Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9DI-D] fabryczne radio + niefabryczna zmieniarka
Autor Wiadomość
bullba
[Usunięty]

Wysłany: 04-11-2007, 14:27   [Cari 1.9DI-D] fabryczne radio + niefabryczna zmieniarka

witam wszystkich forumowiczów, tydzień temu przywiozłem z rajchu piekna cari DID, po pierwszym grubszym przeglądzie bez niespodzianek, jest to moje pierwsze autko japońskie (do tej pory byłem wierny audi), moje pytanie - czy jest jakis sposób na podpięcie zmieniarki cd do oryginalnego radia cari? o kasetach zapomniałem pare ładnych lat temu, a w garażu mam fajna zmieniarke blaupunkta i byłoby wskazane ją wykorzystać...

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 04-11-2007, 14:46   

Miałem podobny problem.Nic z tego-tylko oryginalna zmieniarka(500zł).Olałem ten temat.Podobno jakieś przejściówki...działają,ale mój Kenwood niezastartował.Zapodałem kasete adapter+odtwarzacz mp-3.Może być.Nie jestem audiofilem.Więcej słucham CB niż radia.Gratuluje zakupu :lol:

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-11-2007, 16:56   

heckler napisał/a:
Zapodałem kasete adapter+odtwarzacz mp-3

troszke malo poreczne ale tez z tego korzystam :D Daje rade ogolnie :P
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=7168
poczytaj :P
Pozdroo

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 04-11-2007, 16:57   Re: fabryczne radio + niefabryczna zmieniarka

bullba napisał/a:
przywiozłem z rajchu piekna cari DID, po pierwszym grubszym przeglądzie bez niespodzianek, jest to moje pierwsze autko japońskie

chyba zdajesz sobie sprawę że akurat w ter wersji cari nie ma praktycznie nic z japończyka :D bo buda robiona w Holandii a silnik i skrzynia we Francji niemniej i tak będziesz zadowolony z nabytku.

bullba
[Usunięty]

Wysłany: 04-11-2007, 19:33   

z czego konkretnie korzystasz Robson? z tej przełączki Alpine? pytanie czy każda zmieniarka przyjmie tę przełączkę?
myslałem zeby podpiąć transmiter fm i grac z pendrive lub podobnego nośnika, ale gniazdo zapalniczki jest tylko jedno, a ja już tam wepchnąłem zestaw głośnomówiący do tel :(
a może jest gdzies drugie gniazdo, którego z racji krótkiego starzu nie wyczaiłem heh

pzdr

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 04-11-2007, 21:40   

bullba napisał/a:
z czego konkretnie korzystasz Robson?

mam oryginalnego kaseciaka PH2000 do tego kaseto-adapter za 50zl (byly tansze ale ten podobno mial zredukowane szumy czy jakos tak) i do tego mp4ka na ktorej mam 700mb muzy :)
byl czas ze szukalem jakiejs fajnej zmieniary ale ponizej 500zl nie moglem nic znalesc :? a nie chcialo mi sie wowczas tyle wyrzucac na zmieniarke :?
bullba napisał/a:
myslałem zeby podpiąć transmiter fm

transmiter czasem gubi sygnal, ogolnie raczej nie polecam.
bullba napisał/a:
a może jest gdzies drugie gniazdo

nie nie ma :P
Pozdroo

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2007, 07:28   

saphire napisał/a:
bo buda robiona w Holandii a silnik i skrzynia we Francji niemniej i tak będziesz zadowolony z nabytku.

Już parokrotnie było pisane że skrzynia w DID nie jest francuzka.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 05-11-2007, 17:33   

saphire napisał/a:
chyba zdajesz sobie sprawę że akurat w ter wersji cari nie ma praktycznie nic z japończyka

nie przejmuj sie to tak jak z poprzednim Accordem, Corollka, Avensisem (wspolczesnymi), Civiciem, Nissanami a szczegolnie z dci :twisted: :)
saphire napisał/a:
i tak będziesz zadowolony z nabytku

Bankowo bedziesz zadowolony :)
Pozdroo

:rma
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2007, 21:45   

heckler napisał/a:
Miałem podobny problem.Nic z tego-tylko oryginalna zmieniarka(500zł).Olałem ten temat.Podobno jakieś przejściówki...działają,ale mój Kenwood niezastartował.

Czołem. Zmieniarka to chyba z 2k pln. W każdym razie za tyle mi oferowali w ASO więc wybrałem przejściówkę za ok. 300zl i zmieniarkę Panasonica za 400zł. Chodzi świetnie. Te ceny to sprzed jakichś 4-5 lat ;)
Gość od przejściówek był namierzalny przez to forum, chyba w kupię/sprzedam. Oferował przejściówki do Panasoniców i Soniaków.

Odpowiedz do tematu