|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
skrzypienie w kolach :/ ... |
Autor |
Wiadomość |
qss
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8 GLSi '94
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Gru 2006 Posty: 88 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 21-05-2007, 13:46 skrzypienie w kolach :/ ...
|
|
|
mam problem ... zaczelo sie od tylnego lewego kola ... przy skrecaniu w lewo skrzypialo :/ nie mialem czasu ani kasy zeby sie tym zajac :/ po paru dniach niestety zaczelo skrzypiec rowniez prawe tylne kolo ... stwierdzilem ze to zbieg okolicznosci ... odkrecilem kolo i ... hamulec trze o tarcze :/ niestety zauwazylem ze przednie kola rowniez zaczynaja skrzypiec :/ to juz chyba nie jest zbieg okolicznosci oO problem polega na tym ze tarcze i kostki sa w bardzo dobrym stanie ... plyn hamulcowy jest (wymieniany pol roku temu) ... moze ktos ma jakis pomysl co to moze byc ? z gory dziekuje |
|
|
|
 |
lukasz85
Mitsumaniak

Auto: Colt CAO 1.6 4G92
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 35 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 21-05-2007, 17:11 Re: skrzypienie w kolach :/ ...
|
|
|
qss napisał/a: | .. moze ktos ma jakis pomysl co to moze byc ? z gory dziekuje |
A i owszem sprawdź stan gum na stabilizatorze z przodu i z tyłu.
Jak guma jest juz stara albo kiepskiej jakości i ma troche luzu to jej wewnętrzna część na styku ze stabilizatorem zaczyna się łuszczyć i kwiczeć. Najczęściej własnie przy hamowaniu i skręcaniu kiedy nadwozie "nurkuje" lub się przechyla. U kuzynki w samochodzie naszukałem się tego co nie miara. Następnie nasmarowałem wewnętrzną część gum smarem silikonowym i jak ręką odjął. A wyrażnie było słychać jakby kwiczenie dochodziło z kół od hamulcy. |
|
|
|
 |
Anazar [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2007, 22:16
|
|
|
... jak to skrzypienie
... znalazłes przyczynę |