|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
szarpnięcie i stuk podczas wduszania sprzęgła |
Autor |
Wiadomość |
bobimasa [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 11:26 szarpnięcie i stuk podczas wduszania sprzęgła
|
|
|
Witam.
Zaobserwowałem od jakiegos czasu taką rzecz: gdy zwiększam obroty na biegu, czyli przyśpieszam i np. ktos przedemną zachamuję, a ja muszę wcisnąć jedncześnie hamulec no i sprzęgło to daje się wyczuć jakby coś lekko walnęło, chciało się wyrwać gdziś tam spod maski. Nie jest to huk, ale takie tam puknięcie. Dodam, że przy szybkim nacisnięciu sprzęgła mogę tego uniknąć, ale jak puszczam troche wolniej to to słychac jakąś anomalię. Nie dzieje się to przy normalnie zmianie biegów np z 3 na 4 , tylko w jeżdzie na jedynce, ew. dwójce.
jeśli macie jakies podejrzenia to czekam
dzięki i pozdrawiam
Carisma 96' gls 1.8 sohc |
|
|
|
 |
kecaj62
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1,6 GLX
|
Wysłany: 10-12-2007, 16:18
|
|
|
Obejrzyj poduszki silnika - być może są wytłuczone gumy - pozdro |
|
|
|
 |
sibi
Mitsumaniak

Auto: Chrysler Grand Voyager 3.3 AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2007 Posty: 110 Skąd: Rawicz/Bytów
|
Wysłany: 10-12-2007, 16:27
|
|
|
a przy ruszaniu nic nie szarpie jak tak to nie wiadomo w jakim stanie są sprężynki na tarczy sprzęgła okładzina może być cacy ale sprężynki może szlak trafić |
_________________ No i stało się nie mam miśka mam za to
Chrysler Grand Voyager 3.3 V6 AWD - nie dość że automat to z napędem na 4 łapy |
|
|
|
 |
|
|