[Cari 1.9DI-D] fabryczne radio + niefabryczna zmieniarka |
Autor |
Wiadomość |
bullba [Usunięty]
|
Wysłany: 04-11-2007, 14:27 [Cari 1.9DI-D] fabryczne radio + niefabryczna zmieniarka
|
|
|
witam wszystkich forumowiczów, tydzień temu przywiozłem z rajchu piekna cari DID, po pierwszym grubszym przeglądzie bez niespodzianek, jest to moje pierwsze autko japońskie (do tej pory byłem wierny audi), moje pytanie - czy jest jakis sposób na podpięcie zmieniarki cd do oryginalnego radia cari? o kasetach zapomniałem pare ładnych lat temu, a w garażu mam fajna zmieniarke blaupunkta i byłoby wskazane ją wykorzystać... |
|
|
|
 |
heckler [Usunięty]
|
Wysłany: 04-11-2007, 14:46
|
|
|
Miałem podobny problem.Nic z tego-tylko oryginalna zmieniarka(500zł).Olałem ten temat.Podobno jakieś przejściówki...działają,ale mój Kenwood niezastartował.Zapodałem kasete adapter+odtwarzacz mp-3.Może być.Nie jestem audiofilem.Więcej słucham CB niż radia.Gratuluje zakupu |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 04-11-2007, 16:56
|
|
|
heckler napisał/a: | Zapodałem kasete adapter+odtwarzacz mp-3 |
troszke malo poreczne ale tez z tego korzystam Daje rade ogolnie
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=7168
poczytaj
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 04-11-2007, 16:57 Re: fabryczne radio + niefabryczna zmieniarka
|
|
|
bullba napisał/a: | przywiozłem z rajchu piekna cari DID, po pierwszym grubszym przeglądzie bez niespodzianek, jest to moje pierwsze autko japońskie |
chyba zdajesz sobie sprawę że akurat w ter wersji cari nie ma praktycznie nic z japończyka bo buda robiona w Holandii a silnik i skrzynia we Francji niemniej i tak będziesz zadowolony z nabytku. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
bullba [Usunięty]
|
Wysłany: 04-11-2007, 19:33
|
|
|
z czego konkretnie korzystasz Robson? z tej przełączki Alpine? pytanie czy każda zmieniarka przyjmie tę przełączkę?
myslałem zeby podpiąć transmiter fm i grac z pendrive lub podobnego nośnika, ale gniazdo zapalniczki jest tylko jedno, a ja już tam wepchnąłem zestaw głośnomówiący do tel
a może jest gdzies drugie gniazdo, którego z racji krótkiego starzu nie wyczaiłem heh
pzdr |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 04-11-2007, 21:40
|
|
|
bullba napisał/a: | z czego konkretnie korzystasz Robson? |
mam oryginalnego kaseciaka PH2000 do tego kaseto-adapter za 50zl (byly tansze ale ten podobno mial zredukowane szumy czy jakos tak) i do tego mp4ka na ktorej mam 700mb muzy
byl czas ze szukalem jakiejs fajnej zmieniary ale ponizej 500zl nie moglem nic znalesc a nie chcialo mi sie wowczas tyle wyrzucac na zmieniarke bullba napisał/a: | myslałem zeby podpiąć transmiter fm |
transmiter czasem gubi sygnal, ogolnie raczej nie polecam. bullba napisał/a: | a może jest gdzies drugie gniazdo |
nie nie ma
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
heckler [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2007, 07:28
|
|
|
saphire napisał/a: | bo buda robiona w Holandii a silnik i skrzynia we Francji niemniej i tak będziesz zadowolony z nabytku. |
Już parokrotnie było pisane że skrzynia w DID nie jest francuzka. |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 05-11-2007, 17:33
|
|
|
saphire napisał/a: | chyba zdajesz sobie sprawę że akurat w ter wersji cari nie ma praktycznie nic z japończyka |
nie przejmuj sie to tak jak z poprzednim Accordem, Corollka, Avensisem (wspolczesnymi), Civiciem, Nissanami a szczegolnie z dci
saphire napisał/a: | i tak będziesz zadowolony z nabytku |
Bankowo bedziesz zadowolony
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
:rma [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2007, 21:45
|
|
|
heckler napisał/a: | Miałem podobny problem.Nic z tego-tylko oryginalna zmieniarka(500zł).Olałem ten temat.Podobno jakieś przejściówki...działają,ale mój Kenwood niezastartował. |
Czołem. Zmieniarka to chyba z 2k pln. W każdym razie za tyle mi oferowali w ASO więc wybrałem przejściówkę za ok. 300zl i zmieniarkę Panasonica za 400zł. Chodzi świetnie. Te ceny to sprzed jakichś 4-5 lat
Gość od przejściówek był namierzalny przez to forum, chyba w kupię/sprzedam. Oferował przejściówki do Panasoniców i Soniaków. |
|
|
|
 |
|