ASO Częstochowa SOBCZYK |
Autor |
Wiadomość |
Krzysiek.B
Forumowicz
Auto: ASX 1,8 4WD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-07-2011, 10:14 ASO Częstochowa SOBCZYK
|
|
|
Z całego serca nie polecam salonu w Częstochowie. To banda kłamców , oszustów i łgarzy którzy tylko potrafią wszystko obiecywać a jak przychodzi co do czego to są z nimi same problemy. Jeśli ktoś ma zamiar kupować auto w Częstochowie proponuję podjechać do Katowic lub Krakowa i tam kupować. Myślę że tam pozbędziecie się tej nerwowej sytuacji jaką ja niestety mam już od tygodnia. SALON DNO DNO DNO |
_________________ Krzysiek |
|
|
|
 |
skaut
Mitsumaniak per aspera ad astra
Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
|
Wysłany: 26-07-2011, 11:09
|
|
|
Może jakieś szczegóły? |
_________________ Auta obecnie:
Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Peugeot Partner II Tepee 1,6 90KM
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3273 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 26-07-2011, 16:13
|
|
|
Krzysiek.B - lepiej wykasuj swojego posta, bo to pachnie sądem. Może masz racje, (może nie), ale nie można w ten sposób pisać na forum. |
|
 |
Krzysiek.B
Forumowicz
|
Wysłany: 26-07-2011, 21:05
|
|
|
Wiem co piszę i na prawie to akurat trochę się znam.Za prawdę jeszcze nikogo nie ukarano. Co powiecie na takie coś czekam na samochód od stycznia planowany termin odbioru koło 11.07.2011r. Następnie dowiaduje się że statek przypłynie dopiero 18.07.2011r. Diler zapewnia mnie na 120 procent że samochód odbiorę 25.07.2011r i z łaską dostaję upust 1000zł. Gdy pytam o zniżkę która to zostanie wniesiona w miesiącu lipcu jeśli oczywiście taka będzie usłyszałem odpowiedz jeśli będzie zwiększona zniżka to oczywiście ja otrzymam. Tak się okazało że w miesiącu lipcu zniżka wyszła z 3000 na 3500zł. I usłyszałem nic z tego dla mnie nie będzie........Wyznaczono mi słowną datę odebrania samochodu 25.07.2011r i okazało się że nic z tego nie będzie.Przed aneksem do wcześniejszej umowy diler oświadczył mi że samochód odbiorę 25.07.2011r ale jeśli coś to najdalej 29.07.2011r. Dzisiaj miałem otrzymać odpowiedź kiedy i o której godzinie odbieram samochód. Diler dobrze wie że 30.07.2011r w godzinach rannych wyjeżdżam na wczasy i co DUPA.Pomimo że dzisiaj mu to mówiłem i przekazywałem że tą odpowiedz chcę otrzymać dzisiaj to mnie olał. WIĘC NADAL UWAŻAM ŻE TO BANDA OSZUSTÓW I KŁAMCÓW. Ludzie kupuję samochód za około 100 tyś i takie jaja.Lepiej jechać do Katowic lub Krakowa i tam kupować ale nie w Częstochowie. Moja noga już tu nie stanie nawet na przeglągy pojadę gdzie indziej.OMIJAJCIE TEN SALON Z DALEKA MOJA RADA!!!! |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 26-07-2011, 23:27
|
|
|
Krzysiek.B, a dowiedziałeś się jak z odbiorem jest w tych miastach, które polecasz, czy chodziło Ci, żeby sobie ulżyć?
Rozumiem żal i wściekłość lecz takim podejściem do sprawy zbyt dużo nie ugrasz.
Można przekazać to wszystko w sposób zupełnie inny bez niepotrzebnej histerii i pomówień |
|
|
|
 |
Krzysiek.B
Forumowicz
|
Wysłany: 27-07-2011, 09:18
|
|
|
Mam nadzieję że w innych miastach jest lepiej niż tu bynajmniej tak myślę. Myślę że gorszego dziadostwa niż tu w Częstochowie to nie ma. Jaka histeria i jakie pomówienia to jest prawda a inni niech wiedzą jak obsługują klienta w tym salonie. To że ja się tak nabrałem to nie znaczy że muszą inni. Niech wszyscy wiedzą jak się traktuje klienta w Częstochowie. Takie informację powinno się pisać dla przestrogi dla innych. |
|
|
|
 |
skaut
Mitsumaniak per aspera ad astra
Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
|
Wysłany: 27-07-2011, 10:04
|
|
|
Nie sądzę, aby w innych miastach było istotnie inaczej. Ogólnoświatowy kryzys gospodarczy, sytuacja w Grecji, trzęsienia ziemi w Japonii itd. Jest cała masa czynników, na które diler najnormalniej w świecie nie ma wpływu. Sprawdź, co masz napisane w umowie. Jeżeli jest zapis, który umożliwia dilerowi bezpieczne dla niego przesuwanie terminu dostawy, to Twoje posty są bez sensu IMHO. |
_________________ Auta obecnie:
Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Peugeot Partner II Tepee 1,6 90KM
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 27-07-2011, 19:38
|
|
|
Krzysiek.B napisał/a: | OMIJAJCIE TEN SALON Z DALEKA MOJA RADA!!!! | gdyby tak trzymać się wszystkich zaleceń tego typu - także moich - to przyszłoby jeździć głównie do Japonii . Ale poważnie to w niektórych miastach w PL jest OK |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Marianekk
Forumowicz

Auto: Mazda 3 BM 2.2 diesel.
Kraj/Country: Belgium
|
Wysłany: 28-07-2011, 22:42
|
|
|
Ale chyba możesz odstąpić od umowy jeśli nie został dotrzymany termin dostawy towaru?
jeśli tak to tak zrób i oszczędź sobie nerwów i zamów gdzie indziej.
Pozdrawiam
Marian |
_________________ Życie jest jak gówno na kole...raz na górze, raz na dole... |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 29-07-2011, 08:21
|
|
|
Marianekk napisał/a: | Ale chyba możesz odstąpić od umowy jeśli nie został dotrzymany termin dostawy towaru?
jeśli tak to tak zrób i oszczędź sobie nerwów i zamów gdzie indziej.
Pozdrawiam
Marian | tylko zanim się na to zdecydujesz pomyśl jeszcze, że kontakt z dealerem nie kończy się w momencie zakupu. Samochód w czasie gwarancji trzeba jeszcze serwisować w ASO. Jeżeli ktoś olewa Cię ew. oszukuje w momencie zakupu, to później będzie lepiej? Raczej będzie jeszcze gorzej. Wówczas zamów gdzie indziej powinno oznaczać w salonie innej marki. Jeżdżenie dwa razy 175km na wymianę halogenu na gwarancji jak było to w moim przypadku to średnia przyjemność - całe szczęście, że przy okazji. A wszystko dlatego, że sieć ASO Mitsu jest rzadziutka, a na południu PL budząca wiele zastrzeżeń forumowiczów (nie tylko w Częstochowie - ale i Rzeszowie, Krakowie, Wrocławiu, ....). A co zrobisz, jak trafi Ci się poważna usterka uniemożliwiająca jazdę do odległego ASO? |
|
|
|
 |
Marianekk
Forumowicz

Auto: Mazda 3 BM 2.2 diesel.
Kraj/Country: Belgium
|
Wysłany: 30-07-2011, 08:44
|
|
|
rezon napisał/a: | Wówczas zamów gdzie indziej powinno oznaczać w salonie innej marki. |
Niestety ,jeśli tak jest trzeba brać to pod uwagę i jeśli spadnie sprzedaż może importer sie obudzi.
Pozdrawiam
Marian |
_________________ Życie jest jak gówno na kole...raz na górze, raz na dole... |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 30-07-2011, 08:56
|
|
|
Ciekaw jestem czy autor tematu wkońcu pojedzie nowym autem na swoje upragnione wakacje, co by się odstresowac od tej farsy Jak dotą się nie chwli a dziś jest "ten dzień" |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1923 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 30-07-2011, 10:06
|
|
|
rezon napisał/a: | A co zrobisz, jak trafi Ci się poważna usterka uniemożliwiająca jazdę do odległego ASO? |
Tu akurat przy nowym samochodzie masz MAP, więc nie ma stresu. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-07-2011, 11:46
|
|
|
apikus napisał/a: | Tu akurat przy nowym samochodzie masz MAP, więc nie ma stresu.
| dopiero wtedy będziesz miał stres - zawiozą samochód do najbliższego ASO, którego chciałeś unikać bo np. Cię oszukali. Będziesz pilnował miesiąc samochodu aby po raz wtóry nie wywinęli jakiegoś numeru albo żeby nie usunęli dowodów oszustwa za które pozwałeś ich do Sądu? A zgodnie z pismem MMC - MMC nie ponosi odpowiedzialności na niezależne podmioty gospodarcze, jakimi są ASO. Niestety nawet nie czuje się za nie odpowiedzialne. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-07-2011, 14:40
|
|
|
rezon napisał/a: | dopiero wtedy będziesz miał stres - zawiozą samochód do najbliższego ASO, którego chciałeś unikać bo np. Cię oszukali. Będziesz pilnował miesiąc samochodu aby po raz wtóry nie wywinęli jakiegoś numeru albo żeby nie usunęli dowodów oszustwa za które pozwałeś ich do Sądu | Masz oczywiście jakiś dowód na to, że którekolwiek ASO tak postapiło? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
|