|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
SoNaTa cd. MALOWANIE |
Autor |
Wiadomość |
Pele [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2007, 17:20 SoNaTa cd. MALOWANIE
|
|
|
Czas Przedstawic Mojego HYUNDAI-a Sonate
Od Ponad miesiaca jestem szczesliwym posiadaczem SONATy z 1992roku...
Wersja Kanadyjska na Full Wypasie - autom. skrzynia biegów, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, szyberdach, kontrola trakcji, centralny zamek, wspomaganie kierownicy, immobiliser, tempomat + plus automatyczne swiatła do jazdy dziennj...
Silniczek 3.0V6 12V igiełka
Niecałe 9sek do 100km/h predkosc max jak narazie osiagnieta to 210km/h (oczywiscie bez gazu nigdy go nie było i nie bedzie )
Opcja sport potrafi naprawde zaskoczyc kazdego kto chce zebym zjechał z lewego pasa
Spalanie - Trasa do 140km/h 10litrow
Miasto 15litrow
Max narazie przy wyscigach na 1/4mili to 23litry
Stan techniczy do pomalowania ale pod kazdym innym wzgledem bdb
Za te pieniadze bardzo fajne autko poprostu sie plynie cisza, spokoj, komfort.
Pozdrawiam Pele
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1200km za kierownica Sonaty troche mi juz powiedziały o moim wozidle
AwArIe
Tak naprawde brak ani raz nie stanoł zawsze dojechałem do celu
Co WyMiEnIłeM
Koleja losu oczywiscie OLEJ + filtr oleju
Filtr powietrza (jaki on wielki)
Wachacz kola prawego przod (polskie drogi)
Swiece BOSCH
Małe spawanie tłumika (cisza)
Kontrola stanu skrzyni biegow(automat) + dolewka oleju
Teraz czas przyszedł na nowy lakier w nastepnym tygodniu
Potem opony i wszystkie bajery zwiazane z wygladem
SPALANIE
Jest fajnie 100km rowna sie 50zł mniej w kieszeni wiec wychodzi ze 12litro przy szybkosci do 120km/h w miescie...
Pozdrawiam
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Malowanie
No i stało sie 4 dni urlopu pozwolilo na wstawienie Sonaty do szpachlowania i malowania...
Efekt...
Standardowo przod pozostał Bordowy ale zmiany zaczynaja sie od polowy drzwi z przodu bordowy jest przełamany paskiem 4cm z Matu pod kontem 45% nastepne 4cm to bordowy i ponownie 4cm czarnego matu i znowu 4cm bordo.... w polowie drzwi z tyłu czarny mat zadomowil sie juz na całego i w tym kolorku jest caly tyl + cały Dach
Auto wyglada jak by bylo spalone... i o taki efekt chodziło... Narazie mozna nazwac to MatStyl-em ale juz nie długo w planach jest cale autko w takim macie ale połaczone z iskierkami chodzi mi stwozenie nowego stylu cos w kierunku FireStyle... spalonego auta...
P.S - Postaram sie zamiescic zdjecie przed malowaniem i po malowaniu
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Karol208
Forumowicz Hose

Auto: Audi a8 4.2 + LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Wrz 2006 Posty: 137 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 27-07-2007, 22:54
|
|
|
Pele, no czekam na fotki filmiki twojej sonaty w necie juz widzialem:) jakas nie podobna do mojej:) |
_________________ Nie taki diabeł straszny jak się mu pół litra postawi.
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 28-07-2007, 09:50
|
|
|
fotki, fotki, fotki, prosimy o fotki |
|
|
|
 |
Pele [Usunięty]
|
Wysłany: 10-12-2007, 19:06
|
|
|
przykro mi bardzo ale sonatke sprzedałem... poszła w dobre rece do warszawy..
Swoja droga teraz Poluje na Sigme... ale ciezko spotkac te auto... a jak juz jest to albo cena kosmos albo stan do remontu
p.s - nie mam dostepu do zdjec auta z powodu zmiany kompa imiejsca pobytu
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|