Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Było i nie ma
Autor Wiadomość
jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-11-2007, 23:15   Było i nie ma

Prawda jest taka.Było pół zbiornika wachy,a jest ćwiara.Czy to możliwe,że uszkodzony wtryskiwacz mimo że jest odłączony podaje paliwo?

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 01:06   

Jak jest odłączony i jest sprawny to nie przepuszcza.Jesli CI ćwierc baku ubylo na postoju to nie ma szans ze wtryskiwacze,CO najwyzej dziura w zbiorniku lub jesli nie ma plamy paliwa to wskaźnik wariuje.

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 18-11-2007, 06:59   

jacek11 napisał/a:
Było pół zbiornika wachy,a jest ćwiara

Niestety te wskaźniki w naszych Cari to o :butthead: potłuc.Ja już przywykłem do tego, że jest cały zbiornik i nagle spadek na 2/3.Kiedyś zatankowałem do pełna i dziwiłem sie że Cari jeździ na powietrze bo pół polski zjechałem i dalej miałem pełny bak.
Traktuj wskaźnik orientacyjnie a il. wachy w zbiorniku określaj po przejechanych kilometrach.

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 18-11-2007, 10:23   

turek61 ale on ma Gala:P

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 18-11-2007, 10:31   

mlun napisał/a:

:oops: jacek11 przepraszam ale nie wiem jak to sie stało, że pomyliłem fora i nie zauważyłem, że chodzi o Gala. 8)

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Wysłany: 18-11-2007, 13:18   

Spoko (Turek61)nie ma znaczenia jakie auto.Wytłumacze lepiej.W lipcu stwierdziłem nierówną prace silnika na benzynce.Mechanik stwierdził że to silnik krokowy.Mylił się bo jak odłączm przewody od wtrysków to na 3 przygasa,a na jednym nie ma różnicy.Jest uszkodzony.Jeżdże na gazie więc wskażnik paliwa nie działa i nie widziałem że paliwa ubuwa.Kapnąłem się jak mi brakło gazu,i musiałem jechać na benzynie.Stąd moje pytanie czy ten uszkodzony wtrysk może przepuszczać paliwo podczas jazdy na gazie.

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 18-11-2007, 13:26   

mlun napisał/a:

mam wrazenie ze to dotyczy wielu miskow z tego okresu... Mam Colta CA0 i u mnie tez tak jest ze pod gore wskaznik opada o 1/4 watrosci, przy hamowaniu podnosci sie podobnie, po zatankowaniu na full przez pierwsze 100km potrafi w ogole nie opasc, a po nocnym postoju nagle nie ma cwierc zboirnika... Denerwuje to troche wiec patrze na wskaznik dopiero gdy mrugnie kontrolka rezerwy. Inaczej po prostu mu nie wierze...

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 18-11-2007, 16:25   

To w takim razie u Ciebie jeszcze inaczej działa bo w Cari jest tak że na początku wogóle nie opada potem leci jak szalona a na końcu znowu długo stoi. To że się jedzie pod górkę czy coś podobnego że źle pokazuje z tego co czytam w Cari nie zachodzi. Za to wiem że np. w Toyocie Carinie jest tak samo jak u Ciebie więc dobrze mówisz że te wskaźniki to bolączka większości japońskich starszych wozów:P

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Wysłany: 18-11-2007, 21:27   

Jutro postaram się zajrzeć do zbiornika.Zobacze ile paliwa tam jest.

[ Dodano: 20-11-2007, 23:25 ]
Faktycznie wskażnik pokazuje żle.Z tego co sobie obliczyłem to mam 1/3 zbiornika.wskażnik pokazuje 1/4 zbiornika.Mimo to,paliwo gdzieś wsiąka.Popracuje nad tym.Napisze jak coś będę wiedział.Dzięki za podpowiedzi.

[ Dodano: 05-02-2008, 22:07 ]
No i tak.Wygląda na to,że po wyczyszczeniu filtra w reduktorze gazu,przestał brać paliwo.Może to zbieg okoliczności,ale jest dobrze.Czy to możliwe że w chwili kiedy brakowało mu gazu dokładał bęzynę?Słyszałem że są takie instalacje.

Odpowiedz do tematu