Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Stłuczka rozwalony tyl !!!!
Autor Wiadomość
przemek14
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2007, 18:24   Stłuczka rozwalony tyl !!!!

witam

Trzy dni temu jakiś gość jadący fabia nie zdążył wychamować i walnął mi w zderzak. Dzisiaj bylem u mechanika zdjał zderzak i okazało sie że do wymiany wzmocnienie zderzaka . Tylko mam pytanie czy owe wzmocnie bedzie pasowalo od wersji hatchback bo ja mam sedana.
Bede chciał kupic używke a sa tylko od hatchbacka.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-12-2007, 20:05   

No a czemuż to nie naprawisz sobie auta nowymi częściami w ASO z OC tego gościa ?????? :shock: :shock: :shock:

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 05-12-2007, 20:14   

bo wezmie z OC sprawcy 1500zl za caly zderzak, a kupi uzywany za 200zl z belka i jesli nie trafi koloru to pomaluje za kolejne 200zl

prosty rachunek...
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 05-12-2007, 22:15   

saphire napisał/a:
No a czemuż to nie naprawisz sobie auta nowymi częściami w ASO z OC tego gościa ?????? :shock: :shock:

bo z OC sprawcy wyliczą mu szkode na ok max 1500, a zderzak w ASO w stanie surowym na sprowadzenie kosztuje 1600, i nie dostanie tyle, bo dochodzi amortyzacja, zuzycie części, wiekowośc...i psu pupa...walka z wiatrakami o 100 czy 200 PLN, a nawet jeśli wygrana to po długich bojach w sądach.
Ostatnio zmieniony przez Matejko 06-12-2007, 01:29, w całości zmieniany 1 raz  

przemek14
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2007, 22:32   

Zderzaka nie muszę wymieniać nawet nie trzeba go malować . Nie wiem jak to mozliwe ale po przetarciu go rozpuszczalnikiem wyglada jak nowy tylko wzmocnienie sie pogielo . chyba w naszych miskach mamy zderzaki wykonane z dobrego plastiku . Ale chcialbym wrocic do pytania czy to wzmocnienie do zderzaka bedzie pasowalo od hatchbacka do mojego sedana.
Aha no i sporo zarobie ....

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 05-12-2007, 22:47   

przemek14 napisał/a:
Aha no i sporo zarobie ....

to nie zarobek, bo już nie spasujesz zderzaka tak jak był fabrycznie. to tylko pokrycie tego , ze gdzieś zawsze będzie widac, że zderzak był ruszany

przemek14 napisał/a:
czy to wzmocnienie do zderzaka bedzie pasowalo od hatchbacka do mojego sedana.

tak bo i zderzaki były identyczne

przemek14 napisał/a:
chyba w naszych miskach mamy zderzaki wykonane z dobrego plastiku

dowcip tygodnia :lol: :lol: :lol: jak zdejmiesz zderzak/już zdjałes, to obejżyj dokładnie boczne zaczepy zderzaka do belki wzmacniającej, bo są małe szanse , ze ocalały, ale są.

przemek14
[Usunięty]

Wysłany: 06-12-2007, 10:18   

Chooper napisał/a:
tak bo i zderzaki były identyczne

Na pewno bedzie pasowalo to wzmocnienie od hatchbacka ? gość do ktorego dzwonilem www.japancar.pl powiedzial ze sa inne i krzyknal mi za samo wzmocnienie od hatchbacka 200zl . Moze znacie jakies sklepy internetowe gdzie mozna byloby kupic takie wzmonienie nowe ?

jawor44
[Usunięty]

Wysłany: 06-12-2007, 21:44   

pasuje od htb na 100%, kiedys w carismie to wymienialem. w wersji htb i sedan zderzak i wzmocnienie jest takie samo

KonradJ
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2007, 18:27   

Jestem świerzo po naprawie Cari. Miałem uderzenie w tył (zderzak, klapa, ściana tylna). I mogę powiedzieć że zderzaki są identyczne dla wersji sedan i hatchback, wzocnienia tak samo, ze ścianą tylną bym nie ryzykował...

Odpowiedz do tematu