|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma 1.9TD SPORT - co można o nim powiedzieć? |
Autor |
Wiadomość |
arthus [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2007, 15:01 Carisma 1.9TD SPORT - co można o nim powiedzieć?
|
|
|
Witam
Co możecie powiedzieć o takiej wersji Cariamy? Mam tylko ogólne informacje, tj. wzmocnione zawieszenie, lepsze hamulce - i tyle . Moc silnika taka sama - 115 KM.
Czy wersja sport jest lepsza od "zwykłej" i czym się właciwie różni? Warto się taką zainteresować, czy lepiej rozglądać się za zwykłą wersją. Rozchodzi mi się o to, że przy poprawkach / fabrycznych tuningach samochodów czasem co tam niedopatrzą i wychodzą inne wady, których nie było w standardowych wersjach.
Dzięki za wszelkie opinie oraz za i przeciw
Pozdrawiam
Arthus |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 17-11-2007, 16:40
|
|
|
nigdy sie z taka wersja nie spotkalem... ale jesli jest arthus napisał/a: | wzmocnione zawieszenie, lepsze hamulce | to musi byc lepsza od standardowej wersji ...hamulce i zawiecha to porazka w cari niestety |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2007, 16:44
|
|
|
i pewnie nie jest to TD tylko DID |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2007, 22:01
|
|
|
ja o takiem wersji nie słyszałem. Choć niektórzy mówią, że DiD 115KM to sport (ja mam dla odróżnienia DiD 102KM) SławekST ma jakąś modyfikowaną wersję - jego musiałbyś się spytać co to za cudo. |
|
|
|
 |
arthus [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2007, 11:56
|
|
|
Witam
Hmm, to ciekawe. Wersja "sport" jest do sprzedania tutaj.
Być może w wersji z silnikiem 115 KM był wykonany jakiś mały lifting, i właściciel dumnie nazwał tą wersję sport - pisze wyraźnie o wzmocnionych hamulcach i zawieszeniu. Nie pamiętam gdzie, ale widziałem też inne ogłoszenie gdzie był dopisek, że wersja wzmocniona.
Jeśli rzeczywiście wykonane zostały jakieś modyfikacje, to może się okazać, że będzie problem z częściami zamiennymi jeśli jest to coś nietypowego. Jak coś się dowiem więcej to dam znać.
Pozdrawiam
Arthus |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 18-11-2007, 12:13
|
|
|
arthus napisał/a: | Jeśli rzeczywiście wykonane zostały jakieś modyfikacje, to może się okazać, że będzie problem z częściami zamiennymi jeśli jest to coś nietypowego. | wątpię aby były aż tak zmodyfikowane... byc może tarcze ham. mają zrobione specjalne rowki a zawiecha ma rozpórkę...ot i tyle...arturro, z pewnościa na ten temat wie więcej |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
|
|