Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Colt 94 1.3 huczy przy hamowaniu
Autor Wiadomość
borecki
[Usunięty]

Wysłany: 15-08-2005, 16:20   Colt 94 1.3 huczy przy hamowaniu

zauwazylem ostatnio maly problem w moim zolwiku a mianowicie dosyc glosne huczenie przy ostrzejrzym hamowaniu z wiekszych predkosci (powiedzmy jakies 100-120 i w gore) do tego jest lekkie bicie na kierownicy ale to pewnie sprawa lekko skrzywionych tarcz hamulcowych. Ma ktos jakis pomysl co to moze byc i ewentualnie jak sie tego pozbyc?

dodam jeszcze ze mam wrazenie ze to huczenie sie nasila wprost proporcjonalnie do czasu hamowania (nie wiem do jakiego stopna bo zwykle jak to sie pojawia to zdejmuje noge z hamulca i staram sie wyhamowac silnikiem do nizszych predkosci gdzie juz nie bedzie huczalo przy hamowaniu)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 15-08-2005, 16:27   

grzeja sie hamulce, do tego sam napisales ze masz krzywe tarcze, wiec rozwiazanie samo sie nasuwa, to samo bylo u mnie na starych tarczach/klockach huczalo ze szok, a po zagrzaniu to juz wogole , po wymianie minelo
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 15-08-2005, 16:30   

klocki niedawno wymienilem a tarcze nie sa tak bardzo krzywe, naprawde leciutkie bicie jest na kierownicy, wiem jak to wyglada u kolegow w gti jak sa krzywie tarcze :P
dzieki za odp
dziwi mnie tylko dlaczego tego nie ma przy nizszych predkosciach

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 15-08-2005, 17:58   

chyba przez to ze tarcze sie mniej grzeje :) moze tez byc starosc materialu u mnie wyzej opisane tarcze to orginaly mialy 115tys przebiegu i ich grubosc jeszcze pozwala na ich przetoczenie ale pewnie miesiac pozniej znowu by huczalo
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Anazar
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2007, 22:03   

borecki napisał/a:
dosyc glosne huczenie przy ostrzejrzym hamowaniu z wiekszych predkosci (powiedzmy jakies 100-120 i w gore)

Temat stary.... ale dopiszę że często to huczenie to także pojawienie sie luzów na łożysku któregoś koła.

Odpowiedz do tematu