|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nr. lakieru |
Autor |
Wiadomość |
miki725 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2007, 10:16 Nr. lakieru
|
|
|
Witam. Mam pytanko czy w miśku jest gdzieś zapisany nr. lakieru nadwozia . Mam sedana z 1998r. Jeśli tak to gdzie i jak go odczytać. Pozdrowienia. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 21-11-2007, 10:33
|
|
|
na tabliczce znamionowej na scianie grodziowej od strony silnika oczywiscie |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Zbigniew [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2007, 18:17
|
|
|
nie radziłbym dobierać farby na numer, gdyż czas robi swoje- słońce, wiatry, użytkowanie kolor delikatnie wyblaknie, lepiej dobrać pod element, najczęściej bierze się klapkę wlewu paliwa |
|
|
|
 |
Vil [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2007, 07:15
|
|
|
Jedz do mieszalni lakierow. Dorobia lakier na podstawie klapki od wlewu paliwa na drugi dzien bedziesz mial gotowy. Ja ostatnio dorabialem w Gdansku za komplet w sprayu : podklad, lakier metalic i lakier bezbarwny zaplacilem 78 pln. Przy pokrywaniu obtartych miejsc wpadlem w szal ( bo lakier dobrali idealnie i mi sie spodobalo pryskanie i zrobilem poprawke na masce. Pokrylem lakierem rysy i bylo wsio ok. ale.. po nalozemiu tego ostatniego miejsce rozni sie od calosci ( blyszczy sie jak psu ... Co zrobic zeby to teraz wygladalo jak calosc ? polerka pomoze ? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 29-11-2007, 09:31
|
|
|
Zbigniew napisał/a: | nie radziłbym dobierać farby na numer, gdyż czas robi swoje- słońce, wiatry, użytkowanie kolor delikatnie wyblaknie, lepiej dobrać pod element, najczęściej bierze się klapkę wlewu paliwa |
spokojnie wiadomo ze lakier sie niszczy, ale przede wszystkim polerka - czyli przed malowaniem cale auto jest polerowane i dopiero pod to dobiera sie lakier po numerze, dodajac lub odejmujac jakis skladnikow aby uzyskac odpowiedni odcien,
dobierajac pod niewypolerowany lakier, dobiora, ale pozniej niech nas nie kusi jechac gdzies na polerke bo bedzie sie roznil odcieniem |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
|
|