Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zimowe przygody
Autor Wiadomość
bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 21-02-2006, 21:26   Zimowe przygody

Dzis wracajac sobie z pracy i jadac jak zwykle przepisowo, dostosowujac predkosc do panujacych warunkow (no moze niezupelnie) bylem uczestnikiem pewnego zdazenia. Sniegu oczywiscie do pasa, chociaz nie wiem skad to sie wzielo, bo jak wyjezdzalem to juz nie bylo ani grama i bylo sucho, ale nie o tym... predkosc okolo 50km.h i nage widze jakies 300m przede mna rozpedzone T4 ktore zbliza sie w moim kierunku WIRUJAC :shock: :!: Natychmiastowa reakcja - delikatnie przyhamowac i spie*** na chodnik co by mi Misia nie uszkodzil. Kretyn jeden. Reakcja Misia na manewr identyczna jak w T4, czyli karuzela. STaralem sie jakos zapanowac nad samochodem, ale nie reagowal, wiec postanowilem poczekac kiedy, w co i jak mocno... T4 przelecialo przodem 10cm za moim tylem ktory znajdowal sie odwrotnie do kierunku w ktorym jechalem i na szczescie nic sie nie stalo. Koles po chwili zatrzymal sie na chodniku, popatrzyl na mnie, pomachal, usmiechnol sie i pojechal dalej :| Zareagowalem identycznie :mrgreen:

raddex 
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-02-2006, 21:59   

gratuluje szczescia i oby do konca tej zimy i nastepnych nie bylo takich przygod

ja wczoraj rano jadac do pracy skrecilem w prawo a pojechalem prosto, cale szczescie tam tez byla ulica :) , wogole nie posypane bylo, a dzien wczesniej sie wszystko roztapialo i potem mrozik zlapal - ale coz nic na to nie poradzimy - pogoda lubi platac figle

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 21-02-2006, 22:07   

Jeszcze zima sie nie skonczyla, przejechalem ok. 10 000 km i na caly ten czas RAZ przestrzelilem skrzyzowanie na ktorym mialem skrecic w prawo w podporzadkowana (black-ice) - pojechalem prosto, skrecilem na nastepnym ;) , zadnych innych przygod......

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 21-02-2006, 22:15   

no ja dziś jechałem spokojnie 30km/h i skręcam w prawo i już nic nie mogę zrobić, lecę i zsuwam się na lewy pas tej drogi co skręciłem w nią a na niej jedzie s felicia i hamuje i tak lecimy na kolizję z nogą na hamulcu - a uciec nie ma gdzie. stanęliśmy na metr od siebie. wsteczny, prostuj, szyba: - coś ślisko się zrobiło - no

a potem mi się drzwi od garażu zamknęły na misiu, straty: nie wiem bo było ciemno, chyba ślad na listwie i mały okrągły znaczek na drzwiach - tak ze 2-3mm śr., oby tylko takie straty.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 21-02-2006, 22:58   

No cóż, ja mało bym drzewa nie przestawił...
No..no bo.....no bo ja tego drzewa to w ogóle nie lubię!!!!
(rośnie chwast przy drodze przed wjazdem do mojego wigwamu ;) )

luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Wysłany: 21-02-2006, 23:20   

Jackie napisał/a:
No cóż, ja mało bym drzewa nie przestawił...
No..no bo.....no bo ja tego drzewa to w ogóle nie lubię!!!!
(rośnie chwast przy drodze przed wjazdem do mojego wigwamu ;) )

Bo to złe drzewo było (pewnie i jest)

Ja tam tej zimy (która się jeszcze nie skończyła) przygód nie miałem tfu tfu tfu i mam nadzieję , że tak zostanie .
Pozdro

Mitsumaniaki QR-Code:

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Wysłany: 21-02-2006, 23:52   

niestety w zaspie lezałem... 10 chłopa + nissan patrol nie mogli mnie wyciagnąc...
ofiary: 2 urwane linki + kilka drobnych peknieć zderzaka przedniego ;) ...
a stało sie to na oblodzonym zakręcie 90'... w sumie moja wina bo za szybko było...

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 22-02-2006, 09:12   

Tej zimy żadnej poważnej zaskoczki - raz tylko przejechałem światło i zatrzymałem się za nim (śliko było). Natomiast poprzedniej udało mi się przejechać skrzyżowanie (też był lód), ale tak szczęśliwie, że w momencie jak już wjeżdżałem na nie (puste zresztą) to akurat zapalało się zółte.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 22-02-2006, 09:40   

u mnie tez bez przygod, nie liczac mojej mamy ktora na osiedlowych koleinach wpadla w zlodowaciala zaspe - spoiler zderzaka do malowania, ale zima juz by sie mogla skonczyc - tak jak moje opony zimowe sie koncza :P
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

young 
moderator mitsumaniak
jaki tu spokój...

Auto: ISF
Wysłany: 22-02-2006, 09:52   

Ja też myślałem, że tej zimy nic się z wozem nie stało...dopóki się wczoraj nie przypatrzyłem. Okazuje się mianowicie, że mam dość mocno pęknięty przedni zderzak na samym dole, oraz poważną rysę na drzwiach kierowcy zachodzącą na błotnik :(
Muszę przeprowadzić poważną rozmowę z kobitą !!!
Więc nie mówcie hop...najpierw dokładnie zwęszcie swoje autka !!!

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 22-02-2006, 09:52   

spokojna i ostrozna jazda w niesprzyjajacych warunkach wiec przygod niekontrolowanych brak.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 22-02-2006, 09:58   

young napisał/a:
Ja też myślałem, że tej zimy nic się z wozem nie stało...dopóki się wczoraj nie przypatrzyłem.

a ta drobna historia sprzed jakis 2 tygodni :P

jak u siebie zobacze jakies zadrapanie to doslownie wezme zydletke i sie potne :D
(odebralem auto od lakiernika w zeszly piatek :) )
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 22-02-2006, 11:49   

a ja się przeprułem przodem po zaspie przy drodze (postawiło mnie bokiem o kierunku jazdy i tak ze 30 metrów). na szczęście droga nieużywana i zaspa taka świeża (nie zleżana), gdy auto sie zatrzymało, podjechałem do źródłaświatła (latarnia), oglądnołem zderzak, tylko w śniegu był cały, wszędzie zapchane w halogenach i wlotach, ale pęknięć i obtarć zadnych, może i szkoda, bo miałbym motywację zdrzak posklejać a tak....nie chce mi się :P

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 22-02-2006, 12:07   

bez przygód... w zasadzie.. poza tym, że mi kapelusznik lusterka mało nie skasował, bo bał się do boku jezdni przytulić na zwężonej przez zwały sniegu drodze :evil: . Szybka wyleciała ale zawisła na przewodach do ogrzewania i w sumie nic się nie stało :)

young 
moderator mitsumaniak
jaki tu spokój...

Auto: ISF
Wysłany: 22-02-2006, 12:12   

Matejko napisał/a:
a ta drobna historia sprzed jakis 2 tygodni

O tym nie wspominam, bo to widziałem już wcześniej :D

Odpowiedz do tematu