Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harpagan
15-10-2007, 02:27
[CJxA] Gdzie jest filtr kabinowy
Autor Wiadomość
zyraff85
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2006, 07:38   [CJxA] Gdzie jest filtr kabinowy

witam wszystkich przegladam własnie alllegro patrze a tu filtr kabinowy do mojego miśka
http://www.allegro.pl/ite...ar_weglowy.html
pisze ze wystepuje w coltach od 96'roku czyli w moim misku tez on jest tylko pytanie gdzie :) jak ktos wie prosze o pomoc :)
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 18-11-2009, 19:19, w całości zmieniany 2 razy  

stankiew
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2006, 12:47   

no ja też nie wiem gdzie on jest:) a trzeba go wymienić!!na manualu nie moge si dopatrzeć!!!

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-05-2006, 08:35   

Za schowkiem. Trzeba go z tyłu po, bokach odchaczyć, otworzy się wtedy aż do podłogi. Za nim powinien być filtr pyłków. Wszystko zależy od wersji.

stankiew
[Usunięty]

Wysłany: 22-05-2006, 21:26   

Dobra znalazłem dwie skrzynki za schowkiem!!Jedna jest czarna a druga szara!!Tylko jest jeden problem w której znajduje się filtr, bo ciężko sie do nich dostać i rozbabranie wszystkiego zajmie bardzo dużo czasu!!!

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 22-05-2006, 22:27   

stankiew myslę że pewna wskazówką może dla Ciebie być to jak to wygląda w Carismie.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

markus78
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2006, 12:12   Re: gdzie jest filtr kabinowy

zyraff85 napisał/a:
pisze ze wystepuje w coltach od 96'roku

A orientuje się może ktoś czy filtr kabinowy występuje w CA0? W manualu nie ma ani słowa ne ten temat :roll:

Pawell
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2006, 16:06   

A nie wiecie czy do C5x da rade zamontowac filtr :?:

lukamar
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2006, 11:19   Re: gdzie jest filtr kabinowy

zyraff85 napisał/a:
witam wszystkich przegladam własnie alllegro patrze a tu filtr kabinowy do mojego miśka
http://www.allegro.pl/ite...ar_weglowy.html
pisze ze wystepuje w coltach od 96'roku czyli w moim misku tez on jest tylko pytanie gdzie :) jak ktos wie prosze o pomoc :)
pozdrawiam zyraff

Filtr jest przymocowany taką płaską wsuwką - wyciągasz ją do góry. Oprócz tego musisz odkręcić z prawej strony listwę do której jest przykręcony schowek - inaczej nie wysuniesz filtra. Z tego samego powodu należy odczepić cięgno obiegu powietrza lub naciągnać je i wysunąc filtr pod nim. Jak chcesz to mogę fotki po południu zapodać.

zyraff85
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2006, 16:13   

lukamar jezeli mozesz to bedziemy wdzieczni :)

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2006, 17:26   

markus78 napisał/a:
A orientuje się może ktoś czy filtr kabinowy występuje w CA0? W manualu nie ma ani słowa ne ten temat :roll:

nie

Pawell napisał/a:
A nie wiecie czy do C5x da rade zamontowac filtr :?:

do oryginalnej instalacji nie

lukamar
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2006, 23:03   

No więc tak to wygląda:

Zapomniałem dodać że to jest wersja z klimatyzacją - nie wiem jak wygląda bez klimy, ale pewnie podobnie....
Najpierw odkręcacie listwe nr 1 ze schowkiem, wyciągacie wsuwkę nr 2, odciągacie (lub zdejmujecie) cięgno ze strzałką i wyciągacie filtr 3.

Yosarian
[Usunięty]

Wysłany: 14-03-2008, 20:14   

Witam, korzystając ze zdjęcia chciałbym się zapytać co to jest to czarne, wkręcone po prawej stronie filtra, pod listwą, z czego wychodzą przewody? Odkręciłem i wygląda to jak kostka zrobiona z porcelanki. Pozdro

Miroslaw1305 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJO 1,3 1997
Wysłany: 15-03-2008, 13:50   

zyraff85-temat jest w tym przedziale Cjo .Jak otworzysz tą stronę to na górze jest temat przyklejony allCOL»CjO FAQ tam jest temat filtr przeciw pyłkowy wymiana .

[ Dodano: 15-03-2008, 13:59 ]
Jest ten temat opisany w punkcie 4.
Proponuję zapoznac się z całym opracowaniem i docenic pracę kolegi .Są tam skondensowane tematy na codzień nurtujące coltomaniaków i ich problemy z MIŚKAMI.
Jeśli tam nie znajduje się odpowiedzi lub jest niekompletna to zakładamy temat .

blaster 14
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2008, 20:40   Re: gdzie jest filtr kabinowy

markus78 napisał/a:
zyraff85 napisał/a:
pisze ze wystepuje w coltach od 96'roku

i w coa i cjo jest cos takiego

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2008, 20:52   

W wersji bez klimy nie ma filtra przeciwpyłkowego.

Odpowiedz do tematu