Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] cos sie urwalo spod cari...
Autor Wiadomość
luk214
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 14:40   [Cari 1.6] cos sie urwalo spod cari...

Witajcie.
Urwała mi sie skorodowana blacha osłanijąca... no własnie nie wiem co osłanająca... Jest to w czesci przedniej auta - na wysokości hamulca recznego. Czy jest to osłona katalizatora?
Czy to jednak osłona czegoś innego...? Czy jest to niezbędne do czegos (wiem ze fura bedzie jeździc i bez tego no ale po cos to załozyli???) - czy mozna jezdzic bez tego?
ile moze kosztowac takie cos - jesli oczywiscie uda sie wam swierdzic co to takiego...
z góry dzieki - pozdrawiam

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-11-2007, 15:03   

Najprawdopodobniej osłona kata.

vienek
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 15:15   

Jak zmieniałem łącznik elastyczny, to fachowiec pourywał mi osłony jakie były na rurze w bezpośrednim sąsiedztwie łącznika i tak jeżdżę. Jest tylko ryzyko, że jak w lecie stanę na wysuszonej trawie, to może od katalizatora ( od jego temperatury) zapalić się trawa. A tak taka osłona trochę przed tym zabezpieczała.

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 15:31   

Jesli to oslona kata to chyba tez kiepsko jak bedzie goracy i wjedziesz w jakas kaluze albo glebszy snieg - to chyba mu nie sluzy

luk214
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 15:49   

dla wyjasnienia dodam ze ta blacha osłaniająca ma kształt rurki i odpala dolna czesc- natomiast gorna pozostala na miejscu - ale pewnie jakbym mocniej pociagnął to tez by wylazło... Razem z blachą wypadła z tamtąd jakas wełna szklana czy inny twór chemiczny...

Jesli to katalizator to taką osłonę mozna pewnie dokupic(znaleźć) na szrocie ... ? czy ma znaczenia czy to bedzie od cari przed liftem czy po??

Pozdr

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 18-11-2007, 17:00   

luk214, czy czasami nie chodzi o osłony łącznika elastycznego wydechu ?
Po prawej stronie od siatki na zdjęciu:

Chyba tak po jest pod nimi trochę otuliny. Pal licho te osłony przynajmniej nie będzie nic dzwonić.

luk214
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 18:22   

ooo- to wlasnie to...- dzieki turek61 - czyli nie trzeba sie przejmowac i nie ma co "na szybko" szukac i montowac tej osłony??

pozdr

maxwell61 
Mitsumaniak
(****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Wysłany: 18-11-2007, 19:01   

luk214, zmierz średnice tej części i kupisz w każdym sklepie moto. taką część...byle średnica się zgadzała...ja mam wspawaną chyba od jakiegoś fiata...pozdrawiam

Odpowiedz do tematu