Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
eclipse 1992 2.0 16V bez turbo
Autor Wiadomość
vitobit
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2006, 09:46   eclipse 1992 2.0 16V bez turbo

Witam!
Zakupilem eclipse 1992 2.0 16V bez turbo. Hmm - jestem pod wrazeniem mozliwosci silnika 2.0 - miewalem bmw, vectre z takimi pojemnosciami, omege 2.5 V6 - ale ecplise bije tamte na glowe. Mam prosbe do starych wyzeraczy - potrzebuje instrukcje w jakiejkolwiek formie - moze byc po angielsku - ogolna - opis wskaznikow itd itp. Banal, ale chcialbym poczytac. Glupi bede jak mi sie np zarowka przepali czy inny pozornie maly problem. Po miesiacu pewnie bede madrzejszy, ale teraz to tyle wiem co nic. Nie wspomne o galce do wycieraczek - ile na niej roznych przelacznikow i patrze na nia jak szpak w *cenzura*
Jakby ktos mial w pliku to prosze wyslac na vitobit@hot.pl
I prosilbym o kontakt, opinie osob z tym modelem i silnikiem, ktore maja gaz. Duzo jezde i to na dlugich trasach - i ze wzgledow ekonomicznych prawdopodobnie bede zakladal gaz - nie na pewno, ale chcialbym sie wlasnie doradzic. W omedze 2.5 V6 np byly 3 podejscia w roznych zakladach i samochod mial na kocu wyrzucona instalacje bo nie dalo sie jezdzic
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 20-11-2007, 13:59, w całości zmieniany 1 raz  

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-02-2006, 10:26   

Czy to konto przełknie załącznik o wielkości ok. 20 MB? - mam taką instrukcję po angielsku w PDF i dotyczy modelu na rynek usa, ale w 99% zgadza się z modelem ue.

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 16-02-2006, 11:04   

Jak by co moja poczta przepchnie 20mb (do 20mb mam ustawiony limit) to mozesz wyslac mi a ja wrzuce na swoj nadyskowy serwer i dam link.
Z tym, ze swojego serwera uzywam jako posrednika w wysylaniu, wiec jak juz vitobit sobie sciagnie to wykasuje :)
Jak cos to dajcie znac.
pzdr.

vitobit
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2006, 14:21   konto

Witam!

Przelknie. HOT ma skrzynke 1GB wiec nie ma problemu. To komercyjne konto wiec nie ma lipy

pozdrawiam i dzieki za odpowiedz i z gory za otrzymany plik

A jakies uwagi co do gazu ???

pozdrawiam

Krzysztof

[ Dodano: 16-02-2006, 15:41 ]
Witam!

Tak dla informacji - bo moze sie komus przydac

Rozmawialem z zakladem gazowym - znam do od lat i naprawde godny zaufania - masa montowanych instalacji, bardzo duze doswiadczenie - wiec stwierdzili, ze mozna spokojnie zalozyc zwykla instalacje gazowa do tego auta - ale, z powodu zmany dolotow powietrza straci moc na benzynie. Jezeli chodzi o sekwencyjny wtrysk gazu - nic nie straci i na gazie, jak to w sekwencyjnym wtryskiem gazu, bedzie chodzil praktycznie jak na benzynie

Koszt zwyklej intsalacji ok 2000,00
Kosz sekwencji ok 3500 - do 3700

Wiec raczej zdecyduje sie na sekwencje, tym bardziej ze nie mam zamiaru rozstawac sie przez jakis czas z moja nowa czerwona niunia

Mimo wszystko czekam na info od doswiadczonych gazem wlascicieli eclipsow

Wiadomosci od moich gazownikow sa na pewno rzetelne, ale mimo wszystko prosze o wypowiedz tych ktorzy "skazili" auto gazem

pozdrawiam

Krzych

[ Dodano: 17-02-2006, 09:44 ]
Dzieki Darek za instrukcje. Teraz mam 390 kartek do przeczytania :lol: :lol: :lol:

walek1984
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2006, 23:03   

moj myka sobie na gazie i zero problemow wyastarczy pamietac aby byla benzynka by pompy nie zatrzec regularnie wymieniac olej i cieszyc sie dluzszymi wycieczkami ze swoim cudenkiem za ta sama cene :) PS: mam zwykla instalacje firmy JUST polecam

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2006, 23:11   

ale masz 1.8 sohc. to podstawowa różnica.
ja w momencie zakupu miałem gaz w galancie, ale go wywaliłem, bo w połączeniu z 2.0 dohc to była tragedia...

sohc są proste do zagazowania, a jeden osiem najchętniej już chyba gaz wącha.

ArturJB
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 18:49   

Krzyzak,

jejuuuu , ja właśnie mam ver USA i nie mogę wynaleźć instrukcji ... plis popchnij mi ją na meila a-jb@wp.pl .... będę bardzo wdzięczny

piotruś 
Forumowicz
,DZIECI KWIATY.''

Auto: ford S-Max.
Wysłany: 24-03-2007, 22:10   

Witobit........a rozmawiałeś ze swoimi gaziażami o instalacji gazowej z blosem?...... waro bo tańszy od sekwencji a kopa ma identycznego jak na pb. :ctf2: :badgrin:

crolls
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2007, 22:41   

Krzyzak, Hej, masz jeszcze tą instrukcję w PDF do eclipse 1992 2.0 16V bez turbo??
pozdro, kajteknet0@o2.pl

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 20-11-2007, 01:12   

crolls, wejdz na dzial downloads,,tam Wichura dba o to bysmy mieli co czytac.http://www.mitsubishi-grafix.pl/forum2/viewtopic.php?t=3452
pociągnij to i poczytaj.Z drugiej strony to jak masz konkretne watpliwosci to wal na forum,tu jest od grona speców i wyjadaczy,napewno dostaniesz odpowiedz na swoje pytania.

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 20-11-2007, 14:08   

vitobit napisał/a:
A jakies uwagi co do gazu ???

Ja osobiście posiadam instalkę 2 generacji i jestem zadowolony. Z tą stratą mocy wcale nie jest tak najgorzej.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 20-11-2007, 19:32   

satry to cie slono licza za te instalacje gazowe!!!!!!

Moj kuzyn zaklada od 6 lat instalacje ma swoja firme ludzie sie do niego w kolejce ustawiaja zeby zalozyl im gaz Chlopak poprostu wie co robie Zakladal mi instalacje w kilku autach i zero problemow !!! Jak miskiem podjechalem do niego to mowi ze nie ma sensu tu sekwencji wpychac no chyba ze juz ktos bardzo chce;)))

A koszta

Zwykla instalacja w granicach od 1500-do1700
sekwencja 2100 zł !!!!!!!!!

margan1983
[Usunięty]

Wysłany: 20-11-2007, 19:33   

Tak dla informacji to zakladalem gaz sekwencje do mojego eclipsa GS to calkowity koszt 2700 + koncowki na niemcy i anglie. Co do pracy silnika wszystko ok roznica prawie zadna. Pozdrawiam

vitobit mozesz mi przeslac ta instrukcje od krzyzaka margan1983@googlemail.com Dzieki

Odpowiedz do tematu