Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Opony do Mitsubishi L200
Autor Wiadomość
paabliitoo 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi L200 2011r. 178KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-05-2021, 23:33   Opony do Mitsubishi L200

Jest to mój pierwszy post na forum więc witam Wszystkich.
Stałem się posiadaczem L200 w wersji Storm z 2011 r., silnik 2,5 DiD o mocy 178KM, wersja z podwójną kabiną :-)
Mam do Was takie pytanie - czy opony w rozmiarze 265/75R16 wejdą do mojego L200 i nie będą obcierać na oryginalnych felgach 16" z ET 38? Szczególnie chciałbym uzyskać odpowiedź od osób które używają bądź używały opon w tym rozmiarze w L200. Auto jest na seryjnym zawieszeniu, bez żadnego liftu i przeróbek, posiada oryginalne poszerzenia nadkoli.
Czytałem już trochę na ten temat na forum i znalazłem gdzieś wypowiedź że jest to maksymalny rozmiar który się zmieści ale przed zakupem chciałbym się upewnić żeby nie kupić i się rozczarować.
Z góry dziękuję za pomoc.
Paweł

Jack 
Mitsumaniak

Auto: L200 2014
Wysłany: 21-05-2021, 09:32   

Nie mam dokładnie takich opon, ale koło bardzo zbliżone rozmiarem - 265/70 R17. Zawias i felgi standard. Nic nie obciera, wszystko pasuje. Nie sądzę, żeby Twoje nie weszły.

ologaz 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi l200 ,gaz 69
Wysłany: 24-05-2021, 10:43   

Witam. Najważniejsze to średnica zewnętrzna opony , ja mam też l200 z 2011r ale bez poszeżeń błotnika i weszły 235/ 85 r16 czyli wg przelicznika opon (expedycja.pl) - 32 /9 cali i to jest max opona która wchodzi na oryginalny zawias. Moje opony mają 805mm śr. zewnętrzną. Przy 100km/h jadę o około 10km /h szybciej niż pokazuje predkościomierz a licznik zaniża około 100m na 1km. : :D Pozdro.

oku 
Nowy Forumowicz

Auto: L200
Wysłany: 02-05-2025, 15:02   

Zawias +2" wchodzi bez obierania 285/75/16 i 255/85/16

Odpowiedz do tematu