|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Alarm i kierunkowskazy |
Autor |
Wiadomość |
wojtek84 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 16:28 [Cari 1.9TD] Alarm i kierunkowskazy
|
|
|
witam!nic nie znalazłem na ten temat na forum jest kilka opisów co i jak ale jeden wyklucza drugi:(Założyłem alarm Legendford 14-F ,wszystko działa oprócz kierunków,mianowicie do świateł awaryjnych nie chciałem sie dostać poniewaz trzeba rozkręcić pół auta w tym celu,tak więć wyciągnełem kabelki od kierunków przy kierownicy,załozyłem dwa przkaźniki i teraz jest ok ale tylko wtedy kiedy kluczyk jest w stacyjce to kierunki się świecą a jeśli kluczyk jest nie jst w stacyjce kierunki przy wwłączaniu alarmu nie reagują:(prosze o małą podpowiedz tych majsterkowiczów którzy sami zakładali alarm i kierunki u nich działają jak się wpieli?które kabelki w progu?najałatwiej jest podłaczyć do świateł awarjnych i po temacie ale za dużo czasu straconego z rozebraniem przedniego kokpitu:(pozdrawiam i oczkuje na sensowną odpowiedz!
tak mam dwa przewody wychodzące z alarmu na kier. lewy i kier. prawy,dzisiaj to sprawdze, a i jeszce jeden mały problemik mianowicie chodzi mi o styk drzwi,alarm reaguje tylko na drzwi od kierowcy a na pozostałe nie,mógłbys mi napisac który kolor kabelka odpowiada za wszystki?pozdro i dzieki za pomoc |
Ostatnio zmieniony przez wojtek84 10-12-2007, 13:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 09-12-2007, 20:26
|
|
|
wojtek84, W progu masz tak : kierunek prawy to kolor zielono/czerwony a kierunek lewy to zielono/czarny z tym że tam jest kilka przewodów o tych kolorach Ciebie interesują przewody z jedną kropką. Powodzenia
[ Dodano: 09-12-2007, 20:30 ]
a sterowanie kierunkowskazami masz na jednym czy dwóch przewodach? Bo jak na jednym (jeden przewód z centralki alarmowej) to musisz założyć np diody żeby odseparować lewy od prawego |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
wojtek84 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-12-2007, 14:56
|
|
|
tak mam dwa przewody wychodzące z alarmu na kier. lewy i kier. prawy,dzisiaj to sprawdze, a i jeszce jeden mały problemik mianowicie chodzi mi o styk drzwi,alarm reaguje tylko na drzwi od kierowcy a na pozostałe nie,mógłbys mi napisac który kolor kabelka odpowiada za wszystki?pozdro i dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 10-12-2007, 15:51
|
|
|
Niestety nie wiem jaki kolor przewodu to suma wszystkich drzwi (ja tego nie potrzebowałem podłączać) ale to nie problem dojść bo możesz podłączyć się pod kontrolkę otwartych drzwi na zegarach tam na pewno jest suma drzwi nawet klapy bagażnika lub zaglądnąć do lampy oświetlającej wewnątrz samochodu. Myślę że do zegarów będzie szybciej i prościej się dostać no i wszystko w jednym miejscu będzie. Nie znam tego alarmu jaki sygnał potrzebujesz masę czy plusa? czujniki drzwiowe są chyba sterowane masą. Powodzenia |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
wojtek84 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-12-2007, 21:17
|
|
|
zrobiłem tak jak mówiłeś wpiełem się dwa te kabelki i kierunki działają teraz zostało mi tylko ten czujnik otwarcia drzwi,też tak myślałem żeby tak zrobić -albo od zegarów albo od lampki na górze jutro nad tym pomyśle pozdrawiam i dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
|
|