia Pitera. Mało sensownie. Przełączam na inny kanał. Znów Pitera i znów mówi od rzeczy, o tym, na czym kompletnie się nie zna, czyli na budowie Stadionu Narodowego w Warszawie.
Pitera jest zdziwiona, gdy minister sportu Elżbieta Jakubiak tłumaczy jej, że stronami umowy w sprawie organizacji w Polsce piłkarskich mistrzostw Europy 2012 są UEFA i PZPN (państwo i miasta to tylko gwaranci umowy). Och... - powtarza zszokowana.
Dyskusja trwa. Pitera znów zdziwiona, że został już wstępnie przygotowany kosztorys budowy. Dopytuje się na ile. Jest zaskoczona, że są dwie wersje - bez dachu i z zasuwanym dachem. Nie zna żadnych szczegółów, ale kontestuje wybór firmy, która przygotuje projekt.
Pitera nie wie, że grunty pod Stadion Narodowy w Warszawie, które wspólnie z prezydent Warszawy panią Gronkiewicz-Waltz chciała sprzedać tak jak Inflanty pod budownictwo mieszkaniowe - nie są przeznaczone na ten cel. Jest zupełnie nieprzygotowana do dyskusji.
Dobrze, że program dobiegł końca i Pitera nie zdążyła zaproponować wypowiedzenia UEFA umowy o przyznaniu Polsce ME 2012.
Jeśli ktoś z szefów pani Pitery nie zabroni jej publicznego wypowiadania się na tematy, na których w ogóle się nie zna (czyli na sporcie i budownictwie), będzie nadal kompromitować piękną ideę organizacji w Polsce ME 2012.
Parcie na telewizyjne szkło nie może być usprawiedliwieniem ignorancji. Premierowi Donaldowi Tuskowi proponuję wydanie zakazu stadionowego dla pani Pitery.
autor: Andrzej Kostyra
ale to nic
oto rozmowa w radiuZet
Monika Olejnik: Ledwo państwo przyszli do rządzenia to się zrobił bałagan w sprawie położenia stadionu.
Julia Pitera: Przede wszystkim ja boję się o ład architektoniczny. Postawienie jednego stadionu koło tej ruiny, która będzie stała przez następne...
Monika Olejnik: Ale widziała pani projekt Kuryłowicza?
Julia Pitera: Widziałam.
Monika Olejnik: Widziała pani ten piękny projekt.
Julia Pitera: Tak, ale tamten stadion, tylko tu nie ma pokazanego tego starego stadionu.
Monika Olejnik: Ale jest w środku, to jest wszystko przykryte.
Julia Pitera: Pani redaktor ja nie będę rozstrzygała tego konkursu, ja jestem tylko szczęśliwa, że pani minister Jakubiak wycofała się z wyłonienia firmy, i że nie zrobiła tego, czego nie powinna robić.
Monika Olejnik: Ale na szczęście pani minister Jakubiak rozpisała konkurs, to jest dobre i chyba należy jej się gratulacja, że rozpisała konkurs, prawda, bo gorzej by było, gdyby Platforma teraz przyszła i okazało się, że trzeba rozpisać konkurs.
Julia Pitera: Ja myślę, że mogli to zrobić trzy lata, ponad rok temu, kiedy rządził Warszawą PiS i rządziło państwem PiS. Zastanawiam się dlaczego...
Monika Olejnik: To mogła zrobić też pani Hanna Gronkiewicz-Waltz, bo już rządzi jakiś czas.
Julia Pitera: Nie, bo to był teren Skarbu Państwa, pani redaktor.
Monika Olejnik: Ale nikt nie wiedział, że będzie Euro 2012 rok temu.
Julia Pitera: Rok temu już wiedzieliśmy.
Monika Olejnik: Nie.
Julia Pitera: No, kiedy było rozstrzygnięcie.
Monika Olejnik: No przepraszam bardzo w wakacje w zeszłym roku, dziękuję bardzo gościem Radia ZET była Julia Pitera.
Julia Pitera: Dziękuję bardzo, słusznie.
Monika Olejnik: Dziękuję.
no widać profesjonalizm pani POsłanki Pitery-nie wie gdzie, nie wie kto ale wie że źle
zaczyna sie era prawdziwych inteligentów oby tylko plany stadionu z planami osiedla im sie nie zamieniły przypadkowo
Mappet Show |
|
|
|
 |
detlef [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2007, 19:02
|
|
|
jestem w szoku..! co za bagno |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2007, 20:41
|
|
|
Gumas to jest bagno, ale moje zdanie znasz
Stadion Narodowy - NIE - jest nieekonomiczny
Rozbudowa Legi - TAK |
|
|
|
 |
ziutoon [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2007, 21:06
|
|
|
Za próbe przerobienia terenów pod stadion na osiedle mieszkaniowe to ktos powinien niezle oberwac.
Stadion Narodowy musi powstac mimo tego ze bedzie nie ekonomiczny, to jest jak z Opera Narodowa sa wieksze wydatki niz przychody ale budzet panstwa musi do tego dokladac.
A pozatym Stadion na 50 tys ludzi jest Warszawie potrzebny a jesli bedzie zarzadzac tym sztab mlodych ludzi z otwartymi umyslami to wcale nie musi to byc inwestycja nie dochodowa.
Poza rozegraniem 3 meczy w ciagu roku mozna organizowac tam imprezy masowe na ktore nie ma na chwile obecna specjalnego miejsca w Warszawie.
A moim skromnym zdaniem to stadion narodowy powinien byc stadionem lekkoatletycznym z mozliwoscia rozgrywania spotkan w pilke nozna.
Do tego dorzucilbym pseudo kladke przez wisle tylko dla ruchu pieszego i nie bylo by problemu z przetransportowaniem tlumu kibicow z centrum n astadion i z powrotem.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-11-2007, 21:21
|
|
|
dlaczego koniecznie stadion narodowy musi powstać w Warszawie??? a może jeszcze zorganizujmy mistrzostwa w skokach narciarskich tez w naszej stolicy i nazwiemy skocznie SKOCZNIĄ NARODOWA? wierze tylko w to ze Wrocław sie wyrobi co do reszty to wątpie...nie wspomnę o drogach itp. a pani Pitera po prostu pitoli!!!!!!!!! |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2007, 21:26
|
|
|
maxwell61 napisał/a: | dlaczego koniecznie stadion narodowy musi powstać w Warszawie??? a może jeszcze zorganizujmy mistrzostwa w skokach narciarskich tez w naszej stolicy i nazwiemy skocznie SKOCZNIĄ NARODOWA? wierze tylko w to ze Wrocław sie wyrobi co do reszty to wątpie...nie wspomnę o drogach itp. a pani Pitera po prostu pitoli!!!!!!!!! |
Bo Wrocław ma mądrych przedstawicieli - inne miasta mogą im zazdrościć. Też jestem pewny że Wrocław zdąży do Euro 2012 ze wszystkim
Dla mnie stadion Narodowy powinien być w Krakowie lub Wrocławiu......................... |
|
|
|
 |
ziutoon [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2007, 21:35
|
|
|
maxwell61 napisał/a: | dlaczego koniecznie stadion narodowy musi powstać w Warszawie??? a może jeszcze zorganizujmy mistrzostwa w skokach narciarskich tez w naszej stolicy i nazwiemy skocznie SKOCZNIĄ NARODOWA? wierze tylko w to ze Wrocław sie wyrobi co do reszty to wątpie...nie wspomnę o drogach itp. a pani Pitera po prostu pitoli!!!!!!!!! |
Na upartego można by zorganizowac bo skocznie w Warszawie mamy w prawdzie do małego remontu ale... (wiem powiecie ze tak jak stadion dziesieciolecia ) link
A jesli chodzi o stadion to z prostej przyczyny.
po pierwsze to stolica,
a po drugie jakby nie bylo to jest w miare po srodku Polski.
a po trzecie to tu mieszka prawie 2 mln ludzi wiec jest komu przyjsc na stadion.
pzdr |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

|
Wysłany: 14-11-2007, 23:31
|
|
|
ziutoon, co do skoczni to raczej wielkiego remontu ... co do stadionu to stolica powinna zadbać o budowe takowego stadionu jakieś 20 lat wstecz...teraz sie obudzili i na siłę szukają szczęścia..o to mi chodzi...ja nie jestem przeciwny tylko wszystko w pośpiechu ... do duszy z taka robota...pozdrawiam |
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 07:24
|
|
|
sory ale przy stanie naszych stadionów w Polsce to wszyscy sie obudzili z ręką w nocniku bo czym Wrocław jest lepszy czy Kraków od tego co jeszcze nic nie ma
ps:
a 20 lat temu to mieliśmy 1987 więc trwał jeszcze czerwony Pająk, koniec PRL-u więc uwaga lekko nie trafiona (prawie jak wypowiedz pani Pitery ) |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 14:35
|
|
|
Gumas wiesz czym różni sie Wrocław od Warszawy Tym że w Warszawie nie znają jeszcze lokalizacji a Wrocław zabiera sie powoli za robotę- kończą wszelkie formalności i będą jechali z koksem.................................a Wawa dalej gdyba... |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 15-11-2007, 14:57
|
|
|
No to Pani Pitera się popisała ...a miałem o niej znacznie lepsze zdanie
ale gumas_72, pamiętasz pierwszą konferencję Pani Jakubiak
ta to była takim głąbem, że nawet nie wiedziała na czym polega taka egzotyczna (dla niej) dyscyplina sportu jak Piłka Nożna. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 15:30
|
|
|
i tu jest paradoks-kobiety" budują" stadiony
ps:wiesz akbi Pitera nie zna mapy Warszawy nie mówiac o czytaniu rysunków budowlanych czy wizualizacji |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

|
Wysłany: 15-11-2007, 16:15
|
|
|
gumas_72 napisał/a: | a 20 lat temu to mieliśmy 1987 więc trwał jeszcze czerwony Pająk, koniec PRL-u więc uwaga lekko nie trafiona (prawie jak wypowiedz pani Pitery ) |
łapiesz moj drogi kogoś za słówka...nie ładnie... to było ogólne stwierdzenie wskazujące że nic od III RP sie nie dzieje w stolicy... po prostu nuda
a jak nie byłeś dawno we Wrocku to zapraszam...zdziwisz sie jak to miasto rośnie w oczach i sie uprzemysławia... warszawa niedługo stanie sie wioską prze wrocku ...nie pisze dla tego ze stamtad pochodze ale bylem w w-wie i niczym mnie nie zachwyciła ... wspomnisz moje słowa...pozdrawiam |
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
Ostatnio zmieniony przez maxwell61 15-11-2007, 16:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 15-11-2007, 16:16
|
|
|
gumas_72 napisał/a: | ps:wiesz akbi Pitera nie zna mapy Warszawy nie mówiac o czytaniu rysunków budowlanych czy wizualizacji |
...ale napisz mi proszę ...czemu w ogóle Pitera odpowiadała na takie pytanie, przecież ona w nowym rządzie ma się zajmować zupełnie czymś innym
maxwell61 napisał/a: | to było ogólne stwierdzenie wskazujące że nic od III RP sie nie dzieje w stolicy... po prostu nuda
a jak nie byłeś dawno we Wrocku to zapraszam...zdziwisz sie jak to miasto rośnie w oczach i sie uprzemysławia... warszawa niedługo stanie sie wiochą prze wrocku ...nie pisze dla tego ze stamtad pochodze ale bylem w w-wie i niczym mnie nie zachwyciła na... wspomnisz moje słowa...pozdrawiam |
sorki, że zapytam, ale zupełnie nie mogę się z Tobą zgodzić ... kiedy byłeś ostatnio w Warszawie??? i czy byłeś tam też 2 lata, 5 lat, 10 lat temu????
Piszesz o Wrocławiu ... wiem, że słynie z tego, że jest to miasto jedno z najbardziej się rozwijających, ale z jakiego poziomu ...jeszcze 5-6 lat temu to w 1/3 tego miasta asfaltu nie było
... i nie piszę tutaj złośliwie ... chciałbym tylko, abyście byli bardziej obiektywni |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

|
Wysłany: 15-11-2007, 17:56
|
|
|
akbi, spoko... każde miasto sie rozwija...W-wa oczywiście również! wkurza mnie tylko że wszedzie musi być warszawa! na chama pacha się do wszystkiego! dziwi mnie że na EXPO nie startowala...nie mają żadnych planów nie wiedza co mają zrobić ze stadionem X-lecia, czy budowac nowy i takie duperele... poza tym te kobiety nasze ktore o tym decyduja też żółwią się a decyzji jak nie było tak nie ma... nie ma do gumasa czy kogokoliwek innego prestensji mam je do działaczy i rady miasta W-wa że budzi sie na koncu...pozdro |
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
|
|